Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Вкусове и мириси, които помним от соц. време
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Вкусове и мириси, които помним от соц. време
Видях в магазина луканка "Балкантурист", на етикета пишеше "вкусове и мелодии, които помним"...това веднага провокира в мен спомен за едно време, когато си беше 'баси тежкарията да хапваш луканка в заведение на "Балкантурист" и да жулиш коняк Плиска с кока-кола. То колата я имаше само тук-там, иначе имаше яко алтай.
Алтай - също незабравим вкус!
Та нека си спомним незабравимите вкусове - на истинската луканка, хубаво изсушена, побеляла...ммм, вкуса на Златната есен (сега има само жалки иматации
)....бананите само покрай Коледа и то след дъъъъълго чакане пред...ъъъ...какъв беше оня магазин? - "Показния"?
...не че имаше много за показване в него...няколко вида нектари, които ако си вземеш, трябва да върнеш после бутилката...
Вкус на дъвка би-бип...на кренвиршите с месо (абе, май наистина имаше, а? Ооо, Пепииии!
)...вкусът на Тик-Так, някак закупен от Корекома...а помните ли миризмата в Корекома?
Помня празните щандове в магазина за месо и кафявата хартия, с която увиваха мръвките. Друга кафява и мазна хартия, с която завиваха резервните части по магазините за колата, която си чакал 10 години - Лада с мирис на Мототехника.
А ВИЕ какво помните?

Та нека си спомним незабравимите вкусове - на истинската луканка, хубаво изсушена, побеляла...ммм, вкуса на Златната есен (сега има само жалки иматации

Вкус на дъвка би-бип...на кренвиршите с месо (абе, май наистина имаше, а? Ооо, Пепииии!

Помня празните щандове в магазина за месо и кафявата хартия, с която увиваха мръвките. Друга кафява и мазна хартия, с която завиваха резервните части по магазините за колата, която си чакал 10 години - Лада с мирис на Мототехника.

А ВИЕ какво помните?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусове и мириси, които помним от соц. време
Помня как дънките ги купувахме от Кореком и то само с познати , първите видео /бета мах с малките касети , също от кореком / , първия ми касетофон Респром голяма гъзария и още............
Exxxxxxx Имало едно времееее
дъвките би-бип лелеееее как си разменяхме картинки
колички-мачбокс
а сега "ДЯДО ПОПЕ БЛАЖИШ ЛИ БЛАЖИШ ЛИ"
как да блажи като в саламите вече няма
месо 

дъвките би-бип лелеееее как си разменяхме картинки

колички-мачбокс

а сега "ДЯДО ПОПЕ БЛАЖИШ ЛИ БЛАЖИШ ЛИ"
как да блажи като в саламите вече няма

- malkia_joro
- разбира нещата
Спомням си киселото мляко в стъклено бурканче.Трябваше да си върнеш амбалаж,за да може да си купиш мляко.
Винаги ми е било чудно
,откъде хората имаха бурканчета,а бурканчета не се продаваха никъде.На мен много пъти продавачките са ми отказвали да ми продадат бурканчета.
Винаги ми е било чудно

Красотата на живота е в това,че продължава.

-
- кандидат преподавател
Помня първия си риболовен прът от лепен бамбук с мирис на току изсъхнал лак производство на Спортпром,като се намокри и се разпада,трябва всяка година да го лакираш,и макара Стабил от ГДР тежеже около кило,ам и риба имаше тогава по водоемите ,живеех в жк.,,Младост1" имаше един канал между блоковете със линове по кило.
-
- ще става разбирач
помня как баща ми НИКОГА не се е връщал без риба в къщи а сега , с тея неговите въдици няма и слънчак да хванеш.Помня и оня незабравим вкус на (корекомските )яица ,дъвки и шоколади.помня и старото VHS супер модерно,само да се намерят касетки и махалата е в къщи.Помня и пионерските връзки и мириса на старата жигула , но сега на тинейджърите не можеш да го пресъздадеш НИКОГААА това време.

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- петър власев
- разбира нещата
Аз пък помня зреещите банан за коледа закупени 20 преди нея
Вкуса на алтая който често беше съпроводен с ту с някое насекомо ту с косъм в бутилката
Истинската бира която не траеше повече от седмица
Аерошоколада
Захарния памук по сергиите
Ейййййй чудно детсво ,за нищо не го заменям
Вкуса на алтая който често беше съпроводен с ту с някое насекомо ту с косъм в бутилката
Истинската бира която не траеше повече от седмица
Аерошоколада
Захарния памук по сергиите
Ейййййй чудно детсво ,за нищо не го заменям
я чувствась себя очен хорошо
- GODzillata
Ех, времена...а бяхме млади...
Дънките Панака и корекомските "Супер Рифле"
...маратонките Ромика (добре се продаваха в СССР
), бренди Слънчев бряг, цигарите БТ, слънце, феникс...
Програма 1 и 2 на БНТВ, съветските филми, където най-еротичния момент беше когато проф-председателят целуне колхозничка по челото
....кино...лятно кино, когато Китен беше малко рибарско селце...Сандокан, Слонът, мой приятел......
Униформите, връзките, манифестациите, лозунгите "Петилетката за 4 години"
...скандиранията КПСС-БКП
Спомени...минали...мили...време "оно"...

Дънките Панака и корекомските "Супер Рифле"

Програма 1 и 2 на БНТВ, съветските филми, където най-еротичния момент беше когато проф-председателят целуне колхозничка по челото

Униформите, връзките, манифестациите, лозунгите "Петилетката за 4 години"

Спомени...минали...мили...време "оно"...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

-
- ще става разбирач
Леле някой работи наистина ги бях забравил.Програма ВРЕМЯ всеки петък ,и студио X през уикенда
леле,леле 

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- malkia_joro
- разбира нещата
Спомням си вкуса на истинския Швепс.Вкуса на пюрето от шипки(пиех по 3-4 на ден).Спомням си,че едно време доматите имаха вкус на домати.Спомням си и бялата халва с фъстъците.А за първи път се напих с "Бяло вино от червено грозде" (така пишеше на етикета) 

Красотата на живота е в това,че продължава.

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А спомняте ли си савсем истинското кисело мляко което го даваха в махаленските бакалии или сладкарници !malkia_joro написа:Спомням си киселото мляко в стъклено бурканче.Трябваше да си върнеш амбалаж,за да може да си купиш мляко.
Винаги ми е било чудно,откъде хората имаха бурканчета,а бурканчета не се продаваха никъде.На мен много пъти продавачките са ми отказвали да ми продадат бурканчета.
Не в стъклени бурканчета а го гребяха / буквално режеха /с едни такива големи плоски решетки от едни големи алуминеви съдове по 5- 10 кг .
Вкус и гъстота кито не могат да се сравнят с нищо ..........!
-
- научил се да хвърля
Поборников написа:Помня първия си риболовен прът от лепен бамбук с мирис на току изсъхнал лак производство на Спортпром,като се намокри и се разпада,трябва всяка година да го лакираш,и макара Стабил от ГДР тежеже около кило,

като реликва ми е

Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
- петър власев
- разбира нещата
Дааааа,ние пък на село дъвчехме катранена дъвка ,играехме по цял ден на стражари и апаши на криеница и куп други игри които изискваха целодневно търчане из баирите
Като огладнеехме ръфахме диви сливи и ябълки ,чат пат и киселеца влизаше в употреба
Никого няма да забравя и ведомственият стол на едно предприятие който работеше денонощно и ходехме да кльопаме фасул чорба със таратор и кремкарамел само за 0,20 ст.
Като огладнеехме ръфахме диви сливи и ябълки ,чат пат и киселеца влизаше в употреба
Никого няма да забравя и ведомственият стол на едно предприятие който работеше денонощно и ходехме да кльопаме фасул чорба със таратор и кремкарамел само за 0,20 ст.
я чувствась себя очен хорошо
- Павел Иванов
МмммммммммммммДаммм ! А козята пъстърма къде кат тръгнеш да я режеш чупиш ножа ? Баси , у тая мазната артия кат увиеш едно пиленце па я поръсиш яко със сол и я мушнеш у фурната
То преди Ромика бол а ся ако искаш да щръпаш с такива требва да ги плащаш по сто и кусур паунда без доставката от ингилизко
пп - Магарко , аз пък още си имам червено балканче та сал мое да завиждаш с тоя школник

пп - Магарко , аз пък още си имам червено балканче та сал мое да завиждаш с тоя школник

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ееех,направо че ревнем...банани,портокали(от кубинските,кьде трудно се белеха),зверски опашки и порьчки за ПИФ,мрежестите торбички с киселото в бурканче,тоблерона от корекома,дьвки би бит-от януш в младост 1,дьнки "карера" -пак от корекома и с врьзки,както и вранглер и рифле,за по отворените,метьлтеката в дружба,един пьт седмично и с милиционерски надзор,ка ми стрижеха в районното косата с ножовка,скумрия,свещи,веро и крушки от 60вата у секи нармаг,созопол и китен,преди да се преебьт,крьглия ластик с ключа около врата,веждесьщите КОМУНИСТИ,вицовете за бай тошо под сурдинка,москвича,ладата,трабанта и за дупетата-полонез и ИЖ,дьржавния бензин,оцветен в жьлто,светлото пиво,дето верно имаше трайност една седмица,кубинския ром,краден от мен вьв всички прилежащи магазини,ракията стария дьб и водката царевец,академик неделчев,златна котва-бренди и сльнчев удар-коняк...,руските филми и студио Х,всяка неделя,колелото балканче с махнати калници и предна спирачка,кражбата на череши от горубляне и камбаните,пичките с космати мишници и друго по есенните бригади,свиренето на китара-"две кебапчета крилати"....,бозата от 6ст и мнооого други-ай,утре ще продьлжа,че са сьм на гости

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".