Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много крива работа тази неделя на буните на Ряхово
Ставане в 4 и нещо, към 5 и малко бяхме две коли там и намерих точно това което не исках
Цялата пясачна коса под буната беше заета от двама човека , бяха пуснали една въдица в началото и седяха в края и
Понеже съм сигурен, че четете това да ви кажа че с начина ви на ловене .
НИКОГА НЯМА ДА ХВАНЕТЕ ОТ ЕДРИТЕ РИБИ КОИТО СА ТАМ аааа и щях да забравя, следващия път ако ви заваря пак така там, ще ви намятам в Дунава СЕЛЯНИ
Иначе риболова , надолу под буните, епизодични риби на плувка . Още по редки на дъно. Няколко хубави таранки, платики и дребоси на плувка. Една щука и един распер на спининг . малко над килограм да са били

Ставане в 4 и нещо, към 5 и малко бяхме две коли там и намерих точно това което не исках

Цялата пясачна коса под буната беше заета от двама човека , бяха пуснали една въдица в началото и седяха в края и

Понеже съм сигурен, че четете това да ви кажа че с начина ви на ловене .
НИКОГА НЯМА ДА ХВАНЕТЕ ОТ ЕДРИТЕ РИБИ КОИТО СА ТАМ аааа и щях да забравя, следващия път ако ви заваря пак така там, ще ви намятам в Дунава СЕЛЯНИ
Иначе риболова , надолу под буните, епизодични риби на плувка . Още по редки на дъно. Няколко хубави таранки, платики и дребоси на плувка. Една щука и един распер на спининг . малко над килограм да са били

И аз най-накрая излязох и натопих крачолите в Дунава..
Като за начало си избрах ей това местенце...скромно и в чертите на града..

06:00 распер биеше чак в краката ми...блесни въртящи,клатушки
,воблери....не и не.И не само на мене ами и на още 4 спинингисти наоколо.Те се изнесоха към 08:00,аз останах.И дънарите наоколо до 10:00 когато си заминах..нищооооо.
Хубавото е, че не удавих нито една блесна..не видях нито един комар..даже и никаква мушица..абе нещо като мор наоколо,но риба има..чух я, и я видях даже...Пак ще пробваме.
Като за начало си избрах ей това местенце...скромно и в чертите на града..
06:00 распер биеше чак в краката ми...блесни въртящи,клатушки
,воблери....не и не.И не само на мене ами и на още 4 спинингисти наоколо.Те се изнесоха към 08:00,аз останах.И дънарите наоколо до 10:00 когато си заминах..нищооооо.
Хубавото е, че не удавих нито една блесна..не видях нито един комар..даже и никаква мушица..абе нещо като мор наоколо,но риба има..чух я, и я видях даже...Пак ще пробваме.
- трапера
- сериозен играч
В събота и аз бях на Дунава, на Пожарево.От събота на обяд до неделя на обяд едно гоооооолямо нищо.11пръчки,малай,попови прасета,червеи,рибки и някаква купешка смес с костно брашно-на нищо не бутна.Признаци на живот никакви само на свечеряване 5-6 пляскания на едра риба много на вътре.Водата влачеше водорасли. Хубавото стана покрай огъня шишове,бири и т.н. Риболова приключи преди да е започнал.Но нищо,другия път повече,важното е да сме около водата!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Там рибите (в случая говоря за расперите) са много трудни ... особено при по-бистра вода. Ловиха ги много, то затова има и толкова хора, когато се дигна Лом-а и имаше мътна ивица около 10-тина метра покрай буната. По принцип дам си е страшно "оспининговано" място и добрата слука е рядкост - рибите са много предпазливи. Така, че не се отчайвай и или търси дни, когато няма хора (а и ти се прикривай) или търси далечни дистанции - тия, които бухат в краката ти никога няма да хванеш, или места по-рядко посещавани, където също има распери ... Обикновено се избира третия вариант ...Pedro написа:06:00 распер биеше чак в краката ми...блесни въртящи,клатушки
Поздрави!
П.П. Снимката ти е страхотна - ако нямаш нищо против би ли ми я пратил на rosen@dartek.bg в целия размер - трябва ми за един проект за расперите - ще почерпя

Днес пак бях на това място..(Росене ти го позна..).Распера не бъхтеше дребосъка,като в сряда...Бях сам до 12:00 когато си тръгнах.Тествах разни самоделни клатушки,наред със купешки блесни всякакви.Ivak - аз внимавам расперите да не ме усетят - то си е ясно...хем по-далечко,хем седнал на камък..и никакво движение...
Но съм доволен, хубав ден,никакви комари,лек ветрец-времето минава неусетно...Тегав си е риболова по Дунав все още...

По едно време нещо ми се закачи (но нямаше удар..??)..и се откачи-така и не разбрах какво е...
Росене снимката ще ти я пратя.
Но съм доволен, хубав ден,никакви комари,лек ветрец-времето минава неусетно...Тегав си е риболова по Дунав все още...
По едно време нещо ми се закачи (но нямаше удар..??)..и се откачи-така и не разбрах какво е...
Росене снимката ще ти я пратя.
Всъщност мястото определено има значение, но това е една доста дълга тема. Иначе за наплашването си прав... Есента и зимата обаче идват, народа изчезва, места като това почти опустяват, рибата се успокоява и тогава е истинското време за спинингов размахIvak написа:Стефко според мен не е толкова мястото според мен, важното е да не е наплашена рибата. На това място от снимката има риби , но се ловят доста трудно и само при определени условия има някакъв смисъл да се ходи там![]()

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Момчета, не откривайте Америка. Това място го знаят всички рибари в Русе, плюс целия плавсъстав щото вижда къде клечат рибарите.
Аз лично съм ходил много пъти и капо не съм бил. Включително и вчера. http://www.album.bg/sestrata/images/340781/. След работно време винаги е навалица, защото откакто скъсаха дигите излиза редовно шаран, но ако се отиде рано сутрин - има места. От преди обяд това са ми по-едрите рибки - платика и дойца http://www.album.bg/sestrata/images/340782/
Аз лично съм ходил много пъти и капо не съм бил. Включително и вчера. http://www.album.bg/sestrata/images/340781/. След работно време винаги е навалица, защото откакто скъсаха дигите излиза редовно шаран, но ако се отиде рано сутрин - има места. От преди обяд това са ми по-едрите рибки - платика и дойца http://www.album.bg/sestrata/images/340782/
sestrata,
Явно не четеш внимателно,или аз съм се изразил неточно (но мисля,че се изразих ясно).Става дума за това което се вижда на снимката-камънака отсреща дето е бързото течение, а не въобще за хората, които бяха на брега отляво и отдясно на снимката...те си бяха там и когато направих снимката..ама са извън обсега и не се виждат.
Петък на камънака бях сам до обяд.И кой е казал, че ловещите на дънна не са хора ??Аз също ловя така - недей да четеш като дявола евнгелието и да провокираш .....
Явно не четеш внимателно,или аз съм се изразил неточно (но мисля,че се изразих ясно).Става дума за това което се вижда на снимката-камънака отсреща дето е бързото течение, а не въобще за хората, които бяха на брега отляво и отдясно на снимката...те си бяха там и когато направих снимката..ама са извън обсега и не се виждат.
Петък на камънака бях сам до обяд.И кой е казал, че ловещите на дънна не са хора ??Аз също ловя така - недей да четеш като дявола евнгелието и да провокираш .....