Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Много крива работа тази неделя на буните на Ряхово :x

Ставане в 4 и нещо, към 5 и малко бяхме две коли там и намерих точно това което не исках :lol:

Цялата пясачна коса под буната беше заета от двама човека , бяха пуснали една въдица в началото и седяха в края и :evil:

Понеже съм сигурен, че четете това да ви кажа че с начина ви на ловене .
НИКОГА НЯМА ДА ХВАНЕТЕ ОТ ЕДРИТЕ РИБИ КОИТО СА ТАМ аааа и щях да забравя, следващия път ако ви заваря пак така там, ще ви намятам в Дунава СЕЛЯНИ

Иначе риболова , надолу под буните, епизодични риби на плувка . Още по редки на дъно. Няколко хубави таранки, платики и дребоси на плувка. Една щука и един распер на спининг . малко над килограм да са били :D
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

В събота бях на Янтра до Ценово.
Рибата вървеше добре докато напече слънцето, после по слабо

Предимно дребосък, само 2 едри таранки едната над килограм и 4-5 едри платички.

Има страшно много распер и затруднява риболова на плувка :evil:

Имах и едно късане на дъно което много ме учуди :roll:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

И аз най-накрая излязох и натопих крачолите в Дунава..
Като за начало си избрах ей това местенце...скромно и в чертите на града..

Изображение

06:00 распер биеше чак в краката ми...блесни въртящи,клатушки
,воблери....не и не.И не само на мене ами и на още 4 спинингисти наоколо.Те се изнесоха към 08:00,аз останах.И дънарите наоколо до 10:00 когато си заминах..нищооооо.
Хубавото е, че не удавих нито една блесна..не видях нито един комар..даже и никаква мушица..абе нещо като мор наоколо,но риба има..чух я, и я видях даже...Пак ще пробваме.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

В събота и аз бях на Дунава, на Пожарево.От събота на обяд до неделя на обяд едно гоооооолямо нищо.11пръчки,малай,попови прасета,червеи,рибки и някаква купешка смес с костно брашно-на нищо не бутна.Признаци на живот никакви само на свечеряване 5-6 пляскания на едра риба много на вътре.Водата влачеше водорасли. Хубавото стана покрай огъня шишове,бири и т.н. Риболова приключи преди да е започнал.Но нищо,другия път повече,важното е да сме около водата!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Pedro написа:06:00 распер биеше чак в краката ми...блесни въртящи,клатушки
,воблери....не и не.И не само на мене ами и на още 4 спинингисти наоколо.Те се изнесоха към 08:00,аз останах.И дънарите наоколо до 10:00 когато си заминах..нищооооо.
Там рибите (в случая говоря за расперите) са много трудни ... особено при по-бистра вода. Ловиха ги много, то затова има и толкова хора, когато се дигна Лом-а и имаше мътна ивица около 10-тина метра покрай буната. По принцип дам си е страшно "оспининговано" място и добрата слука е рядкост - рибите са много предпазливи. Така, че не се отчайвай и или търси дни, когато няма хора (а и ти се прикривай) или търси далечни дистанции - тия, които бухат в краката ти никога няма да хванеш, или места по-рядко посещавани, където също има распери ... Обикновено се избира третия вариант ...

Поздрави!

П.П. Снимката ти е страхотна - ако нямаш нищо против би ли ми я пратил на rosen@dartek.bg в целия размер - трябва ми за един проект за расперите - ще почерпя :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Вярно снимката е страшна :D

За мен по добрия вариант е Янтра след Долна Студена в момента, малко е замътена и ниска но рибата си взема и пак си има сериозни риби :wink:

В събота пак съм там :lol:
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Аз утре сутринта рано по пътя за Мухарския Събор ще мина да ги видя моите приятели там и да им предложа няколко стримера ... :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Успех, нали разбра на кой бързей са се събрали расперите :wink: :D

Има и някакъв друг хищник който буха много по яко от расперите но не разбрах какъв е :roll:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Днес пак бях на това място..(Росене ти го позна..).Распера не бъхтеше дребосъка,като в сряда...Бях сам до 12:00 когато си тръгнах.Тествах разни самоделни клатушки,наред със купешки блесни всякакви.Ivak - аз внимавам расперите да не ме усетят - то си е ясно...хем по-далечко,хем седнал на камък..и никакво движение...
Но съм доволен, хубав ден,никакви комари,лек ветрец-времето минава неусетно...Тегав си е риболова по Дунав все още...

Изображение

По едно време нещо ми се закачи (но нямаше удар..??)..и се откачи-така и не разбрах какво е...
Росене снимката ще ти я пратя.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Pedro написа: Изображение
Страхотно място за спининг :!: :shock: :shock: Къде ги намирате такива места бре хора :?: Покрай мен само едни равни пясъци са се ширнали от Лом та чак до Оряхово и се радвам на всяка кривка по брега :( :x
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Стефко според мен не е толкова мястото според мен, важното е да не е наплашена рибата. На това място от снимката има риби , но се ловят доста трудно и само при определени условия има някакъв смисъл да се ходи там :D

Имаме доста буни покрай Русе и си морим рибите покрай тях :D
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ivak написа:Стефко според мен не е толкова мястото според мен, важното е да не е наплашена рибата. На това място от снимката има риби , но се ловят доста трудно и само при определени условия има някакъв смисъл да се ходи там :D
Всъщност мястото определено има значение, но това е една доста дълга тема. Иначе за наплашването си прав... Есента и зимата обаче идват, народа изчезва, места като това почти опустяват, рибата се успокоява и тогава е истинското време за спинингов размах ;) :P
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Момчета, не откривайте Америка. Това място го знаят всички рибари в Русе, плюс целия плавсъстав щото вижда къде клечат рибарите.
Аз лично съм ходил много пъти и капо не съм бил. Включително и вчера. http://www.album.bg/sestrata/images/340781/. След работно време винаги е навалица, защото откакто скъсаха дигите излиза редовно шаран, но ако се отиде рано сутрин - има места. От преди обяд това са ми по-едрите рибки - платика и дойца http://www.album.bg/sestrata/images/340782/
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Pedro написа:...Бях сам до 12:00 когато си тръгнах.
Колега, не може да си бил сам, защото аз отидох в 04:30 и бях целия ден + още най-малко 5-6 рибари :lol: . Или ние с дънарките не сме хора, а? :wink:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

sestrata,
Явно не четеш внимателно,или аз съм се изразил неточно (но мисля,че се изразих ясно).Става дума за това което се вижда на снимката-камънака отсреща дето е бързото течение, а не въобще за хората, които бяха на брега отляво и отдясно на снимката...те си бяха там и когато направих снимката..ама са извън обсега и не се виждат.
Петък на камънака бях сам до обяд.И кой е казал, че ловещите на дънна не са хора ??Аз също ловя така - недей да четеш като дявола евнгелието и да провокираш .....
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”