Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от jasonsmith »

Павел Иванов написа:Пичове , сигурни ли сте че споделяте инфо за след отравянето на Искъра есента , или си карате от на спомени от преди ?
в интерес на истината, наистина реката беше перфектна всичките пъти, които ходих преди "ледниковия период", но липсата на риби беше осезателна.. Както и topsoft написа, риба има - рядка е, но я има. Според мен пролетта ще има интересни риболови на познатите ми места, които ще споделя 8)
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Реката найстина поддържаше перфектно ниво тази година. Почти ги нямаше резките пускания на вода от Панчарево и вдигане на нивото. Всяка година имам десетки излети на тая река. Основно със спининг и обикалям, тъй че имам наблюдение къде какво.
Риби никога не е имало много, но все се е намирала някоя да уважи примамките. Като за край София бива. След изтравянето обаче, вировете са пусти, тук таме се мярка по някое кленче. Има оцелели риби, но са много редки. Ако преди се ловяха 10-20 риби, сега ако се спаси капото с една или две е постижение.
А изобщо не съм опримист за пролетта, тая риба нема откъде да дойде. По течението не може да се качи, след пречиствателната на Кубратово реката е мъртва на доста километри надолу. Отгоре е ограничена от Панчарево, тъй че и отгоре не може да слезе. Остава единствено естествения прираст. Ама като нема риби които да хвърлят хайвер... и като там забрана за циганите, пенсионерите и останалата селска сган няма...
ДАно не съм прав, но се съмнявам...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

А всъщност аз съм го пропуснал този момент с отравянето ? Междудругото ще ми споделите ли дали преди е имало удари от моста (ОМВ) надолу към Враждебна(гьоловете) ? защото обиколихме в рамките на 3-4 часа преди ледниковия,както вие казвате :lol: на спининг нищо брате,нищо ... има си хубави вирчета,но ... риба от просто око се вижда,че няма ...
Аватар
@Poly
новобранец
новобранец

Мнение от @Poly »

колеги, ходил ли е някой на Герман тези дни...дали е замръзнал....хапва ни се пъстърва, а предпочитаме да си я хванем от водоема, а не в магазина :)
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

@Poly написа:колеги, ходил ли е някой на Герман тези дни...дали е замръзнал....хапва ни се пъстърва, а предпочитаме да си я хванем от водоема, а не в магазина :)
За в момента точно не мога да ти кажа,но попринцип пускат пръскачка и така има едно петно,където водата не замръзва и се лови. :drinkers:
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

А изобщо не съм опримист за пролетта, тая риба нема откъде да дойде. По течението не може да се качи, след пречиствателната на Кубратово реката е мъртва на доста километри надолу. Отгоре е ограничена от Панчарево, тъй че и отгоре не може да слезе. Остава единствено естествения прираст. Ама като нема риби които да хвърлят хайвер... и като там забрана за циганите, пенсионерите и останалата селска сган няма...
ДАно не съм прав, но се съмнявам...[/quote]

Аз лично съм виждал от мостчето над преливника на Панчарево как се търкулват малки рибки надолу към реката, но едва ли са били кленчета и бели мрени.
Аватар
gotzyss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gotzyss »

@Poly написа:колеги, ходил ли е някой на Герман тези дни...дали е замръзнал....хапва ни се пъстърва, а предпочитаме да си я хванем от водоема, а не в магазина :)
прави се приличен риболов и от брега и на дупка , на дупка в пъти по - добре , на бял или камола
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Някой да сподели как е река Блато ,мътна ли е ,дигнала ли е вече ниво и т.н.,че в събота нещо ми се върти .....тая година сефте още нямам :wink:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
chelebiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от chelebiev »

Здравейте, колеги! Очертават се 4 свободни дни за мен и бащаткото, та решихме да отидем за риба. Въпросът ми е свързан с реката при Опицвет. Ако някой има актуална информация и я сподели ще съм много щастлив. Благодаря предварително и се извинявам ако съм сбъркал раздела.
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Момчета освен на Герман и Суходол някъде още има ли платено без лед :)

Мерси.
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Ясен Генсузов написа:Момчета освен на Герман и Суходол някъде още има ли платено без лед :)

Мерси.
Суходол е скован от лед и сняг от три месеца. Няма нито пръскалки, нито някой лови на дупка. Виждам го като минавам по околовръстното.
нямам живарник
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Първи винаги се размръзява Богров (спортния риболов), както и първи замръзва.
Чакам го с нетърпение до 20 дни да се начешам на шарани, приготвил съм им любимата им храна и ще има 50+ бр. и мускулна треска .

Ще пиша ако тръгне риболова, иначе леда на Богров е 30см.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
gotzyss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gotzyss »

Ясен Генсузов написа:Момчета освен на Герман и Суходол някъде още има ли платено без лед :)

Мерси.
на Панчарево има пръскалки и има размразени участъци
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

.......та за р.Блато кво рекъхте :smt017 :smt064 :yawinkle:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

последния път около НГ- нямах пипане, нямаше и помен от риби.. обиколих 3-4 най-дашни места, нищо. ако ти е за неделя, пиши на лично или звънни да те водя за скобарйе
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”