къде изчезна доспат?

Модератор: sapuna

apo
новобранец
новобранец

Re: къде изчезна доспат?

Мнение от apo »

От 20 години всяко лято сме на почивка на Доспат. Човек с тъга си спомня за тези времена, когато с една гумена лодка и блесна можеше да изпита удоволствие от риболова на пастърва. А сега типично по български този прекрасен язовир е подложен на системно унищожение. Щом се стопи леда местните кокорбашии започват да избиват рибата с мрежи. Това разбирасе се знае от горските , но явно нямат смелоста да им се опълчат. И сега ако за 7-8 часа тролене човек успее да хване 1-2 пастърви трябва да е доволен. От миналата година започнаха да съсипват и природата. Вместо тишина, по цял ден се чува ръмженего на моторните триони и грохота на падащи дървета. А това са борове по 20-30 метра. Започна се застрояване на площите около язовира и в скоро време там просто няма да има място за такива като нас. Не знам какво трябва да стане в тая скапана държава за да спре всичко това.
kvt
новобранец
новобранец

Мнение от kvt »

Момци споделете ако някой е ходил на Доспат :lol: :lol: :lol: , и какъв е риболова . А някой престрашил ли се е да пробва на тролинг :roll: :roll: :roll:
dani_macha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dani_macha »

Познавам хора от Доспат и понякога само пускат слухове за изпуната садка.Това се прави с цел по голяма посещаемост.В това съм сигорен защото го знам от човек който работи на язовира.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

dani_macha написа:Познавам хора от Доспат и понякога само пускат слухове за изпуната садка.Това се прави с цел по голяма посещаемост.В това съм сигорен защото го знам от човек който работи на язовира.
Стар виц,прочетен някъде,факти,кой познаваш,кога е бил на язовира.За мен твоите писаници са гонене на бройка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
kiks_lp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kiks_lp »

Съгласен съм с колегата butnik аз имам доста приятели на Доспат и съм там поне 10 пъти в годината и знам че такова нещо няма.Тея дето ги приказват знаят ли колко е загубата за изпусната садка?Луди хора!!!
Сухо дупе риба не яде !!!
asp-erman
новобранец
новобранец

Мнение от asp-erman »

Колега maznislav,не мога да се съглася с твоя пост,че виновни за обезрибяването на Доспат са едва ли не местните мрежари.А къде забрави хилядите посетители на язовира от знайни и незнайни кътчета на нашата мила родина,които щом чуят за "поредната скъсана садка" окупират язовира и се почва една касапница която не е за вярване,че се случва в Европейска държава.Така че и да имаш хотел не за 1-2мил. ами и за 10мил да е,пак няма да спреш това което се случва всяка пролет на Доспат.И за да няма бракониерство може би трябва на всеки 100м да има представител на ИАРА.А да не говорим какво остава по бреговете на язовира след като си тръгнат.Особености на българския риболов-всеобща национална черта.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

asp-erman написа:...И за да няма бракониерство може би трябва на всеки 100м да има представител на ИАРА.А да не говорим какво остава по бреговете на язовира след като си тръгнат.Особености на българския риболов-всеобща национална черта.
Това и сезона на "манатарките" са двете неща заради които имам непоносимост къмто Доспат и го посещавам в изключително редки случаи и то само в периоди в които не се е "късала садка" от максимално възможно , дълго време !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

И аз съм тъй и особено в последната година почти съм решил вече да не го посещавам-много е тъпанарска атмосферата около водоема,освен увеличаващото се безрибие,а имам и друга отврат към населението там-в професионален план.
kvt
новобранец
новобранец

Мнение от kvt »

INCUBUS написа:И аз съм тъй и особено в последната година почти съм решил вече да не го посещавам-много е тъпанарска атмосферата около водоема,освен увеличаващото се безрибие,а имам и друга отврат към населението там-в професионален план.
INCUBUS да имаш прясна информаця за Доспат и по точно за влачка с воблери.Благодаря предварително :wink: :wink: До скоро
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Нямам съвсем прясна /т.е.от събота и неделя-снеговалежните /.От предните дни-до петък,изключително слабо,като един апап бе кръстосвал 7-8 часа именно да влачи воблери /има ги много,може би до 1/3 от колекцията на Павката Иванов /,резултат - 2 маломерни.Иначе,в сряда едни михлюзи с връзки /имам ги повече от тях,ама никога не бих ги използвал за такъв лайнян риболов /,отишли с катер на рибното до садките и направили по 7-8 кг предимно бабушка /нали там попада храна,та се върти доста риба/,ама не мисля,че ще ти хареса точно такъв риболов.
kvt
новобранец
новобранец

Мнение от kvt »

INCUBUS написа:Нямам съвсем прясна /т.е.от събота и неделя-снеговалежните /.От предните дни-до петък,изключително слабо,като един апап бе кръстосвал 7-8 часа именно да влачи воблери /има ги много,може би до 1/3 от колекцията на Павката Иванов /,резултат - 2 маломерни.Иначе,в сряда едни михлюзи с връзки /имам ги повече от тях,ама никога не бих ги използвал за такъв лайнян риболов /,отишли с катер на рибното до садките и направили по 7-8 кг предимно бабушка /нали там попада храна,та се върти доста риба/,ама не мисля,че ще ти хареса точно такъв риболов.
Ако изкочи некоя информацйка драсни некой ред :D :D :D Поздрав
kvt
новобранец
новобранец

Мнение от kvt »

Аиде ИНТУСЯСТИ на Доспат нема ли ? Пишете бе хора все пак играем една и съща игра :D :D :D
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

kvt написа:Аиде ИНТУСЯСТИ на Доспат нема ли ? Пишете бе хора все пак играем една и съща игра :D :D :D
Имам информация от мои приятели които са били там няколко дена по Великден... с две думи пълна скръб. Както се изрази човека, който ми даде инфото "такова нямане не е било никога" (а те ходят всяка година по това време). За 3 дена са хванали само по едно костурче и това е. На устието (на боклуците под дворовете на предприятията) са ходили имало е каракда и толкоз. И лодка са имали на тролинг абсолютно нищо.
Компанията е доста голяма има риболовци с дългогодишн стаж и опит владеещи повечето законни методи на риболов :wink: Това го пиша за да е ясно че инфото не е от "аматьори".
Спорд тях причината е че водата е била много студена 4-5 С ...мерили са я със сонара на лодката.

Сега в момента как е не знам може да се е постоплило, но пък и нали знаете само за псътърви.. другите рибоци са забранени :wink:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
kvt
новобранец
новобранец

Мнение от kvt »

"esox_hunter " Благодаря че споделяш аз тези дни ще отскоча да повлача па ако е късмет и може да хванем някоя Пъстървичка
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

kvt написа:"esox_hunter " Благодаря че споделяш аз тези дни ще отскоча да повлача па ако е късмет и може да хванем някоя Пъстървичка
То и аз исках да отида по празниците но уви моите френдове по риболов(тролинг) дадоха назад та май ще се размина. :( На теб обаче ти пожелавам наслука и пиши какво сте направили :wink: :)
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”