Състезание по "Фидер" риболов

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Re: Състезание по "Фидер" риболов

Мнение от CERRUTI »

koki написа:8 лв. за скара и бира(вино)
На това хладно време по добре Теди да забърка една бака от това мазното шкембенце и топличко с повечко естествен антибиотик(чесън),и да видите какво става тогава ;)
Изображение
penev_pavel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от penev_pavel »

Мизерно ама да даване , аз същата тази неделя бях на Панчака и си хванах вятър и за догодина , беше такъв че отнасяше фидера 4-5 м в страни докато мятах , сега само чакам да пуснете инфо за къде сме и съм там :)
koki

Мнение от koki »

CERRUTI написа:
На това хладно време по добре Теди да забърка една бака от това мазното шкембенце и топличко с повечко естествен антибиотик(чесън),и да видите какво става тогава ;)
Ако Теди се ангажира, аз нямам нищо напротив :mrgreen:
Това състезание мисля да започне към обяд :wink: Зимата рибите са по-активни след обяд :D
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

..да, а място кой ще пази, ако е от обяд или ние първо ще пием и ядем после ще ловим.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

qno_zloo написа: ..Много мизерно даване, само тъпите самозасичащи баби ли. :mrgreen:
брат,шарани на богров.
само да не останеш изненадан от тъпите баби. :D :drinkers:
а колкото до место най-подходящо ще е на копринка на познатато място.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
koki

Мнение от koki »

qno_zloo написа:..да, а място кой ще пази, ако е от обяд или ние първо ще пием и ядем после ще ловим.
Почваме с пиене и ядене :mrgreen: , пък после който може ще лови :wink:
Ще го измислим :wink:
koki

Мнение от koki »

shekira написа: познатато място.
Ще трябва да направиш проба предната седмица :mrgreen:
Аватар
oldi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldi »

аз на 7ми няма да мога :( ако тогава се провежда състезанието
пазете природата чиста.....
Аватар
oldi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldi »

грешка извинявам се погледнах грешния месец :D :D :D :D :D 100% иджаме с яно
Аватар
oldi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldi »

а и ни трябва некои турист :D дето да прави скарата и да се грижи спортистите да са сити и весели.познавам един такъв ма няма се навие да доиде :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

koki написа:
CERRUTI написа:
Ако Теди се ангажира, аз нямам нищо напротив :mrgreen:
Това състезание мисля да започне към обяд :wink: Зимата рибите са по-активни след обяд :D
Вие Шкембето оставете на мене........ :wink: И качествена скара ше взема ако са навити сички де :!:
Само отсега да кажа неми се пече,съжалете ме се пак по 10 часа на ден съм пред печката и скарата :lol:
Иначе за чорбицата не я мислете там аз отговарям и секи да си носи химикалка,че накрая се вади бележника :wink: :mrgreen:
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
koki

Мнение от koki »

Зимен турнир по фидер риболов / закриване състезателния риболов за 2010 г/
яз.Копринка или Домлян 07.11.2010 г.
Правила за провеждане на любителско състезание по „Фидер” риболов.

1. Статус на риболовния турнир.
1.1. Открит турнир по спортен риболов /с дънна пръчка-английски тип „Фидер”/.

2. Цели.
2.1. Насърчаване на спортния риболов
2.2. Насърчаване на съвременните принципи на рибарството, увеличаване на спортните умения, обмен на опит в областта на спортния риболов.

3. Място и време на провеждането състезанието.
3.1. Състезанието ще се проведе 07 -ти Ноември 2010 год. на яз.Копринка или яз.Домлян(според активността на рибите)
3.2. Характеристики на водоема. / свободни язовири/
3.3. Основните видове риба, които са активни по това врем на годината са: „Бабушка”,
„Костур” и „Кефал”
4. Участници
4.1. Турнирът е отворен. Има призьори само в индивидуалното класиране.
4.2. Позволено да участват Всички, които имат валиден риболовен билет.
4.3. Предварителната регистрация задължителна
4.4. Целта на предварителната регистрация е за да се изчисли броят на участниците да се оптимизира подредбата на секторите . Крайният срок за регистрация е 02.11.2010 г.
4.5. Окончателна регистрация се извършва на място на водоема определен за надпреварата

5. Правилата на надпреварата.
5.1. В надпреварата важат следните правила.
5.2. Надпреварата се провежда в 1 кръг на 3,5 часа.
5.3. Всички участници се намират в предварително определени сектори , чийто брой се определя в зависимост от броя на предварително регистрираните участници:
5.4. Има ограничения за захранката и живата стръв . Един състезател има право да използва не повече от 17 литра овлажнена и пресята смес, включително бои и глина, не повече от 2 кг жива стръв .
5.5. Минималната допустима дължина на живарника е 1 м.
6. Теглене на рибите и обобщаване на резултатите.
6.1. Награждаване на участниците
6.2. Награда за най-голяма риба.
6.3. Допълнителни награди.

7. Финансови параметри
7.1. Разходите риболовците по отношение на пътуването до мястото на състезанието са за тяхна сметка
7.2. Такса за турнира е в размер на 10 лева./награден фонд/ 1 –во място 50 % , 2-ро място 30% и 3 –то място 20% от наградния фонд. /
7.3. Такса за празненството след състезанието в размер на 8 лева./ включва съдържанието на снимките по-долу/

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Главния готвач Теди поема ангажимент за физическото изпълнение на снимките
7.4. 2 лева за медали и статуетка , ако има повече участници ще вземем допълнителни награди.
7.5 / общо в размер на 20 лв./

8. Провеждане на състезанието
07-ти Ноември 2010 г.
10-10:30 Регистрация на участниците.
10:30-10:45 теглене на жребия.
10:45 -12:00 настаняване по секторите и подготовка за състезанието
12:00 - старт на надпреварата.
15:30 - край на надпреварата.
15:30- 16:00 - премерване на уловената риба и обявяване на призьорите
16:00 – закриване на турнира и малка веселба

Риболова се извършва с 1 бр. риболовна въдица ”Фидер” . Един брой кука.
Максимален брой на участниците няма

За записване в темата, моля всички записали се да ми пратят ЛС с име и фамилия за изготвяне на състезателния списък, по желание и тел. За връзка.
Допълнителни правила:
Влизане в сектора, пребиваване в сектора, оборудване на сектора.
По време на провеждането на състезанието. Състезателите могат да влизат в други сектори само ако другите състезатели са съгласни. По време на подготовката се забранява състезателите да ползват помощ от други лица. Измерването на дълбочината и условията за риблов се разрешава от момента на влизането в сектора до края на състезанието, като за това може да се исползват такъми разрешени за риболов, специализирани пръчки и/или тежести.Маркер може да се ползва само при подготовката.
Правила на риболова.
Фидерният риболов се осъществява с пръчка не по-дълга от 5 метра, оборудвана с макара и хранилка (тежест) без ограничение на теглото, обема и конструкцията. Кълването на рибата се определя от състезателя по върха на въдицата или с помощта на страничен куивъртип. Допълнителните сигнализатори, в това число механични и електронни са забранени. Риболова се осъществява с една въдица, с един повод и една единична кука. Количеството резервни въдици не се ограничава.
Разрешено е използването на всякакви монтажи, при условие че стръвта се намира на куката. Поставянето на всякакви други предмети върху куката е забранено. Активният риболов започва и завършва по сигнал. Отделно време за стартово захранване не се предвижда.
Състезателят е длъжен да лови в пределите на отделеният му сектор. За граници на сектора се смятат перпендикулярите към брега в обозначените точки. Спортистите намиращи се в крайните сектори не трябва да ловят извън своите сектори. Навлизането във водата с цел кепчосване на рибата е забранено. Също така е забранено хвърлянето на монтажи, захранки или стръв извън границите на отделяният сектор, както и риболова извън него. Рибата, която при вадене е преминала границите на съседен сектор и е докоснала такъмите на друг състезател, може да бъде дисквалифицирана по негово желание. Зачита се риба, разрешена за улов и извадена от водата до финалният сигнал. Умишленото "косене" на рибата се забранява. Уловената от състезателя риба, трябва да се съхранява до претеглянето и в просторни живарници от мека материя, изключващи гибелта или нараняването на рибата до финала на състезанието. След финала спортистите остават по секторите си. Разрешава се да се сгъват и демонтират такъми и оборудване. Забранява се състезателите да напускат секторите си преди претеглянето на рибата.

Санкции.
Нарушението на правилата се наказва с предупреждение. Повторното нарушение - с дисквалификация.

Записали се участници за турнира.

Записали се участници за турнира.

1.Koki-Калин Стоянов
2.Теди- Теодор Христов
3.Shaki-Иван Шентов
4.Ивайло-Ивайло Янков
5.Чочо Костадинов
6.eminem94-Христо Узунов
6.qno_zloo- Мариян Лозев
7.Oldi-Александър Сакаджийски
8.penev_pavel
9.tihomir-68
10.ma3xa1993-Йордан Кирилов
11.+ ma3xa1993
12.Pavel Minchev-Павел Минчев
13.6еф4еtо-Камен Аврамов
14.Fero-Денислав Соколов
15.Miro Ni4ev
16.stanislav mir4ev
Последно промяна от koki на Сря Окт 20, 2010 6:06 am, променено общо 9 пъти.
Аватар
oldi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldi »

аз и qno_zloo сме на 100% има и 2 свободни места в моита кола който прояви интерес да пише :)
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

днес проверих ме как са с храносмилането копринските баби.общо взето нямаха голям апетит,ама успяхме да излъжем някоя и друга. :mrgreen:
Изображение

Изображение
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Евала Шента,загревай :mrgreen:
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”