Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- patter
- вече хвърля и на тежко
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
с монофил не е правила проблем, но и не съм слагал по-тънък от 0.20.
До 0.16 нямах проблем по-тънко не съм пробвал.patter написа:с монофил не е правила проблем, но и не съм слагал по-тънък от 0.20.
Зарганолог
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
днеска видях един човек да мята с бомбарда, която по повърхноста беше с дупки като топка за голф 
някой има ли представа къде във Варна продават такива и ако е ползвал - има ли разлика в дължината на полета с нормална бомбарда?

някой има ли представа къде във Варна продават такива и ако е ползвал - има ли разлика в дължината на полета с нормална бомбарда?
Или си видял Чурулика или някое от произведенията муscratch написа:днеска видях един човек да мята с бомбарда, която по повърхноста беше с дупки като топка за голф
За да поискаш, трябва да дадеш
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Не съм бил аз. Най-вероятно е бил Runner. Видях , че и той си има вече такава.Ако е била бяла и къса,значи 100% е той.Или си видял Чурулика или някое от произведенията му

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
беше бяла, ама за дължината не обърнах внимание
значи са самоделки, така ли?
значи са самоделки, така ли?
Мен си видял. Другия път да се обадиш. Все се каня да си напиша ника върху кофата, ей тъй, ако някой иска - да се запознаем F2F. Бомбардата е купешка, но е тунингована. Дупките са правени с манфлекс (мисля така се казваше машинката), или с по-популярното шлифовалка, с облото като топче камъче. Става мазало, затова на отвора му правиш лека фаска с по-голямото топче. И готово - става направо корекомска. Дистанция губя малко (предполагам защото се губи и от масата й малко), около 3-4 метра, не повече. Ако си забелязал в нещата си нося и базов модел и е сравнено.
Последно промяна от runner на Пон Авг 03, 2009 10:53 pm, променено общо 1 път.
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Чуруликпенчо, ако имах щастието да живея до морето може би щях да натрупам толкова опит че да мога да усетя дребен зарган на края на 50-60 м монофил. За съжаление не е така. Още повече че съм достатъчно кьорав че да не видя атаката на рибата на повърхността ако е на повече от 30 м от мен
Признавам си че дребните риби, които ги извадих на бомбарда, през отпуската миналата седмица изобщо не ги усетих че са там.
Бат Галине, тази годна лових само на читав монофил и определено имам чувството че извадих повече риби с него, като процентно съотношение спрямо миналата година, когато лових само с плетеняк. Не вярвам да съм надобрял чак толкова от отпуска до отпуска
Става дума за платерини.

Бат Галине, тази годна лових само на читав монофил и определено имам чувството че извадих повече риби с него, като процентно съотношение спрямо миналата година, когато лових само с плетеняк. Не вярвам да съм надобрял чак толкова от отпуска до отпуска

-
- новобранец
- Обратна връзка:
според мен за бомбарда монофила е по-добре от плетеното, но тоша е лиюно мое мнение, шсе пак нчмам и много опит с плетено влакно на монофил, но като все пак да си споделя мнението.
а и искам да попитам нещо, видя, че някои хора пишат за монтаж на бомбарда с повеюе от една кука. някой мове ли да сподели какъв е монтажа. просто на крап на повода през 20-30 см с бидеми има вързани 2 куки ли ? и има ли смисъл от такъв монтаж?
а и искам да попитам нещо, видя, че някои хора пишат за монтаж на бомбарда с повеюе от една кука. някой мове ли да сподели какъв е монтажа. просто на крап на повода през 20-30 см с бидеми има вързани 2 куки ли ? и има ли смисъл от такъв монтаж?
Мнението ми преди да съм го пробвал е,че сто процента е най-малко 0.20...миналата година си взех 150 метра 0.18 сигнално жълто на Трабуко ,и не се побра в шпула която сабира 240 метра 0.20,и си казах до тук с Трабуко.Вече си купувам месина с микрометара,оказа се че това трабуко е 0.258,а го дават 0.18...
Зарганолог
Ами както се вижда маркировката на самата макара е наобратно, сещай се за влакното...
-
- научил се да хвърля
Незнам колко е реален диаметъра но си навих това
,
само че 0.205, много съм доволен, изключително здраво.

само че 0.205, много съм доволен, изключително здраво.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
На мен основното също ми е Трабуко - Long Cast 0.18

и аз трябваше да мога да го събера в шпулата, а не можах
ама не ми и дреме особено - важното е, че ми харесва
.
Има силиконово покритие отгоре, което уж не му позволява да попива вода и да се разтяга. Също така потъва бързо, което е много удобно. След като заметна и сваля ниско пръта, влакното се ,,лепва" за водата и стои там. Изключително полезно при вятър - като се извърши бързо тая процедура, влакното няма време да направи ,,корем" от вятъра.
Абе с 2 думи - доволен съм. Въпреки, че следващия път ще пробвам ,,Бомбер" на Тубертини

и аз трябваше да мога да го събера в шпулата, а не можах

Има силиконово покритие отгоре, което уж не му позволява да попива вода и да се разтяга. Също така потъва бързо, което е много удобно. След като заметна и сваля ниско пръта, влакното се ,,лепва" за водата и стои там. Изключително полезно при вятър - като се извърши бързо тая процедура, влакното няма време да направи ,,корем" от вятъра.
Абе с 2 думи - доволен съм. Въпреки, че следващия път ще пробвам ,,Бомбер" на Тубертини

Точно такова влакно ползвах за спининг преди време и ми направи впечатление че е много твърдо и ужасно лесно се къса на възли. Може и да съм попаднал на кофти бройка, но проверете все пак.