Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

къде изчезна доспат?
Модератор: sapuna
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: къде изчезна доспат?
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- кандидат преподавател
Доспат си е там....за съжаление,не е изчезнал,ама риболова там е просто умрела работа.
Имах предвид във форума!Интересно ми беше дали тълпите от "риболовци" по брега са се поразредили,че доколкото съм запознат,е настанала страшна сеч-мало и големо под ножа и във фризера
НЕ ЩЕМ АКЪЛ,ДАЙТЕ НИ ПАРИ!!!
-
- сериозен играч
Какво разбираш под умреларабота????INCUBUS написа:Доспат си е там....за съжаление,не е изчезнал,ама риболова там е просто умрела работа.

Доспат си е Доспат в момента.
Всяка седмица съм там и обикновено се ловят от 0 до 10 бр . хубави пъстърви, дори има и по - големи от обикновено. Иска малко магия и всичко е наред, поне за мен разбира се. Ходете по често там и ще се насладите на хубав риболов. Наслука.
Всяка седмица съм там и обикновено се ловят от 0 до 10 бр . хубави пъстърви, дори има и по - големи от обикновено. Иска малко магия и всичко е наред, поне за мен разбира се. Ходете по често там и ще се насладите на хубав риболов. Наслука.
-
- сериозен играч
Това е язовир за ценители!!!!!!!Който прави два-три излета там годишно естественно че няма да е доволен.Ние постоянно се присмиваме на местните че ловили със сопи а в крайна сметка те познават гиола до болка и въпреки такъмите с които замятат те си ловят риба,за разлика от много манекени които с въдици за по хиляда лева немогат да спасят капото.Между тях има и много бракониери които пускат мрежи нон-стоп,но има и много свестни хорица които се гордея че познавам.Ами това е от мен и никой неможе да ме убеди в противоположното!

На Великден ще ходя за 4 дни на Доспат,бихте ли дали съвет как се лови пъстърва на язовира..Не харесвам дъно ,само плувка,блесни или бомбарди:))),всичко ще ми бъде полезно ,ходил съм само един път за пъстърва по-една река до Калофер ,даже имах и слука с две балканки ,но там ловихме само с влакно и кука номер 8 с торен червей.
-
- сериозен играч
Рибата е на дъното и е желателно да се лови с възможно най-финна линия,взема доста плахо,бих ти препоръчал или гол телескоп от порядъка на 6-7-мерта или щека,с тях можеш да поднесеш на дистанция стръвта на самото дъно което при мачова пръчка или телескоп с макара не става,говорим за по дълбоките места където и се намира рибата.След като се загре времето и водата стане поне 10-градуса,излезат мухите,рибата се качва в по-горните слоеве и е възможно да се лови и по други начини като:с булдо,с бомбарда,искуственни мухи и т.н.А и един съвет,можеш да опиташ на дъно с хранилка но лично аз не го харесвам този риболов!Поздрави и дано да издрънкаш някоя стара кака 2-3кила!!!!!

Благодаря много колеги.
- FishMaster
- вече хвърля и на тежко
инфо
къде и как да я търса пъстървата през следващата седмица на доспат-помощ колеги
риболова е нещо уникално, за жалост много хора не са го разбрали!!!
Re: инфо
Колега в язовира някъде!FishMaster написа:къде и как да я търса пъстървата през следващата седмица на доспат-помощ колеги

- FishMaster
- вече хвърля и на тежко
Благодаря .. колега
риболова е нещо уникално, за жалост много хора не са го разбрали!!!
Не бе колега шегувам се
!Има доста изписано за лова на пъстървата. Плюс това си на язовир още по елементарно,има ли риба ще хванеш!
Поздрави!

Поздрави!