Какво ще кажете за Шаран на Рибе ?

Модератор: sapuna

futa
новобранец
новобранец

Re: Какво ще кажете за Шаран на Рибе ?

Мнение от futa »

Напълно нормално е шарана да взима на рибе!
На яз.Ивайловград само на кротушка ги морят едрите шаровци,аз съм бил жив свидетел на ваденето на 12.500кг. на рибе!
А преди години на ботаническата градина под Драгалевци хванах каракуда 1.500 на рибе-на тапа за щука,беше нагълтала и рибето и тройката,така че напълно нормална стръв си е рибето за шаранови риби! :roll:
Dio perdona-Io No!
Изображение
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Аз имам едно интересно наблюдение :idea: На язовира на Безден съм хващал много шаранчета на рибе(който е ходил знае какви са),но ми е направило впечатление,че на царевица взимат и голи и диви.Обаче на рибето само дивите.Интереса ми е дали само дивите шарани кълват на рибето или и голите?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Всички взимат,щом амурчетата взимат :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Преди 15тина години на Поморие ведин водоем шараните излизаха само на умрели гупи по 2-3 на куката или на кебапче ЗАКЛЕВАМ се.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Всеизвестен факт е, че шараните от килограм нагоре са потенциални канибали. Особено ако популацията е висока и естествените висококалорични хранителните запаси са ограничени, разбирай миди и охлювчета, изобщо мекотели и дребни ракообразни, каквито шарко намира в тинята и ги поема особено охотно. По мое наблюдение(яз. Съединение преди години) шараните налитат на дребни рибета които са лесна плячка, умрели или "закопчани" за куката. Фин монтаж, кука бяла No.10 на къс повод, рибе колкото гупа, дистанция 30-40м и шарковците се вадят като по команда. Сега нещата далече не изглеждат така. Язовира е опоскан тотално от бившия арендатор и на шарко(ако е останал такъв) не му се налага да наближава брега в търсене на храна. Напротив, сит е и е още по-предпазлив. Глада и конкуренцията в намирането на храна са тези, които притъпяват инстинкта за самосъхранение на рибата и я карат да наближава бреговата ивица, въпреки нашето присъствие.

http://www.bgribolov.com/petition
Последно промяна от Diman на Нед Юни 29, 2008 12:00 am, променено общо 1 път.
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Лично аз не съм л;овил но съм бил свидетел на врачанския язовир как местни риболовци хвърляха на рибе за шаран . Първо си помислих че са хвърлили за костур или бяла риба но ми обясниха че преди на рибе са хвърляли за сом но са се хвашали шарани и сега си пробват на рибе.
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”