Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от jibira »

Благодаря, rap66.
За Пода до сега не съм чул някой да се похвали с нещо "адекватно" !
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
ludiq_s_lopata
новобранец
новобранец

Мнение от ludiq_s_lopata »

Здравейте колеги.Тази година ходих на Пода три пъти-пътят е по-зле от миналата година,такса-10лева.Шаран се плаща 4 или 5 лв. на килограм ама не видях някой да вади по голям от 800гр.Аз лично хванах шаранчета от 500 до 800 грама,отделно има и по-малки около 150 грамови.Лошо впечатление ми правят колегите-взимат всяка риба която уловят(шаранчета от 500-800гр.) :( .Отделно има много таранка,която кълве дори и на царевица,бял амур(и той е маломерен),толостолоб,червеноперка.Пазача каза,че имало по-едър шаран и амур,но уви аз не видях.Първият път хванах доста шаранчета,вторият път само 2,а третият едно.Направи ми впечатление,че хората са много,а рибата намалява-нормално като си купуват шаранчета от по 500-800 грама :( !Ако имате високо проходимо превозно средство и ви се ходи за дребна таранка-мястото е идеялно!Аз лично чакам да падне забраната,че да ходя на морето,защото в района изглежда няма качествен водоем а и скоро не очаквам да има!
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

Абсолютно съм съгласен с колегата ludiq_s_lopata тази година имаме няколко риболова на Пода работата е много зле явно рибата вече изчезна от язовира преди 1,2 години наистина имаше шарани по 2,3,4 кг че и един 10кг имаме там ,амури по над 3,4кг но и тях ги няма вече аз лично скоро нямам намерение да стъпя там.
kaishaka

Мнение от kaishaka »

ico000_ написа:Абсолютно съм съгласен с колегата ludiq_s_lopata тази година имаме няколко риболова на Пода работата е много зле явно рибата вече изчезна от язовира преди 1,2 години наистина имаше шарани по 2,3,4 кг че и един 10кг имаме там ,амури по над 3,4кг но и тях ги няма вече аз лично скоро нямам намерение да стъпя там.
нещо за венелин знаели се
rinzz
новобранец
новобранец

Мнение от rinzz »

ludiq_s_lopata написа:Здравейте колеги.Тази година ходих на Пода три пъти-пътят е по-зле от миналата година,такса-10лева.Шаран се плаща 4 или 5 лв. на килограм ама не видях някой да вади по голям от 800гр.Аз лично хванах шаранчета от 500 до 800 грама,отделно има и по-малки около 150 грамови.Лошо впечатление ми правят колегите-взимат всяка риба която уловят(шаранчета от 500-800гр.) :( .Отделно има много таранка,която кълве дори и на царевица,бял амур(и той е маломерен),толостолоб,червеноперка.Пазача каза,че имало по-едър шаран и амур,но уви аз не видях.Първият път хванах доста шаранчета,вторият път само 2,а третият едно.Направи ми впечатление,че хората са много,а рибата намалява-нормално като си купуват шаранчета от по 500-800 грама :( !Ако имате високо проходимо превозно средство и ви се ходи за дребна таранка-мястото е идеялно!Аз лично чакам да падне забраната,че да ходя на морето,защото в района изглежда няма качествен водоем а и скоро не очаквам да има!
Колега преди няма и месец и аз ходих там.Лових на Мач.Най-голямото шаранче което улових беше около 1кг не съм го теглил .Направи ми впечетление че повечето таранки които хванах бяха в окаяно състояние(без капачета на хрилете,люспи,рани,остатъци от перки и т.н.). Струва ми се че нещо са играли мрежите там,ще ми се да греша :roll:
И също така хванах 2 червеноперки това не ми се беше случвало там. :mrgreen:

пс:Някой ходил ли е на яз.Манастир? Изобщо пуснат ли е ? Условия ?
Благодаря! :D
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Те мрежите редовно играят по Никулден на Пода, затова питам дали има нещо останало живо да кълве там.
За Манастир виж една или две страници назад, беше писано и имаше сайт на язовира.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

svilen_sa6kov написа:Те мрежите редовно играят по Никулден на Пода, затова питам дали има нещо останало живо да кълве там......
За това си прав, миналата година бях точно преди да го затворят за риболов и започнаха да го изпускат - с цел :) ясна е за всеки!!!
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

Да се включа и аз малко в темата с прясно ифно за една локвичка ( язовирченце) . Става дума за малкото язовирче на тръстиково 10 лв такса ; риба не се плаща ; за въдиците не съм питал ( лових само на 1 ) . таранка излиза и то доста единчни са по едрите от 500-600 гр . Уж имало амур и шаран но нямах слуката да ми удари :)
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Ivan_nikolov написа:Да се включа и аз малко в темата с прясно ифно за една локвичка ( язовирченце) . Става дума за малкото язовирче на тръстиково 10 лв такса ; риба не се плаща ; за въдиците не съм питал ( лових само на 1 ) . таранка излиза и то доста единчни са по едрите от 500-600 гр . Уж имало амур и шаран но нямах слуката да ми удари :)
Къде се намира това малкото до Тръстиково, до Житница или до Разделна, че там се виждат такива малки в близост до Тръстиково на Гугъл Ърт.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

svilen_sa6kov написа:
Ivan_nikolov написа:Да се включа и аз малко в темата с прясно ифно за една локвичка ( язовирченце) . Става дума за малкото язовирче на тръстиково 10 лв такса ; риба не се плаща ; за въдиците не съм питал ( лових само на 1 ) . таранка излиза и то доста единчни са по едрите от 500-600 гр . Уж имало амур и шаран но нямах слуката да ми удари :)
Къде се намира това малкото до Тръстиково, до Житница или до Разделна, че там се виждат такива малки в близост до Тръстиково на Гугъл Ърт.
По пътя между падина и житница е :) ( в непосредствена близост до големия язовир е )
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

svilen_sa6kov написа:
Може би става дума за това - 43.142, 27.56. Преди 3-4 г. ходих, беше красиво водоемче с много тръстика, чиста вода и каменисто дъно. Втория път заварих собственика с една лодка да разпъва мрежи и да се тюхка че имало много дупки и трудно се мрежел шарана. Трети път нямаше. Ако са пуснали амур, за 2 г. ще му е е...л м...та.
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

Здравейте колеги. Търсих по назад някаква актуална информация за Блъсково , но не открих кой знай какво . Ако някой има инфо моля да сподели . Имаше една стара тема за Блъсково с много компромат. Та ако някой знае нещо по въпроса моля да драсне два реда.
Аватар
sonax
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sonax »

KOllety написа:Здравейте колеги. Търсих по назад някаква актуална информация за Блъсково , но не открих кой знай какво . Ако някой има инфо моля да сподели . Имаше една стара тема за Блъсково с много компромат. Та ако някой знае нещо по въпроса моля да драсне два реда.
Ако говорим за тоя язовир който беше 20лв. миналата година.. имам инфо, че е зарибен но не е пуснат за риболов и не се знае кога ще го пускат. Инфото ми не е 100% достоверно.
И аз утре ще ходя да копувам захранки, стръв, куки пък още незнам къде ще ходим с бащата :| То ще е на някое платено ама ги няма много много около Варна и сигурно пак ще сме някъде към Шумен.
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

Айде наслука колега и да пишеш после къде и как е било.
toshkooo
новобранец
новобранец

Мнение от toshkooo »

KOllety написа:Здравейте колеги. Търсих по назад някаква актуална информация за Блъсково , но не открих кой знай какво . Ако някой има инфо моля да сподели . Имаше една стара тема за Блъсково с много компромат. Та ако някой знае нещо по въпроса моля да драсне два реда.
язовира сега е зарибен много рядко излиза шаран по 1кг. няма нищо, за другата година ще е супер,но в момента няма смисал рибата е много малка. говоря за язовира с механата и бунгалата !
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”