Распер-3,760кг. р.Марица

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Распер-3,760кг. р.Марица

Мнение от maznislav »

Стара Видра написа:
lorda написа:
А ти от личен опит ли го казваш тва или си ловил някога :lol:
Просто знам....

пп.Тия плетени влакна да не са стоманени?и да са,и те понякога се късат :lol: :lol: :lol: Пълен боклук са тия въженца наречени"плетено влакно",първо това не е никакво влакно и второ,се късат в най-неподходящия момент!!!Неможе да дърпам дънери от реката цял ден без да се скъса а след удър на под кило щука да ми се скъса от макарата чак :shock: и това не е единичен случай-говоря за Пауър Про.Пробвал съм и ПИ за 100лв цена в Москва,неможах да извадя няй-обикновенно клонче което беше пред мен на 1 метър :evil:
Еи пак осрахме хубавата тема на човека с хубавата риба :(
Който с каквото иска да лови :)
Аз съм късал и от 2 -те , ловил съм и с 2 -те и съм сигурен само в едно
Вечно влакно няма... Когато си закачил примаката и направиш няколко напъна се получава адско натоварване и всяко нараняване на влакното се докарва почти до точката на скъсване ... това че не се е скъсало тогава , не означава че не е повредено. И на мен един кефал ми взе 15 м плетено като го гледах как се изнизваше от водачите ама прешния ден с много напън спасих един воблер на марица ...
Та така :)
И стида с тези офф -ове ...
Нека не спорим тук
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Стара Видра написа:
lorda написа:
А ти от личен опит ли го казваш тва или си ловил някога :lol:
Просто знам....

пп.Тия плетени влакна да не са стоманени?и да са,и те понякога се късат :lol: :lol: :lol: Пълен боклук са тия въженца наречени"плетено влакно",първо това не е никакво влакно и второ,се късат в най-неподходящия момент!!!Неможе да дърпам дънери от реката цял ден без да се скъса а след удър на под кило щука да ми се скъса от макарата чак :shock: и това не е единичен случай-говоря за Пауър Про.Пробвал съм и ПИ за 100лв цена в Москва,неможах да извадя няй-обикновенно клонче което беше пред мен на 1 метър :evil:
Чета и не вярвам на очите си :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Мислех си, че си някъв експериментатор със странни вкусове..... А ти се оказа Комедиянт. Успя да пребориш 50 годишната еволюция и труда на хиляди инженери и на всички разработки в този бранш..... Евала поклон :smt104 :smt119 :smt120
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Стара Видра
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Стара Видра »

Ники,не си налагам мнението,оросто съм забравил да отбележа"това е моето мнение".Никога не бих си позволил и да си помисля,че бихте могли да ме лъжете с Вальо :idea:

Колега Капоне,аз съм експериментатор,иначе нямаше за миналата година да съм сменил 10 скъпи спинингарки!!!а откакто съм спинингист съм имал над 30 модела на 5 различни фирми!за макарите и примамките да не говорим :idea:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Момци ( особено Владунчо :idea: ) , ако случайно не сте разбрали вече съм си тука и съм си донесъл неколко много читави гумички :idea: :idea: :idea:

пп - брейда е много по-здрав от стоманата на база диаметър / издръжливост на опън , пресукване , рязък удар и още доста други :idea: Владунчо олял си се ама яката под формата на капацитет свише :idea: :idea: :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Павел Иванов написа:Владунчо олял си се ама яката под формата на капацитет свише :idea: :idea: :idea:

И аз тъй мисля и по едно време чак ми се прииска някой да го банне :lol:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

С плетеното влакно ударите на расперите са доста по малко, даже и никак.
Подведохте колегата яко МАйстори :lol: :lol: :lol:

Ползват се меки монофили 0,25-0,30 :wink:
За другите риби плетеняк :D
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Ivak написа:С плетеното влакно ударите на расперите са доста по малко, даже и никак.
Подведохте колегата яко МАйстори :lol: :lol: :lol:

Ползват се меки монофили 0,25-0,30 :wink:
За другите риби плетеняк :D

Иво,изразявам скромно несъгласие с категоричното ти твърдение.. :)
От плетено влакно до плетено влакно често пъти има голяма разлика,а най-голямата винаги е в тези,които ги ползват.. :wink:
Мисля,че при употребата на достатъчно тънко плетено влакно / 8,10 либри/ и с подходящ цвят / зелен,червен или някакъв друг тъмен/ , разликата в броя кълванета не е толкова голяма..
Има и други фактори,които трябва да се включат в уравнението като видимост на водата,осветененост,общо състояние на активност при распера..

Спининговият риболов затова е толкова привлекателен и вълнуващ,защото всяка задача има често пъти повече от едно решение,съответно-просторът пред въображението е голям!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Вярно малко крайно се изказах :D

Ловил съм ги и с плетено влакно, при студена вода когато са групирани не им пука много.
Но лятото са доста предпазливи. :wink:
Не че няма да удари на плетено, но ще са по малко риби отколкото на монофила или още повече на флуорокарбона :roll:
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Ивчо, аз май съм по-съгласен с Речния Човек Д.Т. от С., щото като се замисля с монофил имам само няколко распера, пък другите са ми с плетено. Виж загубените примамки с монофил са ми повече. :wink:
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Ivak написа:Вярно малко крайно се изказах :D

Ловил съм ги и с плетено влакно, при студена вода когато са групирани не им пука много.
Но лятото са доста предпазливи. :wink:
Не че няма да удари на плетено, но ще са по малко риби отколкото на монофила или още повече на флуорокарбона :roll:
И аз така си и мислех , досега съм ги ловял само на монофил в БГ , от 0,12 до 0,30, като с 0,30 спокойно си дърпам 5кг. рибки, ама за съжеление не са распери :wink: .Ще си помисля дали изобщо да ползвам плетено.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Да допълня писаното от Сестрата, можи би е така на Дунав , но винаги съм казвал че от Дунав до Марица разликата е голяма, рибата има някак си по различно поведение :wink:
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

laplandeca написа:Да допълня писаното от Сестрата, можи би е така на Дунав , но винаги съм казвал че от Дунав до Марица разликата е голяма, рибата има някак си по различно поведение :wink:
Може пък на Марица рибата да е извънземна. :wink:
Сега, през лятото расперът гони уклея плътно в брега и това още повече налага плетено, щото там са закачките. Не знам за вас, ама мисля от един Стрен 0.10-0.12 да не слизам по-долу, ако ще риба да не хвана... :? Малко приходи и много разходи имам напоследък и не остава разлика за такъми. :idea:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Я кой бил речния човек :D Баш ми е драго :D

И аз си ловя с плетени, но при чисти места с блесни си слагам монофила. Иначе големите хеликоптери ми съсипват плетеното. :roll:

Разлика в рибата на Дунав и Марица няма има разлика в местата където се търси. :wink:

Стрена го гледах 3 седмици, не останах с впечатлението за добро плетено. По-тънкото да, но другото е прекалено твърдо.

Аз си се кълна в обикновения зелен Спайдър :lol:
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Ivak написа:Я кой бил речния човек :D Баш ми е драго :D

И аз си ловя с плетени, но при чисти места с блесни си слагам монофила. Иначе големите хеликоптери ми съсипват плетеното. :roll:

Разлика в рибата на Дунав и Марица няма има разлика в местата където се търси. :wink:

Стрена го гледах 3 седмици, не останах с впечатлението за добро плетено. По-тънкото да, но другото е прекалено твърдо.

Аз си се кълна в обикновения зелен Спайдър :lol:
Точно от разликата по местата и мащабите иде и разлика в поведението , ама туй не е важно , все пак това си е просто риба :wink:
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

laplandeca написа: Точно от разликата по местата и мащабите иде и разлика в поведението :wink:
И тя е :?: :?: :?: :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”