Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Карагьоза взе да се показва...
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- разбира нещата
Re: Карагьоза взе да се показва...
Сори за спама,и лаишкия въпрос но:харип на блеча ли викате,или е съвсем друга рибачуруликпенчо написа:Тази вечер /около 19,00 - 19,30ч./бяхме със съпругата ми на разходка на морска гара . За това време на фарчето под кулата един колега извади 3 харипа , съседът му един,а останалите нищо.Имах време да погледна и чепарето му. Тъмна перушина в комплект със зелено ламе. Имаше доста туфи с водорасли плюс задължителните найлонови торбички.,така че падаше и доста почистване на такъмите. Сафрид не излезе.Каиджиите придрямваха повсеместно .

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Да,на блеча. Или на малкото на карагьоза.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
А де!Оня ден пак ми обясняваха как това било друга риба от същото семейство щото като се стопли водата на карагйоза му червясвали хрилете.
Изглежда има значение чепарето все пак,поне рано сутрин.Аз на жълто ламе не хванах нищо а чепарето със тъмна перушина и зелено ламе извади и карагйоз(30 тина см) и няколко по дребни.Подозирам че това е същият колега споменат от Чурулика.
Изглежда има значение чепарето все пак,поне рано сутрин.Аз на жълто ламе не хванах нищо а чепарето със тъмна перушина и зелено ламе извади и карагйоз(30 тина см) и няколко по дребни.Подозирам че това е същият колега споменат от Чурулика.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Щом е започнал да излиза карагьоза значи е станало време да си зашиеш живарника
Да не слушам пак изтории
.Трябва да отидеш и до стандартизация да ти направят една проверка на метъра 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Преди малко се прибрах от пристанището.
Като отидох в 18.30ч.
заварих това:

На фарчето беше така:

Много народ,90% от хората мятаха чепарета за карагьоз и сафрид.Истината е,че излизаха предимно харипчета по педя,колегата до мен имаше в торбата няколко сафрида.Излязоха и големи карагьози.Чепаретата е добре да са с черна перошина.На ламе колегата до мен не хвана нищо за около 30 минути,като смени на черни перца и започна да си вади като пич по две.
Аз направих сефтето на новата пръчка с два блеча и едно голямо животно,което имаше късмета да се откачи от куката на няколко метра от брега.То винаги е така,най-голямата риба е винаги изпусната.Готино ми стана,щото ги думнах на чепаре,правено от мен.Двете харипчета ги дадох на колегата и в 20.30ч. потеглих към вкъщи.

Като отидох в 18.30ч.

На фарчето беше така:

Много народ,90% от хората мятаха чепарета за карагьоз и сафрид.Истината е,че излизаха предимно харипчета по педя,колегата до мен имаше в торбата няколко сафрида.Излязоха и големи карагьози.Чепаретата е добре да са с черна перошина.На ламе колегата до мен не хвана нищо за около 30 минути,като смени на черни перца и започна да си вади като пич по две.
Аз направих сефтето на новата пръчка с два блеча и едно голямо животно,което имаше късмета да се откачи от куката на няколко метра от брега.То винаги е така,най-голямата риба е винаги изпусната.Готино ми стана,щото ги думнах на чепаре,правено от мен.Двете харипчета ги дадох на колегата и в 20.30ч. потеглих към вкъщи.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес пак по същото време бях там,но този път по-слабо.Хванах два междита на чепарето,скъсах половината чепаре и с половин чепаре хванах един харип с размер на сафрид.Колегите наоколо много рядко вадеха рибки.Моите ги дадох на един дядка дето си заминаваше,да събере за един тиган.
Накрая скъсах и останалото от чепарето и го смених с чепаре с куки №3.Не пипна. 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Аз бях там по рано.Сега ме е яд че не докладвах - никой нищо не извади за час и половина.Имаше само един уловен сафрид от по-рано.Да бях писъл - да не се разхождате
.Май ни напуснаха рибите(ако приемем че са били тук де
).

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От 16ч. до 20ч. днес извадих малко дребен междит на чепаре с черно-бяла перушина.Още по-стръвно кълве,когато на кукичките се сложат дребни филенца от риба/аз тралнах няколко уви и на парченца/,близо до дъното,може и да не се кандилка.Реших да пробвам по този начин,след като случайно затралих за гърба една ува,и без това сафрида го нямаше,викам я някое попче за котетата наоколо да хвана.Попчетата нямаха възможност да стигнат стръвта,меджита се почна яко,но след третата риба ми удари ЗВЕЗДОБРОЕЦ!Изкорах се!
Викам ебаси удареното от Чернобил попче.Красиво рибе,откачих го внимателно от чепарето и котето до мен реагира светкавично.
Малко по-късно се преместих пак да проверя на фара как е,помятах към 30-40минути и ми удари едно харипче около педя.Гледах ги отсреща на плочата на Морска гара,клатеха,клатеха,през 30минути някой я изкара едно сафридче,я не.В галерията ми са снимките на рибките.Много ми хареса ето това:

Малко по-късно се преместих пак да проверя на фара как е,помятах към 30-40минути и ми удари едно харипче около педя.Гледах ги отсреща на плочата на Морска гара,клатеха,клатеха,през 30минути някой я изкара едно сафридче,я не.В галерията ми са снимките на рибките.Много ми хареса ето това:

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Бравос Камба.Значи като хванете меджит,отделяйте време и го чистете на място,иначе бързо се разваля,а иначе става чудесен чироз.И маринована също.
- 1000n
- разбира нещата
Здравей, Камба!От 16ч. до 20ч. днес извадих малко дребен междит на чепаре с черно-бяла перушина.Още по-стръвно кълве,когато на кукичките се сложат дребни филенца от риба/аз тралнах няколко уви и на парченца/,близо до дъното,може и да не се кандилка.Реших да пробвам по този начин,след като случайно затралих за гърба една ува,и без това сафрида го нямаше,викам я някое попче за котетата наоколо да хвана.Попчетата нямаха възможност да стигнат стръвта,меджита се почна яко,но след третата риба ми удари ЗВЕЗДОБРОЕЦ!Изкорах се! Викам ебаси удареното от Чернобил попче.Красиво рибе,откачих го внимателно от чепарето и котето до мен реагира светкавично.
Това на снимката карагьоз със меджид или сафрид в червата ли е? Ако е така, това обяснява, защо се хващат карагьози захапали тежестта, като последната преминава през хрилете им и им пречи да се освободят ...... Да си призная не вярвах на последното докато не ми се случи и на мене!

И съответно се чудя не е ли пробвал някой да лови карагьоз на блесна ......

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
1000,лично не съм пробвал,но на чепаре за сафрид си дава добре карагьоза.Стига да го има де.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- 1000n
- разбира нещата
Привет!kuku написа:А де!Оня ден пак ми обясняваха как това било друга риба от същото семейство щото като се стопли водата на карагйоза му червясвали хрилете.
Можеш ли да напишеш малко повече относно информацията, която имаш за червясването на хрилете на карагьоза? Т.е. най-вече ме интересува може ли да се яде тази риба без опасност от заразяване? Аз хванах карагьоз с червейчета в хрилете и се чудя опасно ли е да се яде такава риба или не? Иначе и аз мисля, че има значение чепарето - карагьозите хванах на черни пера от токачка, но и на зелено и на пера от йордек(а те са на черно-бели ивици или отдалеч погледнато изглеждат сиви или почти бели). На жълто ламе не съм пробвал. Общо взето на всичко се хваща, но повече отива на черно. Също така забелязах, че карагьозът предпочита по-големите куки - на чепаре изработено с полоната куки номер:10 и другата половина с номер:6, в над 80% от случаите се хващаше на шестиците. Но пак ще кажа - хванах и на десятките ...... Най-големият карагьоз, който хванах беше 30см, 250гр.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 6&start=15
Ей тука съм писал по въпроса за паразитите по хрилете.... и по тоЧно става въпрос най-вероятно за т. нар. Моногенеи, които са абсолüтно безопасни за Човека. Така Че небой се
Пика на опаразитяването се наблЮдава в топлите месеци което е характерно за представителите на групата
Поздрави
п.с. съжалявам ама нямам Ч и Ю
Ч=` в ляво до единицата,но трябва да си на BG phonetic
Ю= \| най долния ред в дясно след Shift
Ей тука съм писал по въпроса за паразитите по хрилете.... и по тоЧно става въпрос най-вероятно за т. нар. Моногенеи, които са абсолüтно безопасни за Човека. Така Че небой се

Поздрави
п.с. съжалявам ама нямам Ч и Ю
Ч=` в ляво до единицата,но трябва да си на BG phonetic
Ю= \| най долния ред в дясно след Shift
- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Преди десетина дни се върнах от Варна. Бях там около две седмици. Лових основно от брега(първа буна, морска гара) на чепаре. За две седмици - само един сафрид
, но затова ще трябва да се оплача в друга тема
. Хванах само малки чернокопчета, хамсии и попчета.
Но на 04 август 2008г. към 20:00ч на чепаре половината зелено, половината черно, с куки половината номер 6 и другата половина номер 1 хванах два кагьоза наведнъж. Когато ги извадих забелязах, че две от зелените куки (едната номер 6, а другата номер 1) липсваха. И двата карагьоза се бяха хванали на номер 6, черни пера. Единият карагьоз беше 26см, а другият 28см. Чудя се какви "чудовища" трябва да са се хванали на липсващите куки?
Вярно е, че чепарето беше с влакно 0.14, но в края на юни и началото на юли хванах тридесетина карагьоза все на 0.14 включително един, който беше 30см и нямах случай да са ми късали бидем.
Така че предположението ми, че големите карагьози би трябвало да се хващат на големи куки (например номер 1) и/или на блесна остава.
Преди десетина дни се върнах от Варна. Бях там около две седмици. Лових основно от брега(първа буна, морска гара) на чепаре. За две седмици - само един сафрид

Но на 04 август 2008г. към 20:00ч на чепаре половината зелено, половината черно, с куки половината номер 6 и другата половина номер 1 хванах два кагьоза наведнъж. Когато ги извадих забелязах, че две от зелените куки (едната номер 6, а другата номер 1) липсваха. И двата карагьоза се бяха хванали на номер 6, черни пера. Единият карагьоз беше 26см, а другият 28см. Чудя се какви "чудовища" трябва да са се хванали на липсващите куки?

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Блесна не гонят!Възможно е куките ти да са изядени от някой по-голям чернокоп,или просто да са скъсани от доста по-голям карагьоз.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.