Вкусове и мириси, които помним от соц. време

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Вкусове и мириси, които помним от соц. време

Мнение от GODzillata »

Видях в магазина луканка "Балкантурист", на етикета пишеше "вкусове и мелодии, които помним"...това веднага провокира в мен спомен за едно време, когато си беше 'баси тежкарията да хапваш луканка в заведение на "Балкантурист" и да жулиш коняк Плиска с кока-кола. То колата я имаше само тук-там, иначе имаше яко алтай. :lol: Алтай - също незабравим вкус! :D

Та нека си спомним незабравимите вкусове - на истинската луканка, хубаво изсушена, побеляла...ммм, вкуса на Златната есен (сега има само жалки иматации :evil: )....бананите само покрай Коледа и то след дъъъъълго чакане пред...ъъъ...какъв беше оня магазин? - "Показния"? :lol: ...не че имаше много за показване в него...няколко вида нектари, които ако си вземеш, трябва да върнеш после бутилката...

Вкус на дъвка би-бип...на кренвиршите с месо (абе, май наистина имаше, а? Ооо, Пепииии! :roll: )...вкусът на Тик-Так, някак закупен от Корекома...а помните ли миризмата в Корекома? :?

Помня празните щандове в магазина за месо и кафявата хартия, с която увиваха мръвките. Друга кафява и мазна хартия, с която завиваха резервните части по магазините за колата, която си чакал 10 години - Лада с мирис на Мототехника. :lol:

А ВИЕ какво помните? :roll: :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Вкусове и мириси, които помним от соц. време

Мнение от Митев »

Помня как дънките ги купувахме от Кореком и то само с познати , първите видео /бета мах с малките касети , също от кореком / , първия ми касетофон Респром голяма гъзария и още............
Аватар
Kok0
новобранец
новобранец

Мнение от Kok0 »

Exxxxxxx Имало едно времееее :smt022
дъвките би-бип лелеееее как си разменяхме картинки :roll:
колички-мачбокс :roll:
а сега "ДЯДО ПОПЕ БЛАЖИШ ЛИ БЛАЖИШ ЛИ"
как да блажи като в саламите вече няма :smt018 месо :smt022
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Спомням си киселото мляко в стъклено бурканче.Трябваше да си върнеш амбалаж,за да може да си купиш мляко.
Винаги ми е било чудно :roll: ,откъде хората имаха бурканчета,а бурканчета не се продаваха никъде.На мен много пъти продавачките са ми отказвали да ми продадат бурканчета.
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Помня първия си риболовен прът от лепен бамбук с мирис на току изсъхнал лак производство на Спортпром,като се намокри и се разпада,трябва всяка година да го лакираш,и макара Стабил от ГДР тежеже около кило,ам и риба имаше тогава по водоемите ,живеех в жк.,,Младост1" имаше един канал между блоковете със линове по кило.
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от борислав енчев »

помня как баща ми НИКОГА не се е връщал без риба в къщи а сега , с тея неговите въдици няма и слънчак да хванеш.Помня и оня незабравим вкус на (корекомските )яица ,дъвки и шоколади.помня и старото VHS супер модерно,само да се намерят касетки и махалата е в къщи.Помня и пионерските връзки и мириса на старата жигула , но сега на тинейджърите не можеш да го пресъздадеш НИКОГААА това време. :D :D :D
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Аз пък помня зреещите банан за коледа закупени 20 преди нея
Вкуса на алтая който често беше съпроводен с ту с някое насекомо ту с косъм в бутилката
Истинската бира която не траеше повече от седмица
Аерошоколада
Захарния памук по сергиите

Ейййййй чудно детсво ,за нищо не го заменям
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ех, времена...а бяхме млади... :(

Дънките Панака и корекомските "Супер Рифле" :lol: ...маратонките Ромика (добре се продаваха в СССР :wink: ), бренди Слънчев бряг, цигарите БТ, слънце, феникс...

Програма 1 и 2 на БНТВ, съветските филми, където най-еротичния момент беше когато проф-председателят целуне колхозничка по челото :lol: ....кино...лятно кино, когато Китен беше малко рибарско селце...Сандокан, Слонът, мой приятел......

Униформите, връзките, манифестациите, лозунгите "Петилетката за 4 години" :lol: ...скандиранията КПСС-БКП :twisted:

Спомени...минали...мили...време "оно"...
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от борислав енчев »

Леле някой работи наистина ги бях забравил.Програма ВРЕМЯ всеки петък ,и студио X през уикенда :D леле,леле :lol:
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Спомням си вкуса на истинския Швепс.Вкуса на пюрето от шипки(пиех по 3-4 на ден).Спомням си,че едно време доматите имаха вкус на домати.Спомням си и бялата халва с фъстъците.А за първи път се напих с "Бяло вино от червено грозде" (така пишеше на етикета) :drinkers:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

malkia_joro написа:Спомням си киселото мляко в стъклено бурканче.Трябваше да си върнеш амбалаж,за да може да си купиш мляко.
Винаги ми е било чудно :roll: ,откъде хората имаха бурканчета,а бурканчета не се продаваха никъде.На мен много пъти продавачките са ми отказвали да ми продадат бурканчета.
А спомняте ли си савсем истинското кисело мляко което го даваха в махаленските бакалии или сладкарници !
Не в стъклени бурканчета а го гребяха / буквално режеха /с едни такива големи плоски решетки от едни големи алуминеви съдове по 5- 10 кг .
Вкус и гъстота кито не могат да се сравнят с нищо ..........!
Иван Григоров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Григоров »

Поборников написа:Помня първия си риболовен прът от лепен бамбук с мирис на току изсъхнал лак производство на Спортпром,като се намокри и се разпада,трябва всяка година да го лакираш,и макара Стабил от ГДР тежеже около кило,
:shock: Е тази комбинация още я имам!Първата ми въдица :idea:
като реликва ми е :D
Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Дааааа,ние пък на село дъвчехме катранена дъвка ,играехме по цял ден на стражари и апаши на криеница и куп други игри които изискваха целодневно търчане из баирите

Като огладнеехме ръфахме диви сливи и ябълки ,чат пат и киселеца влизаше в употреба
Никого няма да забравя и ведомственият стол на едно предприятие който работеше денонощно и ходехме да кльопаме фасул чорба със таратор и кремкарамел само за 0,20 ст.
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

МмммммммммммммДаммм ! А козята пъстърма къде кат тръгнеш да я режеш чупиш ножа ? Баси , у тая мазната артия кат увиеш едно пиленце па я поръсиш яко със сол и я мушнеш у фурната :roll: То преди Ромика бол а ся ако искаш да щръпаш с такива требва да ги плащаш по сто и кусур паунда без доставката от ингилизко :cry:

пп - Магарко , аз пък още си имам червено балканче та сал мое да завиждаш с тоя школник :twisted:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ееех,направо че ревнем...банани,портокали(от кубинските,кьде трудно се белеха),зверски опашки и порьчки за ПИФ,мрежестите торбички с киселото в бурканче,тоблерона от корекома,дьвки би бит-от януш в младост 1,дьнки "карера" -пак от корекома и с врьзки,както и вранглер и рифле,за по отворените,метьлтеката в дружба,един пьт седмично и с милиционерски надзор,ка ми стрижеха в районното косата с ножовка,скумрия,свещи,веро и крушки от 60вата у секи нармаг,созопол и китен,преди да се преебьт,крьглия ластик с ключа около врата,веждесьщите КОМУНИСТИ,вицовете за бай тошо под сурдинка,москвича,ладата,трабанта и за дупетата-полонез и ИЖ,дьржавния бензин,оцветен в жьлто,светлото пиво,дето верно имаше трайност една седмица,кубинския ром,краден от мен вьв всички прилежащи магазини,ракията стария дьб и водката царевец,академик неделчев,златна котва-бренди и сльнчев удар-коняк...,руските филми и студио Х,всяка неделя,колелото балканче с махнати калници и предна спирачка,кражбата на череши от горубляне и камбаните,пичките с космати мишници и друго по есенните бригади,свиренето на китара-"две кебапчета крилати"....,бозата от 6ст и мнооого други-ай,утре ще продьлжа,че са сьм на гости :D :D :D :finga:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”