Какво ще кажете за Шаран на Рибе ?

Модератор: sapuna

Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Какво ще кажете за Шаран на Рибе ?

Мнение от MiTaKa™ »

Пускам темата понеже за , празниците ще си ходя на село , там е рака Огоста , но покрай забраната ще ходя на един рибарник в съседното село , тааа там хората ловят шарана смисъл по едрия на рибе (кубинка ) , и сега се сетих за ви питам за ваще наблюдения , аз лично никога несъм ловил на този метод , но и на безден съм виждал да пробват на рибе за шарко. Давайте някаква информация някой хвашал ли е , виждал ли е да ловят на рибе и се такива мнения от тизи вид риболов.Аз съм виждал шаран около 5-6 кг на същия рибарник до селото ми хващан на кубинка .Явно по едрите се изявяват като хищтници ... кВо мислите вие :shock: :?:
Изображение
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Какво ще кажете за Шаран на Рибе ?

Мнение от kosatkata »

Не се чуди ами ходи мятай.По нашия край имаше няколко такива зарибени язовира , на които си кълвеше на рибе.Отдавам го единствено на факта , че в тези водоеми имаше ама изключително много от тези дребни рибки и затова се е научил да ги яде.Особенно по това време и късно на есен.
Аватар
kapsula
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kapsula »

Ако във водоема има гамбузи(гупички) става и на тях.
УСПЕХ
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Аз съм ловил както шаран 2-3кг,така и таранка (0.700-1.00)на рибе.Малко извратена беше тая риба тогава ма.....
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Колеги,като давате мнение Ви моля то да е обстойно и изчерпателно.Тезите от личен опит са с привилегия!Моля Ви да конкретизирате точен метод-водоем,вид рибе,монтаж,предпочитан сезон за тази стръв.
В много писания се среща подобна информация,но не е събрана на едно място и точно по тази причина темата си е доста интересна и сериозна!Пледирам,да се отнасяте към нея,като такава!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Взимам си поука веднага:
1.Водоема е рибарник при село Борован
2.Монтажа е най-елементарен плувка 1гр.съчми групирани на 30 см от куката(номер 10)
3.Рибетата дребни кубинки-закачвах ги през устата
Рибите кълвяха все едно ,че са кустури -нямаше почуквания дирекно си натиска и гълтаха целите рибета ако закъснееш със засичането
4.Основна жилка 0.16 повод 0.12
Гледах рибките да са на дъното като замятах
На язовира на Девене колеги до мен извадиха шаран към 5 кг на дъно ,но не знам какъв им е бил монтажа-пак бяха на рибе
Говоря за преди около 4 години,когато даваха да се лови там.
Е това ми е скромния опит от това начинание :oops:
Дано съм бил поне малко полезен.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Ловил съм шарани на рибе, на Извево през есента миналата година. Един приятел реши да търси хищник и си хвана няколко рибета от водоема и заметна на тях. Много бързо последва удар и колегата извади...... Шаран-че около кило :wink: Този ден шаровците най добре взимаха на рибе- хванахме 10-15 броя. Монтажа беше колегата с мач и подвижен ваглер, а аз с боло(понеже си нямам мач :oops: ) и подвижна плувка. Влакната основно 0.16, повод 0.12.
В друг случай на Лобош на понтоните миналата зима хванах бабушка на рибе, търсейки костур(бяха 2-3 за 1 риболов). :)
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Тец 1 топлия канал след септември месец.Стръв: месните слагат директно слънчевка,аз пробвах на пружина и на долните куки рибката,най много удари имах на амуровидна(най-често вземаше).На слънчевка по рядко,но са над 2 кг.Успехи!!!
Изображение
Където качеството е от значение!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

ivo Vratsa написа:....На язовира на Девене колеги до мен извадиха шаран към 5 кг на дъно ,но не знам какъв им е бил монтажа-пак бяха на рибе
......
Странно, но още като дете ловях на този язовир шарана на рибе (на този язовир отраснах :) ). Научи се на месо от един път, след като изхвърлиха в язовира няколко умрели крави от ТКЗС-то. 8) Преди този случаи се ловеше само на царевица, а след това на рибе резултатите бяха неколкократно по високи.
Щом местните рибари хвърлят на рибе не се чуди, а слагаи рибката и мятаи.
А за монтажите няма да коментирам щот моя беше тогава на шише. :D
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

Преди две три години на рибарника в Джурово шарана най много се хващаше на рибе. На плувка само ,че рибето се нанизваше на куката.Гьола беше пълен с малки рибки ,даже собственика държеше едно рачило топнато във водата.Вадиш го и почваш. На парче от рибка в река искур съм хващал и бяла мряна на дъно. Така,че щом казват ,яе взима на рибка опитай.
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

на канала съм хващал на тец1 шаранчета на рибка преди 2 години.май септември беше.на дъно.не само големите се изявяват като хищници.всякакъв размер кълвеше тогава.слънчевка и каракудка за стръв.трябва да е бил много гладен :mrgreen:
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Ето нещо и от мен.На Расово- преди доста години.През лятото.Водата в язовира цъфнала.На 1-2м от брега направо зелена.В тоя зеленяш ,доста измрели рибета.Та както си гледах в едно мъртво рибе и се чудех защо се набиват в ,,бозата ,, -след като умират от това.Нещо едро ,леко и технично погълна рибето-без скок, без звук.Ако не гледах в тази точка ,никога нямаше да разбера какво става.
Веднага хванах ,,кубинки,,(при нас са смукачи :lol: ) и пробвам.За повече от час една едра каракуда. :( Вече се готвех да си тръгвам -чаках последно рибе да хвана .То се лови най - дълго :D .Пак гледам във водата ,този път в едно умиращо рибе и чакам нещо да го лапне.Но вместо него изядоха мъртвото рибе до него.Е тука вече ми просветна :P :idea:
Аз ловя с подвижно ,доста на вътре и рибето ми е живо. :!: А рибите се хранят в страни от мен ,близо до брега и с умрелите рибки.Без да променям нищо по такъма, само махнах подвижното ,закачих мъртво рибе и заметнах в ляво от мен.На 10-на метра и почти до брега.Маправо в зелената ивица.Резултат почти веднага.То стана като рубриката,, гол след гол,,В крайна сметка - 12 едри каракуди и 3 шаренчета към 1,5 кг всяко.На фона на всичкия ситнорак дето бях изловил преди това си беше екстра.От тогава не пропускам да проверя дали не взима на рибе.
Май прекалих с подробностите :oops: , ама са ми се запечатъли в главата.
Наслука!
Риболовът не е слука,а наука!
stocher
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stocher »

Здравейте колеги!
Преди 10-15 г. ми се случиха подобни случки.Местни рибари ловяха шаран на рибка, аз на пружина ,на царевица и червен червеи.Това беше на едно язовирче(платено) в Средна гора на около 10-тина км от Долна махала -черен път на много забутано място.
Никакъв успех.Тогава един местен ме съжали и даде няколко рибки, там ги наричаха виолетки.Веднага взе да кълве шарана ,както писа колегата ,като костур и бяла риба.Тогава се зарекох още на другият ден да си купя рачило и бинокъл. Интересното беше въпреки ,че рибата я хранеха с царевица и жито тя кълвеше само на рибка.
Язовира се захранваше само с дъждовна вода-нивото е падало почти до дъно, може това е обяснението.От тогава рачилото винаги е с мен, но бинокъл така и не си купих.Успех!!! :shock: :shock: :shock:
Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел
Аватар
pe6ev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от pe6ev »

Айде и аз да споделя.Миналата година бяхме на платено на Черничево.Отиваме,захванваме,хвърляме и чакаме .То не бяха смени на стръв царевица,бял,торен и нищо.По едно време звъним на ония дето ни прати, а той вика ма вие на тая стръв нищо няма да хванете.Каза че дава само рибка и то умрял гамбуз.Пускаме ръчилото и се почва една гол след гол шарани до 3 кила.Монтажа беше като за костур олово и 2 куки.взимаше яко като хишник
qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от qcarp »

Аз ходя с баща ми за риба на един язовир (не му знам името).Хвърляхме на всичко но не кълвеше. Тати с неговата въдица хвана таранка обели и люспите и и взе филето закачи и хвърли не след дълго вече имахме улов на Шаран 2.700. Много ми беше чудно. И от тогава когато ходим там винаги хвърляме на филе от таранка. :D
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”