Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Ебаси мамата и време
,отиде още една седмица чакане.....забраната идее 

Колеги, понеже и аз се запалих по спининга, та си купих оборудване и бях на реката миналия ден, след село Брод, близо 4 часа въртене с колегата и нито 1 удар нямахме. Та понеже съм шаранджия, но се запалих по спининга, искам да попитам колегите, които знаят места за въртене да ми помогнат малко с места около Симеоновград, Харманли и Любимец. Благодаря ви от сега 

- Vid
- кандидат преподавател
Местата са всички бентове по реката. Кликваш Гугъл мепс и гледаш къде са..., и пътя по който можеш да ги достигнеш. Лятото за кефал, търсиш каменистите бързеи.popay12 написа: искам да попитам колегите, които знаят места за въртене да ми помогнат малко с места около Симеоновград, Харманли и Любимец. Благодаря ви от сега
В момента реката е боза и всички опити са обречени на неуспех... Изчакай да се стабилизира нивото и да се поизбистри водата.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- КалинПетров
- разбира нещата
То по това време кадето да идеш само късмета требва да е с теб!За момента по това време на годината не си заслужава да биеш път до Любимец примерно...Изчакай реката да се стабилизира и тогава се пускай надоло...

Reel Tuning
Днеска се разходих до реката и ми се видя доста добре за 1-2 дни по-малко вода и започнала да избистря до 2-3 дена си мисля ще е гуууд 

Уфф днес се разходих до реката да тествам новите такъми и придобивки. То хубу, че вятъра утихна та ставаше за мяткане на пластмаси и железа
Нивото на реката беше безумно високо....водата бетер бозица...
Закотвих се на единственото почти тихо местенце в района ми.....ииии счупих каръка - хванах сефтето за годината една дребна амсийка (уклейче) на воблер 3 пътии по-голям от нея
. Цял следобед скобари, уклеи и други риби се плицикаха на воля....тия тревопасните са в най-тихите залети участъци и яко натискат треволяка
Имаше и хора, които търсеха и сом на дъно с 250 грамови гюлета, ма са капотираха....
Ей за ориентир колко е висока водата :

Голяма е като Дунав

Останах доволен от новите щуротийки и като цяло от малката цацичка
Едно напомняне : Всички драки са под вода - да внимавате де мятате примамките.

Закотвих се на единственото почти тихо местенце в района ми.....ииии счупих каръка - хванах сефтето за годината една дребна амсийка (уклейче) на воблер 3 пътии по-голям от нея

Ей за ориентир колко е висока водата :

Голяма е като Дунав

Останах доволен от новите щуротийки и като цяло от малката цацичка

Едно напомняне : Всички драки са под вода - да внимавате де мятате примамките.

Здравейте колеги!Днес брат ми е бил на обход по Марица край Пловдив.Докато е обикалял е дръпнал това зверче на воблер.Имаме следното питане...Това Радпер ли или кефал
- Прикачени файлове
-
- photo1111.JPG (182.34 KiB) Преглеждано 767 пъти
-
- untitled.JPG (147.27 KiB) Преглеждано 769 пъти
Те така,ако са го били хванали брати щеше да се прибере като рибата.....раcпера и щуката е в забрана в момента 

Не ги разбира...както и аз за първи път виждам такова нещо по Марица.За първи път ваобще се сблъсквам с този вид риба.А и сега чета в сайта на ИРРА...никъде не пише за забрана на распер по това време
Щоом си "громотен" да влезнеш и да се регнеш тука от компютър значи имаш достатъчно умения да потърсиш в мрежата или във форумаHorozov написа:Не ги разбира...както и аз за първи път виждам такова нещо по Марица.За първи път ваобще се сблъсквам с този вид риба.А и сега чета в сайта на ИРРА...никъде не пише за забрана на распер по това време

Доста хора, не само из форума могат да потвърдят, че распера сега се размножава и ако закачат някоя риба си я връщат на момента след снимката на реката - в реката

Ако не вярваш за забраната, потърси в поста на колегата antivik инфо

Искрено благодаря за хапливия тон...наистина!Да,опредлено си прав колега и определено има какво да се научи от форума,но искам само да вметна,че никой не се е родил научен и знам,че е хубаво да се чете. Също така знам,че всеки в този форум веднъж(най-малко) е правил подобна грешка като тази да си прибере рибока,който е хванал...Важното според мен е...тази грешка да не се повтори,а аз лично гарнатирам,че няма да има втора такава. Случилото се е...няма да се повтори! Благодаря още веднъж за мненията и благодаря за хапливия тон на JettroniX. Казвам го без ирония
- КалинПетров
- разбира нещата
И аз не съм виждал такава риба
толкова ги няма че почвам и аз да ги обърквам с кефали
това е още един знак пред ИАРА че спокойно може да се лови распер през забраната му!Браво Браво! 
Ай това вече не е Распер а е Затворпер след като е в банята и следва да видиш вътрешностите му!Ужас в банята се снимат само голи женски бе колега!

Ай това вече не е Распер а е Затворпер след като е в банята и следва да видиш вътрешностите му!Ужас в банята се снимат само голи женски бе колега!

Reel Tuning
Тои распера мое и да е женскиКалинПетров написа:!Ужас в банята се снимат само голи женски бе колега!

Horozov написа:Искрено благодаря за хапливия тон...наистина!Да,опредлено си прав колега и определено има какво да се научи от форума,но искам само да вметна,че никой не се е родил научен и знам,че е хубаво да се чете. Също така знам,че всеки в този форум веднъж(най-малко) е правил подобна грешка като тази да си прибере рибока,който е хванал...Важното според мен е...тази грешка да не се повтори,а аз лично гарнатирам,че няма да има втора такава. Случилото се е...няма да се повтори! Благодаря още веднъж за мненията и благодаря за хапливия тон на JettroniX. Казвам го без ирония