Що за урод е това?

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Що за урод е това?

Мнение от runner »

Василев, е те това е лихнуса - в галерията ми, че нещо не мога да ги кача.
петър василев

Мнение от петър василев »

runner написа:Василев, е те това е лихнуса - в галерията ми, че нещо не мога да ги кача.
Ако съм улучил снимката , която искаш да ми покажеш ,мога да ти кажа,че това си е попче.Дали пясъчно,скално или както и да е , за мен това си е попче.Друго лихнос и друго попче,че е прието във България да казват на големите попчета,лихнус е друг въпрос.Темата е там,че попчето си е попче ,а лихнуса е съвсем различна риба :wink: Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Може да е друга риба,но ний на това признаваме. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
петър василев

КИРО написа:Може да е друга риба,но ний на това признаваме. :D
Бат Киро не искам да развалям на никой хатъра :lol: само си казах мнението :wink:
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

не не казваме както на големия чернокоп-лефер така и на голямото попче-лихнус.Лихнуса си е вид попче (разновидност).И има доста голяма разлика с другите видове попчета както и с наи разпространените-стронгили.
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

vasilev написа:
runner написа:Василев, е те това е лихнуса - в галерията ми, че нещо не мога да ги кача.
Ако съм улучил снимката , която искаш да ми покажеш ,мога да ти кажа,че това си е попче.Дали пясъчно,скално или както и да е , за мен това си е попче.Друго лихнос и друго попче,че е прието във България да казват на големите попчета,лихнус е друг въпрос.Темата е там,че попчето си е попче ,а лихнуса е съвсем различна риба :wink: Изображение

Е те това си е баш Лихнус :)
Попчето си е съвсем друго :wink:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

vasilev написа: Бат Киро не искам да развалям на никой хатъра :lol: само си казах мнението :wink:
Чакай,не се пени бе.Не моиш ма ядосаш.Изображение
Както каза,само изказвам мнение.Изображение

При тебе има много риба,се чудиш кви имена да им слагаш.
Ний тук на 10 - 15 вида,нямаме избор.
Ама Петьо,така ми е казал дядо навремето,така и аз предавам наученото.Изображение
Изображение

петър василев

Киро може да съм в грешка,понеже назовавам рибите с гръцките наименования,но лаврака си е лаврак,барбунито си е барбуни,повечето риби са с гръцки наименования,както и ципурата,дракона,скорпида,затова си мислех,че лихнуса е и на бг. си е лихнус,а не вид попче,но нека да не продължаваме съгласен съм с Вас Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Изображение
Изображение
Учените,които изследват рибите в България наричат лихнус рибата,която си знаем,има и латинско название,тъй,че не е да са казали няколко рибаря едно време,на това ще викаме лихнус и това си е.Тема има от Барутчията с сканирани снимки от книгата ,която притежавам
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
А сега де? :roll:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Е пак тъй де.
Те учените и без това са родени след дядо ми.
Изображение

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Ся...аз съм съгласен с Киро.Лихнусът е от семейство попчета и се отличава по огромната си глава и не-толкова голямо тяло.То кат му махнеш главата кво остава...Съгласен съм,че във Варна викаме на попчетата неправилно КАЯ,но не съм съгласен,че икаме на големите попчета лихнуси.Просто лихнусите са винаги големи. :lol: Интересно,че май никой не е хващал дребен лихнус,както например има дребни пясъчни попчета.Може би от там идва някъде лаф,че на големите попчета им казваме лихнуси...глупости на търкаленца. :lol:

Местя темата където й е мястото.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Едва ли никой не е хващал дребен.По вероятно е да не им се обръща внимание като са малки.Така де - кога някой е казал че е хванал дребна платерина.Като са малки кефаловите - боклуджа,ако е от семейството на попчетата си е попче :D .Какво сте се закъхарили толкова за точният вид - важно е да кълве пък каквото - такова.
И понеже за странни дънни риби си говорим - чувам че на каналът (хипопотамското място) хващали писии.Някой няма ли да сподели нещо по въпросът!?Изобщо някой хващал ли е писия извън акваторията на езерото.Нещо съм им се наточил.
петър василев

Камбата написа:Ся...аз съм съгласен с Киро.Лихнусът е от семейство попчета и се отличава по огромната си глава и не-толкова голямо тяло.То кат му махнеш главата кво остава...Съгласен съм,че във Варна викаме на попчетата неправилно КАЯ,но не съм съгласен,че икаме на големите попчета лихнуси.Просто лихнусите са винаги големи. :lol: Интересно,че май никой не е хващал дребен лихнус,както например има дребни пясъчни попчета.Може би от там идва някъде лаф,че на големите попчета им казваме лихнуси...глупости на търкаленца. :lol:

Местя темата където й е мястото.
Пък може и тези лихнуси да се раждат пораснали :lol: :lol: :lol: :lol:чудна работа :roll:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Абе най -малкия дето съм го виждал хванат беше10-санта,а в книжлето пише полово съзряват на 3 гр :shock: :lol:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Това е рибата на която гърците викат Λύχνος
Изображение
Дайте да разгадаем истината,и без караници :wink:
Публикувай отговор