Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от Павел Иванов »

0.16 като не верваш на обозначените килограми , наполвина са :wink: За разлика от другите упоменати то Сасамката почти си отговаря на размера сал килограмите са трансформирани от либри такива и кога пише че издържа 10кг. разбирай че издържа 10 либри . По тънко е 0.6 на Берклито и от 0.8 на Стрена . Значи в случаят при 0.16мм Сасамка ще имаш брейд с реална дебелина около 0.21мм и тест 5кг.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Благодаря на всички!
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Здравейте Колеги, изчетох темата, но не намерих най-доброто решение за мен. За да не отварям нова тема, пиша тук и бих искал по-опитните колеги да ме посъветват за подходящ брейд за долното течение на Марица.
Ползвам пръчка на Сен Кроа с тест 10-28, на която е означен препоръчителен брейд 8-17 либри. Търся основно распер, щука и по-едри кефали, не бих отказал и сом до около 10 кг., като ползвам по-леките воблери на Салмо, Ъгли, блесни №3-5 и клатушки и цикади в порядъка 6-18 гр.
Нужен ми е брейд, с който да ловя тези риби и който да издържа на многото закачки по реката (все пак загубата на примамки да бъде приемлива), т.е. максимално тънък за далечен кастинг и достатъчно здрав за да издържи на по-горе обясненото натоварване.
Спрял съм се на Стрен, Климакс, ПП или друг, който може да се намери на нашия пазар.
Моля, за Съвет...

п.п. Много се говори за японските брейдове и най вече за Сънлайн, но Аз лично не съм убеден, че това е най-доброто предложение за моя вид риболов. По скоро това се отнася за УЛ спининг.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Няма пълно щастие. И хубав,здрав,тънак,, евтин ? :)
В конкретния случай ти препоръчвам едно ПП 15лб и си карай кефа ;)
Ако имаш кинти ще ти кажа какво да вземеш :)
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Vid написа: Нужен ми е брейд, с който да ловя тези риби и който да издържа на многото закачки по реката (все пак загубата на примамки да бъде приемлива), т.е. максимално тънък за далечен кастинг и достатъчно здрав за да издържи на по-горе обясненото натоварване.
Спрял съм се на Стрен, Климакс, ПП или друг, който може да се намери на нашия пазар.
Моля, за Съвет...
Здрасти,колега. Аз ловя със същата пръчка,която си написал/2,74:10-28гр/. Ползвам конеца на Пен,0,17 http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=7752,че не е 0,17 е повече от ясно. Според мен е около 0,25,ама е доста здрав и издръжлив конец. Реалната му издръжливост е около 20 лб.. Ако не се сменил куките на примамките с по-здрави,според мен няма да имаш загубени примамки. Според мен,конеца си струва,аз също ловя основно по Марица.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа: ...Спрял съм се на Стрен, Климакс, ПП или друг, който може да се намери на нашия пазар.
Моля, за Съвет...

п.п. Много се говори за японските брейдове и най вече за Сънлайн, но Аз лично не съм убеден, че това е най-доброто предложение за моя вид риболов. По скоро това се отнася за УЛ спининг.

Спрямо тия които си цитирал Японските брейдове предлагани на нашият пазар са и по-евтини , и по-читави баш за твоят риболов , вервай ми :D

Тия сметам да ти угодят от всякъде :

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=868 - във варианта 0.20мм / 15.4 либри а не кг.

http://shop.fishing-tackle.bg/sunline-super-pe.html - във варианта 1.5 / 15 либри , бялото .

Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Благодаря за препоръката. Ще пробвам едно от двете японки, само дето не виждам в сайта на Сънлайна наличност на 15 лб. бяло.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми пиши едно ЛС на ей тоя образ - http://forum.nariba.com/memberlist.php? ... le&u=24813 , голям пич , съфорумник и собственик на сайта който предлага СънЛайна и го питай какво точно има , и ако нещо го няма , кога го чака да дойде :wink:

Павел Иванов
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Момци, някой случайно да е ползвал (вече) те това CLIMAX MONO-BRAID BR - 8 :arrow: http://www.altmex.com/climax/climax.php ... odelID=211
:roll:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
jorasimo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorasimo »

Jechev написа:Момци, някой случайно да е ползвал (вече) те това CLIMAX MONO-BRAID BR - 8 :arrow: http://www.altmex.com/climax/climax.php ... odelID=211
:roll:
Мисля че сестрата може да се изкаже по въпроса поне доколкото виждам от снимките в излетитему :roll: Ако греша да ме извини :wink:
п.п.Мен също ме интересува точно това а ако може и съпоставка със сесаме някои да направи ще съм много благодарен :wink:
п.п. Иначе аз съм го пипал и е доста по-кръгло и мазно от другите на Climax
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

BR-8 е хубаво гладко 8-жилно влакно. От размер 0.15 вкл. нагоре е добро, надолу става много плоско, силно се пресуква и "пие" вода. Бързо му пада боята.
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

извинявам се ама искам леко встрани да питам кой е най-добрия резец за брейдове,щото нито нокторезачка нито ножица го реже от раз мамка му а нож не е добра идея.благодаря :drinkers:
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

BorisK написа:извинявам се ама искам леко встрани да питам кой е най-добрия резец за брейдове,щото нито нокторезачка нито ножица го реже от раз мамка му а нож не е добра идея.благодаря :drinkers:
На мен ми подариха най-малкото ножче викторинокс и то се справя отлично с брейда. :D
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Кой е този брейд дето не го реже нокторезачка ? :)
От години го търся .. :))
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”