Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг-сезон 2009г!
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
Re: Тролинг-сезон 2009г!
Буфало:

Северноамерикански риби, които силно наподобяват шарана, но имат по-бърз темп на растеж от него. Характерен шарановиден силует, изгърбеното тяло с едри люспи. Отличителният им белег е гръбната перка започваща с висок лъч, след който височината на плавника рязко спада почти наполовина.
Три вида:
- големоусто буфало – Ictiobus cyprinellus, което достига до 120 см дължина и тегло от 45 кг;

- малкоусто буфало – Ictiobus bubalis, което достига 70 см дължина и тегло 18 кг

- черно буфало – Ictiobus niger, което достига 70 см на дължина и 10 кг на тегло.

Интересно такава риба ли са хванали

Северноамерикански риби, които силно наподобяват шарана, но имат по-бърз темп на растеж от него. Характерен шарановиден силует, изгърбеното тяло с едри люспи. Отличителният им белег е гръбната перка започваща с висок лъч, след който височината на плавника рязко спада почти наполовина.
Три вида:
- големоусто буфало – Ictiobus cyprinellus, което достига до 120 см дължина и тегло от 45 кг;

- малкоусто буфало – Ictiobus bubalis, което достига 70 см дължина и тегло 18 кг
- черно буфало – Ictiobus niger, което достига 70 см на дължина и 10 кг на тегло.

Интересно такава риба ли са хванали

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
БРАВО ЗА ДОБРАТА ИНФОРМАЦИЯ...ТАКА СИ ТРЯБВА.САМО,ДЕТО НЕ ГИ ЗНАЕМ НА КАКВИ ВОБЛЕРИ УДРЯТ ТЕЗИ РИБОЦИ.... 

За риболов не мисля,само когато съм за риба...
Не ми прилича да е хищник.И целенасоченото търсене на воблер ще е без резултат.

- spookymiro
- ще става разбирач
Работата май се оказа по-различна от обясненията по телефона. Съдейки по снимките за мен си е чист толстолоб. Но пък воблера му е бил в устата!?
През 2007 приятелчето хвана амур на тролинг! Тогава бях и аз, воблера беше сливър 13 см на рапала. Явно си му връзва и това е
Ето и снимките:

През 2007 приятелчето хвана амур на тролинг! Тогава бях и аз, воблера беше сливър 13 см на рапала. Явно си му връзва и това е

Ето и снимките:

Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Добро животно е,чист толстолоб,трябва да ги има много повече ,но това е друг въпрос.Като гледам са оттатък Сухото дере,на Калния нос,но как и защо е клъвнал на воблера,божа работа ,загатка 

Всичко може,но не всеки го можe.

Преди няколко години мой приятел закачи тилстолоб/6кг/ ловейки с воблер от брега...Беше го закачил някъде за гърба
Явно рибата беше опитала да си играе с дървеното си другарче.... 

За риболов не мисля,само когато съм за риба...
От амурите и толстолоба на тролинг да минем на пъстървата, хамериканската
.
Върнахме се от Доспат, тролинга върви нелошо, въпреки високите температури, рибата се е дръпнала навътре на дълбочина 9-11 м. Ваксата е блесна Kastmaster, свалена естествено на 9-11м.

На 15м. само две парчета и епизодични удари. Няма определено време на кълването, и по обяд в най голямата жега има удари. Най дребната беше 29см. но имаше и такива:

Като за първи риболов на пъстърва за сезона беше добре, важното е че измъкнахме няколко рибки от ръцете на спинингистите
.
Лошата вест е че все повече се строи и се ограждат нови парцели, скоро ще заприлича на Слънчев бряг
.

Върнахме се от Доспат, тролинга върви нелошо, въпреки високите температури, рибата се е дръпнала навътре на дълбочина 9-11 м. Ваксата е блесна Kastmaster, свалена естествено на 9-11м.

На 15м. само две парчета и епизодични удари. Няма определено време на кълването, и по обяд в най голямата жега има удари. Най дребната беше 29см. но имаше и такива:

Като за първи риболов на пъстърва за сезона беше добре, важното е че измъкнахме няколко рибки от ръцете на спинингистите

Лошата вест е че все повече се строи и се ограждат нови парцели, скоро ще заприлича на Слънчев бряг

На платено не одим !
-
- и господ не е толокова добър
Браво за хубавия излет.Жалко за унищожаването на тази хубава природа.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
Браво за улова на Доспат
.Как успя да го свалиш кастмастера точно между 9 и 11 метра 

и рибата има душа-бракониера не
С крило колега. Настройвам го по таблицата на производителя, няма значение дали е воблер или блесна, сваля до 24.5м. , зависи къде са рибите според сонара. Обикновенно троля на 2 метра над тях, кофти е че цял ден трябва да гледаш стъклото на сонара... писва... иначе се хлъзга по дъното ... Един оборот на макарите ми пуска линия 0.9м. , примерно за 30м. линия броя 33 оборота. Този път пъстървите висяха по средата между повърхността и дъното, на 9-11м.boris1 написа:Браво за улова на Доспат.Как успя да го свалиш кастмастера точно между 9 и 11 метра

На платено не одим !
-
- научил се да хвърля
Благодаря за отговора,надявах се че е с по-просто решение-точен грамаж утежнение например.
и рибата има душа-бракониера не
- MITKO70
- кандидат преподавател
Страхотна снимка на пъстърва /с друга пъстърваsampo написа:На 15м. само две парчета и епизодични удари. Няма определено време на кълването, и по обяд в най голямата жега има удари. Най дребната беше 29см.

Всичко може,но не всеки го можe.

Една ИЗНЕНАДА с днешна дата, и то от Чепинци, любимата ми резервна локва. За беля нямаше кой да ме снима та вкарах самоснимачката на апарата в действие. Воблера е бесен китайски ментак, върви към 4 м. дълбочина, леко тунингован от мен
, и учудващо резултатен, няма прошка. Рибата на Чепинци се изгъзари, и тя мина на китайска кухня
.
Миналогодишната изненада изглеждаше ТАКА , криво ли се моля, криво ли ме разбират
?

Миналогодишната изненада изглеждаше ТАКА , криво ли се моля, криво ли ме разбират

На платено не одим !
-
- ще става разбирач
Браво, бравоsampo написа:Една ИЗНЕНАДА с днешна дата, и то от Чепинци, любимата ми резервна локва. За беля нямаше кой да ме снима та вкарах самоснимачката на апарата в действие. Воблера е бесен китайски ментак, върви към 4 м. дълбочина, леко тунингован от мен, и учудващо резултатен, няма прошка. Рибата на Чепинци се изгъзари, и тя мина на китайска кухня
.

Покажи "китаеца", ако не е секретен разбира се

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сампо ме изкефи,максимално!
Кльопам го това,"копеле"!
Разнообразието,краси човека!
Сампо е доказателство,че тролинга е успешен при всички хищници!Стига,да не са женски!