Вкусове и мириси, които помним от соц. време

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Вкусове и мириси, които помним от соц. време

Мнение от laplandeca »

Липсват ми хората, истинските хора, малко останаха.Много измряха, много са на практика вън отживота.И лошото е , че е така по целия ми познат свят.Малко хора , и много ................................., дано има господ.
Amarena
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Amarena »

Аз нямам много спомени от онова време,може би като най-ярък ми е.......шоколада "Кума Лиса" :roll: Много го обичах :P
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

Ами ергенския данък :lol: ,макар да имам смутен спомен за него.Корекомски тоблерон и шоколадово яйце.През 1987г.баща ми си купи от Мототехника чисто нов Москвич 2140д ебати,как го гледаха комшийте като С-класа,преди това имаше Жигула,следващата година излезна Москвич Алеко гледахме го като НЛО :shock: .Ами за болтовете с гйка и найлон пълним с барут от кибрит хвърляш на високо и бягаш,че незнаеш на къде ще отскочи.Прашките с ластик от плондир на спуканата топка калинка.Униформите в училище.Програми по тв-Панорама,Всяка неделя,Атлас и др.образователни.Халва нуга и тахан халва,дъвка-цигара,бибитките бяха номер едно с тия картинки на коли и още много много други неща :roll: .
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Да си спомним с нусталгия за миналото Прикачен файл/файлове
Някаде тук писах нещо.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Спомням си ,един правец 8д, много малко рибари на вълнолома и много риба,баща ми носеше делфинско филе/беше разрешено/Руски грамофон и плочи на Том Джонс,Лилито ...Дупките на нудиските плажове,мангалите продаваха морски "череши "във фунийки,захарните петлета и захарните ябълки на клечка .Как не си заключвахме вратата вечер ,а и как 75 та ми гепаха куфара в Одеса :axe: ,пакетите" Оризон" и онез тежките топки в училище медицински май...и кво не още
А сега де? :roll:
stocher
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stocher »

А помните ли колеги, ловно-рибарските магазини- където всичко свършваше веднага.Баща ми все търсеше връзки да си купи нещо.Един ден донесе три спининга 1,60см (от ГДР не помня марката)-голяма радост, тогава ги ползваше на дъно.Оловото си го лееха с един приятел, още ползват от него.И няма да забравя като си купи самонавиващ часовник "Омакс" -страшен, донесе му го един международен шофьор.
Колеги, на мен лично ми липсва спокойното и безгрижно детство .
Поздрави и успех колеги!!! :D :D :D
Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Лютеницата "Хорце"... :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Аз пък поня по времето на хиперинфлацията ,как си занесох заплатата в къщи с пазарска мрежичка и вътре пачки по 1 лв.
Мисля че някъде към 2000 лв. беше и касиерката ги изплащаше с пачки по 1 и 2 лв.
Отиващ да пиеш кафе и ти трябва пълно портмоне :D :D :D
УЖАС !
Дано никога не се върне това време.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Списанието " Лов и риболов " ," Настольная книга рыболова-спортсмена"-1974 , "Книга за ловеца и риболовеца"-1977 , " Freshwater Fish "-1991 , " Още нещо за риболова "-1992 , Законите на успеха"-1999 ! Има и много други издателства и автори на тази тематика , на които трябва да им се свали шапка и да им се благодари от все сърце ! Това е !!!
Последно промяна от Trias на Нед Май 11, 2008 11:31 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Понеже страшно ми хареса темата,Киро пусни и една във Фотография да качваме снимки на предмети и подобни от онова време.Аз специално ще разглеждам с интерес.
А сега де? :roll:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

d_bozhkov написа:Аз пък поня по времето на хиперинфлацията ,как си занесох заплатата в къщи с пазарска мрежичка и вътре пачки по 1 лв.
Мисля че някъде към 2000 лв. беше и касиерката ги изплащаше с пачки по 1 и 2 лв.
Отиващ да пиеш кафе и ти трябва пълно портмоне :D :D :D
УЖАС !
Дано никога не се върне това време.
Ужас беше, но беше през време (1996-1997г.), което се яви последица от социализма. :wink:

moriak1, чудесна идея, вече е реализирана ---> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=34&t=14796
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

колело "лястовичка", ски "мултипич",бонбони "лакта",дъвчащите"карамел",баровските"дипломат" шоколад"крава",дългите "гризини",от Кащан минах на дек "ФИНЕЗИЯ"сладкарница "ПЧЕЛА" където ми мина детството в теглене на гюмове с боза и търкаляне на калъпи с лед и тави с пасти и баници ,баба ми Цонка ,я създаде тази сладкарница, но демокрацията и я отне, Показния на Витошка леля ми го държеше,майка ми беше инспектор търговия и режеше и коляше дет що има магазин или кръчма в цяла София и околовръст,риболовния на графа срещу него "златното Пиле",антикварната книжарница,"млечния бар",стерео киното ,сладкарница "НУ!ПАГАДИ" "Сария зоопарк"като духнеше вятъра затваряхме прозорците ,В Немския център се молехме да ни запазят ДИГЕДАКСИ от пощата ПИФове от реп паралели ,нямаше кино в което да не влизах без билет, все още знам път от ЦУМ до АРИЯНА без да пресичам улица , мога да напиша книга за подземните катакомби на София :lol: включително и тунела от народното събрание до министерския и президентството ,Шкембенджийниците "ДАМАРЧЕ" един казан с агнешки глави ,един с краци и оня дебелак върти със сатъра шкембето!
сухата лимонада "ЕХО" ,кръчмите КАПРИ ,СЕВАСТОПОЛ,ПОКОЙНИКА,ШИШАРКА,ЧЕПИШЕВ.............................
Нямаше милиционер който да не ме познава(сменил съм 16 училища :oops: )Понеже живеех на 50 метра от централния "кореком"все киснех там и си врънках лакомства ,нали не се връщаше ресто :wink: а най ми липсва АЛАБИН 39 ,сринаха ми детството.
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Като четох темата и си спомних за 1-вия си компютър .Намерих го в един куфар на тавана.Още си работи.Правец 8Д.
Даже си пуснах една игричка да играя.Имам 4 аудиокасети с игри и програми .За външно устройство Радиокасетофон РЕСПРОМ 343 ( не си спомням точно цифрите ,а табелката му се отлепи на 2 рата година) .каква радост беше като си го закупих ( със собствени средства спестявани от бригади и закуски ,а и стипендии даваха тогава).
От детството помня много мириси и вкусове.
Помня майка ми правеше кафе "ИНКА",защото било без кофеин.
Помня кубинските портокали....опашките по магазините...виетнамската търговия...часовник "СЕЙКО"...Първия касетофон ...закупен от виетамец от Корекома за 3лв. долара.
Сега се чудих когато говореха за КУБА ,че са паднали забраните ,сякаш забравил че и при нас беше така.
Наистина Времето отмива спомените (сякаш е било сън)...но беше същото и при нас.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

:!:
Последно промяна от Бай Гого- Сиромаха на Пон Май 12, 2008 1:34 pm, променено общо 2 пъти.
fishbones
новобранец
новобранец

Мнение от fishbones »

А някой помни ли дънки "Панака" - абсолютна класика.Пепси и швепс в еднолитрови стъклени шишета.Суха паста "Анжела" и много други.....ех времена бяха.Щях да забравя и първият ми фотоапарат "Смяна 8М" още го имам.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”