Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Аз се пошегувах,но скоро колега скоро, ще покажа какви ги правя и аз.. просто не ми остава време за снимки,каквото е направено заминава по предназначение... И моите не са идеално подредени. За мен е важно,че си работят, обилно и постоянно...Харесват ги ,взимат ги,какво повече ...Няма проблем,всички които искат да видят и да научат нещо за риболова,си споделят....или поне аз така... хубава вечер.
-
- новобранец
Колеги бих искал да попитам с какво се прави капката на края на куката. Препоръчаха ми някакви лакове но нещо не се получават. Ако може да ми препоръчате някой матеряли за тази дейност. Благодаря предварително!!! 

Ами най-вече с лак за нокти се прави,но може и с различни бои -корабни ,акрилни и т.н.Но проблема няма да е само от лака ,освен ако не е съвсем рядък.Покажи лакирана кука ,да видим все пак за какво става въпрос.Тогава ще коментираме.krisi00422 написа:Колеги бих искал да попитам с какво се прави капката на края на куката. Препоръчаха ми някакви лакове но нещо не се получават. Ако може да ми препоръчате някой матеряли за тази дейност. Благодаря предварително!!!

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Колега благодаря за бързия отговор , наистина лака е доста рядък но, утре ще пробвам с акрилна боя или някой по-качествен лак и ще кача снимка на опита. 

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колега когато си взимаш лакове вземи си от тез дето са за рисуване те са с мноо тънки четчеци и с тях се лакира по лесно и капката се оформя добре.Само гледай да не вземеш от тез дето са на водна основа щото мен ме прекараха веднъж с такъв и при първия риболов чепарето остана без лак

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето един доказано уловист цвят който е специален поздрав за Бургаската група..

Качествени чепарета Borkata

Това е 1/10 от нещата,които изработвам и които доказано работят в нашето Черно Море,и в съседните,като Егейско,Бяло и Средиземно море,ако някои се интересува от каквото и да е ...да пита...успехи на всички през новият пеболовен сезон,които вече почти е дошъл...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
На третата снимка / последната / на лявата кука преди възела с какво си пристeгнал допълнително материала ?kapoleti написа:ако някои се интересува от каквото и да е ...да пита...
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колеги имам един въпрос , предполагам е писан по него в темата но не намирам информацията.Та напоследък често се набляга на това , че на тоз му били рошави чепаретата на онзи му били рошави чепаретата и така.На мен 50 процента от куките ми стават рошави и въпреки всичко пак хващат риба.Като изклучим естетическата и търговската страна на чепаретата чак тъкъв проблем ли е като куките мясат малко на метлички??Някой забелязал ли е някаква закономерност , че на такива куки не кълве??Квото и да правя половината ми куки стават така , пробвах с бира , пробвах с плюнка , пробвах и с гел някъде по коментарите го имаше кат съвет и пак половината си стават кат метлички , но и на такива си вземам риба дали щото ми върви някой път
или просто няма чак такова значение как стои на куката.
Поздрави и наслука на всички

Поздрави и наслука на всички

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Определено не е проблем,че материала не стои събран на куката.
Качествени чепарета Borkata

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пешо пробвай да топиш материала в бирата,а не да я пиеш 

- atillas
- ще става разбирач
ако не друго поне се раздвижи темата малко
Материала си е вързан с влакно,а върху влакното шлауфка...това еssg написа:На третата снимка / последната / на лявата кука преди възела с какво си пристeгнал допълнително материала ?kapoleti написа:ако някои се интересува от каквото и да е ...да пита...
Здравей!Pe6o_Tikvata написа:Колеги имам един въпрос , предполагам е писан по него в темата но не намирам информацията.Та напоследък често се набляга на това , че на тоз му били рошави чепаретата на онзи му били рошави чепаретата и така.На мен 50 процента от куките ми стават рошави и въпреки всичко пак хващат риба.Като изклучим естетическата и търговската страна на чепаретата чак тъкъв проблем ли е като куките мясат малко на метлички??Някой забелязал ли е някаква закономерност , че на такива куки не кълве??Квото и да правя половината ми куки стават така , пробвах с бира , пробвах с плюнка , пробвах и с гел някъде по коментарите го имаше кат съвет и пак половината си стават кат метлички , но и на такива си вземам риба дали щото ми върви някой пътили просто няма чак такова значение как стои на куката.
Поздрави и наслука на всички![]()
![]()
![]()
Това,за да не за рошави ламетата и перата и въобше материалите по куките се прави с цел, да имат чепаретата търговски вид...щом си работят няма какво да те притеснява....нито състиянието им нито подреждането на куките,така или иначе те влизат в употреба...в морето..Успехи!
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
като заговорихте за рошави чепарета,снощи докато си смучех винцето направих това, само ламета, зеленото и синьото си хващаха миналата година без грешка, сега посмесих и други цветове, по две куки имат само светещо ламе + ув ламе някой пробвал ли е подобна комбинация/?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.