Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

BG Рибалка
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: BG Рибалка
Абе оправих се аз, 4 дена на Марица се напивах като казак и сърбах чорба из шубраците като сомалиец. Ако на Марица няма щука между 1 и 2 килограма, не се сърдете, сварена е
В тоя ред на мисли имам едно предложение за база Несебър, тъй като аз съм от там и познавам района доста добре откъм риба и риболов на дъно плувка и блесна.
Визирам Морската Гара ( само нея съм изследвал). Има много риби, които не съществуват и които почти никога за целия ми 30 годишен рибарски стаж не съм виждал или поне чувал да се хванат на "Пристанището". Та да почнем от там : местните наричат това което се вижда на снимката Пристанището а за бъда ем супер точни, мястото откъдето е направена снимката се нарича Фара. Мога да направя нови по-хубави снимки, ако някои иска.
Има риби, които могат да се добавят ( за съжаление се опитах да подкарам Дешифратора от 1-ва страница, та да се опитам да оправя нещата, но не ми работи с тая версия явно).
Какво има, а не е добавено
Платерина -Liza (Mugil) aurata - до 3 кг и 60 см. Дънно кълве, може и на плувка, но до дъното. Най-много кълве на морски червей, -> парченце риба -> скарида. Периоди на активност - надвечер, вечер и сутрин. Зарибяваме/захранваме с парчета риба/цаца.
Сафрид - Mediterranean horse mackarel (Trachurus mediterraneus ponticus)- значи на Пристанището има много сафрид - той е три вида спрямо големината
дребен - граца 3-7 см - Плувка - парченца риба -> сърце от мида -> скарида
нормален - сафрид 7-13 см Чепаре -> Плувка - парченца риба -> сърце от мида -> скарида
голям - викаме му Хаймана 13-22 см - Плувка -> Дъно - рибка(цяла) -> парченца риба -> скарида (слабо)
Морски Кефал - Mugil cephalus - 30см до 1 метър до 5-6 кила. Плувка (средата) -> дъно -> блесна клатушка малка(рядко) Морски червей -> рибка - > парченца рибка -> торен червей
Лефер - има описан, но в пристанището има и малък лефер, който се нарича чернокоп и се хваща по-много особено късна есен и предимно надвечер и вечер. Плувка - блесна средна бяла ( навремето правехме от края на вилицата:)) Рибка -> парченца рибка - скарида
Иларията - хващали сме по 30 кг на човек на миниатюрни парченца рибка, искам да кажа че е неточна стръвта за иларията
Морско конче - Hippocampus guttulatus снимка - Не кълве, но просто се навива на кордата/месината и е доста атрактивно когато го извадиш , имам предвид като дънер и гума статус
==============================================
Какво няма :
Морски костур - няма
Саргос - няма
Сарпа - няма
Светипетрова риба - няма
Ципура - де да имаше
Спари - навътре има, но не и в района на снимката
Може и още работи да се сетя, ако има интерес към обновление, ще се понапъна повече, не искам никой да ангажирам с този пост, просто споделям това което мисля че е вярно за конкретната местност

В тоя ред на мисли имам едно предложение за база Несебър, тъй като аз съм от там и познавам района доста добре откъм риба и риболов на дъно плувка и блесна.
Визирам Морската Гара ( само нея съм изследвал). Има много риби, които не съществуват и които почти никога за целия ми 30 годишен рибарски стаж не съм виждал или поне чувал да се хванат на "Пристанището". Та да почнем от там : местните наричат това което се вижда на снимката Пристанището а за бъда ем супер точни, мястото откъдето е направена снимката се нарича Фара. Мога да направя нови по-хубави снимки, ако някои иска.
Има риби, които могат да се добавят ( за съжаление се опитах да подкарам Дешифратора от 1-ва страница, та да се опитам да оправя нещата, но не ми работи с тая версия явно).
Какво има, а не е добавено
Платерина -Liza (Mugil) aurata - до 3 кг и 60 см. Дънно кълве, може и на плувка, но до дъното. Най-много кълве на морски червей, -> парченце риба -> скарида. Периоди на активност - надвечер, вечер и сутрин. Зарибяваме/захранваме с парчета риба/цаца.
Сафрид - Mediterranean horse mackarel (Trachurus mediterraneus ponticus)- значи на Пристанището има много сафрид - той е три вида спрямо големината
дребен - граца 3-7 см - Плувка - парченца риба -> сърце от мида -> скарида
нормален - сафрид 7-13 см Чепаре -> Плувка - парченца риба -> сърце от мида -> скарида
голям - викаме му Хаймана 13-22 см - Плувка -> Дъно - рибка(цяла) -> парченца риба -> скарида (слабо)
Морски Кефал - Mugil cephalus - 30см до 1 метър до 5-6 кила. Плувка (средата) -> дъно -> блесна клатушка малка(рядко) Морски червей -> рибка - > парченца рибка -> торен червей
Лефер - има описан, но в пристанището има и малък лефер, който се нарича чернокоп и се хваща по-много особено късна есен и предимно надвечер и вечер. Плувка - блесна средна бяла ( навремето правехме от края на вилицата:)) Рибка -> парченца рибка - скарида
Иларията - хващали сме по 30 кг на човек на миниатюрни парченца рибка, искам да кажа че е неточна стръвта за иларията
Морско конче - Hippocampus guttulatus снимка - Не кълве, но просто се навива на кордата/месината и е доста атрактивно когато го извадиш , имам предвид като дънер и гума статус
==============================================
Какво няма :
Морски костур - няма
Саргос - няма
Сарпа - няма
Светипетрова риба - няма
Ципура - де да имаше
Спари - навътре има, но не и в района на снимката
Може и още работи да се сетя, ако има интерес към обновление, ще се понапъна повече, не искам никой да ангажирам с този пост, просто споделям това което мисля че е вярно за конкретната местност
"Само две неща са безкрайни – Вселената и човешката глупост"
А. Айнщайн
А. Айнщайн
Спасе в новата БГ риболка т.e "Русская Рыбалка 2.0.1.30"неможах да намеря в кой водоем си засадил рибата Буфало защото при рибите и в fishw е под 1026 номер а в BG.Klevalka немажах да я намеря и още нещо играта се държи много добре но когато играя турнир в последният 1.30ч ми дава забрана и ми удължава турнира с още 1ч незнам забраната може да се е само при мен, ако на някой друг има същия проблем нека пиши

-
- вече хвърля и на тежко
Не е само буфалото,има още доста нови риби (особено морски),който са вкарани в играта,но не са заселени по локациите.Вкарал съм ги с тенденцията да ги заселвам в следващите нови бази (ако реша да правя такива).По същата причина ги няма и в клевалката и как да ги има след като ги няма на никоя база.Всичко е направено с цел продължаващо развитие на игрта,но нещо нещата не вървят както ми се ще на мен,таке че бъдещето ще покаже!pey4o написа:Спасе в новата БГ риболка т.e "Русская Рыбалка 2.0.1.30"неможах да намеря в кой водоем си засадил рибата Буфало защото при рибите и в fishw е под 1026 номер а в BG.Klevalka немажах да я намеря и още нещо играта се държи много добре но когато играя турнир в последният 1.30ч ми дава забрана и ми удължава турнира с още 1ч незнам забраната може да се е само при мен, ако на някой друг има същия проблем нека пиши![]()
![]()
Наслука и весела нова година!!

-
- вече хвърля и на тежко
Съгласен съм напълно с теб,но и ти трябва да се съгласиш с мен,че съм израснал в друг регион и няма как да познавам нещата в цяла България,още по малко наименованията на местните гьолове.По друг начин щяха да стоят нещата,ако от всеки регион се намереше поне по един човек да събере и ми и изпрати малко снимки с имена и сведения за рибите обитаващи региона.За съжаление всеки иска да има много бази и да играе,а как се правят тия бази никой не пита.Бих се радвал на помоща на всеки,за да стане играта по-добра и възможно най-реалистична.gazilot написа: Може и още работи да се сетя, ако има интерес към обновление, ще се понапъна повече, не искам никой да ангажирам с този пост, просто споделям това което мисля че е вярно за конкретната местност
Весла нова година!!

-
- научил се да хвърля
По друг начин щяха да стоят нещата,ако от всеки регион се намереше поне по един човек да събере и ми и изпрати малко снимки с имена и сведения за рибите обитаващи региона.За съжаление всеки иска да има много бази и да играе,а как се правят тия бази никой не пита.Бих се радвал на помоща на всеки,за да стане играта по-добра и възможно най-реалистична.
Весла нова година!!
[/quote]
И аз съм напълно сагласен аз сам от софия и мога да потарса и направа някоя друга снимка на езеро панчарево река искър ако искаш помощ пиши:)
Весла нова година!!

И аз съм напълно сагласен аз сам от софия и мога да потарса и направа някоя друга снимка на езеро панчарево река искър ако искаш помощ пиши:)
-
- вече хвърля и на тежко
Kaк и къде по-точно да го напиша?Може би трябва да пусна обява в някой весник....Мисля,че достатъчно ясно е написано във форума и то не един път.Който и с каквото може да помага!tubusa написа: И аз съм напълно сагласен аз сам от софия и мога да потарса и направа някоя друга снимка на езеро панчарево река искър ако искаш помощ пиши:)

-
- вече хвърля и на тежко
Момчета, относно помагането....След Нова Година ще се опитаме да направим нови бази.Ако искате да помогнете, изпращайте снимки на водоеми които харесвате.Само че спазвайте следното.Снимките тябва да са ясни и да са снимани от височината приблизително на човешки поглед.Сами разбирате че няма как да се хвърля въдица на снимка от височината на мост или самолет.Добре е да са във формат 800X500 пиксела, но няма да е проблем и ние да ги преоразмерим, но все пак съотношението на ширината и височината да е подобно за да не се получва деформация при обработката.Ако може също така да са във формат .jpeg, но това също е само препоръчително.Добре е снимките от водоема да са достатъчно на брой за да може да има някакъв избор при изработването на базите.Още нещо много важно - нивото на водата на самата снимка да е около средата на снимката, може все пак от 1/3 до 2/3 от средата да е.Причината е че зоната на кълване трябва да е приблизително около половината от самото изображение.Самите снимки можете да качвате на някой free сървър, откъдето Спас или аз можем да ги дръпнем.Просто ни пратете линк в пост или лично съобщение.Такива сървъри колкото искате, затова няма да изреждам сега такива.Освен това, имайте предвид, че вероятно не познаваме водоема който искате да направим, така че приложете едно текстово файлче с информация за него.Какви риби има, кратко описание на водоема, имайте предвид че е добре да има оне 10 вида риби за да има разнообразие в улова и да е интересна за игра локализацияата.Още нещо относно вида риби на локализациите за което стана дума по-горе.Това е игра и няма как да се спази 100 достоверността за наличните риби на определена локализация.Причините са няколко.Първо България е малка страна и рибното разнообразие не е голямо.Ако направим действително рибите на всяка локализация да отговарят точно на естествените налични риби ще се получи доста скучно и няма да има разнообразие и изненада при улова.На второ място, в самата игра има изисквания за броя и вида на рибите на всяка локализация, които трябва да се спазват и това налага да се правят промени неотговарящи на действителността напълно.Помагайте момчета да направим една добра игра.Доста е трудно за няколко човека и колкото и да изглежда незначително е доста пипкава и дълга работа.Весело посрещане на празниците и успехи през новата година.Давайте идеи и пишете за всяка, дори и малка грешка.

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Искам да питам нещо. Соковете за олкохол ли се броят ? Защото нямам алкохол, но ме глобяват.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- научил се да хвърля
Даdunavski написа:Искам да питам нещо. Соковете за олкохол ли се броят ? Защото нямам алкохол, но ме глобяват.
- stoilkatastz
- ще става разбирач
На Велека мренките дават много добър опит и точки.

-
- научил се да хвърля
Спасе в момента сабирам информация и снимки за езерото в дружба (София) да ти прата ли тово което сам сабрал до момента 

-
- научил се да хвърля
Начи ето качих го има доста снимки само два проблема това че не знам кое място как се го наричат и снимките са големи ако искаш го погледни http://rapidshare.com/files/327961185/_ ... _.rar.html
-
- научил се да хвърля
Досега сабирах на езеро панчарево събрах 22 снимки ама има оште малко само кажи ако правите нешто за дружба да ти кажа каква дълбочина да сложиш
:)

- stoilkatastz
- ще става разбирач
Нещо не мога да ги видя тез снимки на дружба 

-
- научил се да хвърля
Ти от каде сиstoilkatastz написа:Нещо не мога да ги видя тез снимки на дружба

Ако не на скаипа brytalnoto_13