Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

къде изчезна доспат?
Модератор: sapuna
Re: къде изчезна доспат?
От 20 години всяко лято сме на почивка на Доспат. Човек с тъга си спомня за тези времена, когато с една гумена лодка и блесна можеше да изпита удоволствие от риболова на пастърва. А сега типично по български този прекрасен язовир е подложен на системно унищожение. Щом се стопи леда местните кокорбашии започват да избиват рибата с мрежи. Това разбирасе се знае от горските , но явно нямат смелоста да им се опълчат. И сега ако за 7-8 часа тролене човек успее да хване 1-2 пастърви трябва да е доволен. От миналата година започнаха да съсипват и природата. Вместо тишина, по цял ден се чува ръмженего на моторните триони и грохота на падащи дървета. А това са борове по 20-30 метра. Започна се застрояване на площите около язовира и в скоро време там просто няма да има място за такива като нас. Не знам какво трябва да стане в тая скапана държава за да спре всичко това.
Момци споделете ако някой е ходил на Доспат
, и какъв е риболова . А някой престрашил ли се е да пробва на тролинг

-
- научил се да хвърля
Познавам хора от Доспат и понякога само пускат слухове за изпуната садка.Това се прави с цел по голяма посещаемост.В това съм сигорен защото го знам от човек който работи на язовира.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Стар виц,прочетен някъде,факти,кой познаваш,кога е бил на язовира.За мен твоите писаници са гонене на бройка.dani_macha написа:Познавам хора от Доспат и понякога само пускат слухове за изпуната садка.Това се прави с цел по голяма посещаемост.В това съм сигорен защото го знам от човек който работи на язовира.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
Съгласен съм с колегата butnik аз имам доста приятели на Доспат и съм там поне 10 пъти в годината и знам че такова нещо няма.Тея дето ги приказват знаят ли колко е загубата за изпусната садка?Луди хора!!!
Сухо дупе риба не яде !!!
-
- новобранец
Колега maznislav,не мога да се съглася с твоя пост,че виновни за обезрибяването на Доспат са едва ли не местните мрежари.А къде забрави хилядите посетители на язовира от знайни и незнайни кътчета на нашата мила родина,които щом чуят за "поредната скъсана садка" окупират язовира и се почва една касапница която не е за вярване,че се случва в Европейска държава.Така че и да имаш хотел не за 1-2мил. ами и за 10мил да е,пак няма да спреш това което се случва всяка пролет на Доспат.И за да няма бракониерство може би трябва на всеки 100м да има представител на ИАРА.А да не говорим какво остава по бреговете на язовира след като си тръгнат.Особености на българския риболов-всеобща национална черта.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Това и сезона на "манатарките" са двете неща заради които имам непоносимост къмто Доспат и го посещавам в изключително редки случаи и то само в периоди в които не се е "късала садка" от максимално възможно , дълго време !asp-erman написа:...И за да няма бракониерство може би трябва на всеки 100м да има представител на ИАРА.А да не говорим какво остава по бреговете на язовира след като си тръгнат.Особености на българския риболов-всеобща национална черта.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
И аз съм тъй и особено в последната година почти съм решил вече да не го посещавам-много е тъпанарска атмосферата около водоема,освен увеличаващото се безрибие,а имам и друга отврат към населението там-в професионален план.
INCUBUS да имаш прясна информаця за Доспат и по точно за влачка с воблери.Благодаря предварителноINCUBUS написа:И аз съм тъй и особено в последната година почти съм решил вече да не го посещавам-много е тъпанарска атмосферата около водоема,освен увеличаващото се безрибие,а имам и друга отврат към населението там-в професионален план.

-
- кандидат преподавател
Нямам съвсем прясна /т.е.от събота и неделя-снеговалежните /.От предните дни-до петък,изключително слабо,като един апап бе кръстосвал 7-8 часа именно да влачи воблери /има ги много,може би до 1/3 от колекцията на Павката Иванов /,резултат - 2 маломерни.Иначе,в сряда едни михлюзи с връзки /имам ги повече от тях,ама никога не бих ги използвал за такъв лайнян риболов /,отишли с катер на рибното до садките и направили по 7-8 кг предимно бабушка /нали там попада храна,та се върти доста риба/,ама не мисля,че ще ти хареса точно такъв риболов.
Ако изкочи некоя информацйка драсни некой редINCUBUS написа:Нямам съвсем прясна /т.е.от събота и неделя-снеговалежните /.От предните дни-до петък,изключително слабо,като един апап бе кръстосвал 7-8 часа именно да влачи воблери /има ги много,може би до 1/3 от колекцията на Павката Иванов /,резултат - 2 маломерни.Иначе,в сряда едни михлюзи с връзки /имам ги повече от тях,ама никога не бих ги използвал за такъв лайнян риболов /,отишли с катер на рибното до садките и направили по 7-8 кг предимно бабушка /нали там попада храна,та се върти доста риба/,ама не мисля,че ще ти хареса точно такъв риболов.

Аиде ИНТУСЯСТИ на Доспат нема ли ? Пишете бе хора все пак играем една и съща игра

-
- ще става разбирач
Имам информация от мои приятели които са били там няколко дена по Великден... с две думи пълна скръб. Както се изрази човека, който ми даде инфото "такова нямане не е било никога" (а те ходят всяка година по това време). За 3 дена са хванали само по едно костурче и това е. На устието (на боклуците под дворовете на предприятията) са ходили имало е каракда и толкоз. И лодка са имали на тролинг абсолютно нищо.kvt написа:Аиде ИНТУСЯСТИ на Доспат нема ли ? Пишете бе хора все пак играем една и съща игра![]()
![]()
Компанията е доста голяма има риболовци с дългогодишн стаж и опит владеещи повечето законни методи на риболов

Спорд тях причината е че водата е била много студена 4-5 С ...мерили са я със сонара на лодката.
Сега в момента как е не знам може да се е постоплило, но пък и нали знаете само за псътърви.. другите рибоци са забранени

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
"esox_hunter " Благодаря че споделяш аз тези дни ще отскоча да повлача па ако е късмет и може да хванем някоя Пъстървичка
-
- ще става разбирач
То и аз исках да отида по празниците но уви моите френдове по риболов(тролинг) дадоха назад та май ще се размина.kvt написа:"esox_hunter " Благодаря че споделяш аз тези дни ще отскоча да повлача па ако е късмет и може да хванем някоя Пъстървичка

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/