искам да хвана риба на блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: искам да хвана риба на блесна

Мнение от malkia_boxing »

а бе дебелината ше е от 0.12 на горе, ама щом 0.10 мм е 6.80 кг, 0.12 треа да е 8кг примерно, а 0.35 треа колата да си тегля с него :)
Времето лети като магнит.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

това на 300 м е 60 лв може да си делнеме една ролка ако искаш по 150 м на човек
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мите, зле съм с парите нещо, за това търся възможно най-евтиния вариянт
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Д.Граховски написа:това на 300 м е 60 лв може да си делнеме една ролка ако искаш по 150 м на човек
Аз съм навит на такава партия. Само че ще е в началото на другия месец, че този месец боядисвах колата и съм капо! :) 150 м са си напълно достатъчно!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Колеги, и аз съм нов в риболова на спининг, ама проследих темата и виждам, че все пак с постоянство се постига успех. Таман бях почнал да се отказвам... :) Ама нещо пак ме човръкна и май ще посещавам пак Искъро! :) Имам един въпрос, обаче, не знам дали ще сте сведущи. Виждам, че някои хора говорят за стрелба с бял червей. Това предполага ли че стръвта също трябва да е бял червей или се прави за да може натам накъдето стреляш червея, от там да прекарваш примамките? :bear:
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Младеж, малко си объркал темата :) ама аз си мисля, щом храниш с бял на него требва да ловиш. Прегледай раздела мирни риби и по-точно следи за рибите които ловиш :) там всичко си пише :)
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

malkia_boxing написа:Младеж, малко си объркал темата :) ама аз си мисля, щом храниш с бял на него требва да ловиш. Прегледай раздела мирни риби и по-точно следи за рибите които ловиш :) там всичко си пише :)
Айде, тука можех да се направя на важен и да те поскастря, ама не е това идеята, виждам че си колега по професия и ще го преглътна :)
Значи чета по форума - някои хора дето ловят кефали по Искъра, което за мен си е изключително блеснарска работа, че стрлят бял червей за да привличат рибоците. Само че не се споменава на какво ловят. Затова се чудих, дали въртят блесна заедно с това или си ползват нек'ви техни методи, различни от риболова на примамка. И понеже виждам, че тука се коментират идеи свързани със спининга, затова тука питам. Та все пак, чували ли сте за нещо такова? :drinkers:
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

С бял червей се храни,когато се лови на бял.Освен това кефала се лови на:царевица,на черница,на слива,на рибка,на жабка и на какво ли още не.Просто освен всичко друго се лови и на спининг та за това си изпаднал в това недоразумение.
Поздрави!
Изображение
Изображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Вуйчо-Ваньо написа:С бял червей се храни,когато се лови на бял.Освен това кефала се лови на:царевица,на черница,на слива,на рибка,на жабка и на какво ли още не.Просто освен всичко друго се лови и на спининг та за това си изпаднал в това недоразумение.
Поздрави!
Мерси, сега определено ми е по-ясно. Аз знам, че се лови и на всичко изброено. Ама наистина, може би от там, съм се впуснал в мисли в грешната насока. И въпреки всичко, като че ли ми се ще да пробвам да събера кефалите с бял червей в определен район и да замятам натам блесната. Може и да се провокират да и налитат. Стига да не се прехранят...Това са ми разсъжденията по линията "От опит глава не боли - само КАПО може да се остане" :):) Което обаче не ми е нещо чуждо, особено в района на Искърското дефиле.
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

знам, че ще ме псуват опитните спинингисти, ама ще ти дам съвет като начинаещ на начинаещ :) я си върти по стандарта първо. Мани воблери, клатушки, силикони, спинери и т.н. Взимаш 2 най-обикновенни блеснички 2-ри 3-ти номер бяла и жълта и почваш да си въртиш. Да хванеш темпото, да усъвършенстваш хвърлянето и да почнеш да им цепиш кофите. Па вече тогава кат можеш да се похвалиш с по 5, 6 риби на излет да почнеш да си експериментираш с блеснички с точки, чертички, воблерчета и другите там такъми :)
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Redimido написа:
Вуйчо-Ваньо написа:С бял червей се храни,когато се лови на бял.Освен това кефала се лови на:царевица,на черница,на слива,на рибка,на жабка и на какво ли още не.Просто освен всичко друго се лови и на спининг та за това си изпаднал в това недоразумение.
Поздрави!
Мерси, сега определено ми е по-ясно. Аз знам, че се лови и на всичко изброено. Ама наистина, може би от там, съм се впуснал в мисли в грешната насока. И въпреки всичко, като че ли ми се ще да пробвам да събера кефалите с бял червей в определен район и да замятам натам блесната. Може и да се провокират да и налитат. Стига да не се прехранят...Това са ми разсъжденията по линията "От опит глава не боли - само КАПО може да се остане" :):) Което обаче не ми е нещо чуждо, особено в района на Искърското дефиле.
Колега, това с прехранването при спининга е малко относително. Смисъл, в много от случаите рибите атакуват воблера/блесната по друга причина - пазят територия, агресия, любопитство и т.н., но не и от глад. Да не говорим, че повечето примамки нямат естествен жив аналог във водоема, който е храна на кефалите. Лятото например почти всичките ми риби бяха закачени за края на устата - тоест не е "хранителен удар", щото знаеш колко храна има в реките през този сезон. Та, главното в случая е да подразниш рибата с примамката, а това дали кефала е преял с буболечки няма голямо значение. ;)
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

malkia_boxing написа:знам, че ще ме псуват опитните спинингисти, ама ще ти дам съвет като начинаещ на начинаещ :) я си върти по стандарта първо. Мани воблери, клатушки, силикони, спинери и т.н. Взимаш 2 най-обикновенни блеснички 2-ри 3-ти номер бяла и жълта и почваш да си въртиш. Да хванеш темпото, да усъвършенстваш хвърлянето и да почнеш да им цепиш кофите. Па вече тогава кат можеш да се похвалиш с по 5, 6 риби на излет да почнеш да си експериментираш с блеснички с точки, чертички, воблерчета и другите там такъми :)
Тука ще се изкажа като във фейсбук: ХАРЕСВА!

Мисля и от опит вече знам, че така май е най-добре. Ама май ще трябва да се пусна по вашия край, че тука 5-6 риби на излет, ако можеше да се хванат край София....whatever!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

malkia_boxing написа:... дали е истина ...
Тц , ама щом върши работа за тия пари ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Блесната е изкуствена примамка и като такава е резонно и захранването да е с изкуствена подхранка!Вместо бял е по добре да се стрелят мъниста,съобразени с цвета на блесничката!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Мите ташак ли си правиш , или това на сериозно го споменуваш :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”