Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

АВТОМОБИЛЕН СЪВЕТ...
Модератор: dantho.mihov
-
- вече хвърля и на тежко
Re: АВТОМОБИЛЕН СЪВЕТ...
Еспейса и Сценика нямат много общо освен двигателите. Сценикът е с много по-здрава ходова част от Еспейса, който от своя страна ползва ходовата част на 19-ката. Според мен Сценикът е по-добрия вариант, но не мисля че точно това търси момчето за първа кола.chestarfield написа:аз сам със по-малкия модел ван икономичен е и съм много доволен, пък и пари за някои такъм ще ти останатпетър власев написа:ивко мисля ,че едно таквоз е много по-добре от алфата .Това го гледам ,че е на цено от 7600
![]()
................................................

и то е добър избор. Мисли , добре, избирай внимателно, защото това не е нещо , което като го купиш и му се нарадваш да го захвърлиш с лека ръка. Освен ако не си "богопомазан"...

All we are is dust in the wind...
- ribarq
- сериозен играч
Бате взимай един опел астра комби 96-98 година за ,макс 4000 лв и пей сърце ! части бол и са много евтини + тва частите за опел ги има във почти всеки автомагазин и морги , от ходова част до двигател ! За черен път ( за риба са незаменими ) препоръчвам ти да не си взимаш мотор екотек !
най-добре е обикновен 1,6 бензинов мотор или 1.7 TDI на исузо мотора ( японския ) !
1. Минимален разход на гориво
2 лесни за подръжка
3.стават и за риболов и за ежедневието ,работа ,почивки и т.н.
4.Евтини
Не се хвърляй на по скъпа кола
.. пък и гледай да ти върши работа !
УСПЕХ !
най-добре е обикновен 1,6 бензинов мотор или 1.7 TDI на исузо мотора ( японския ) !
1. Минимален разход на гориво
2 лесни за подръжка
3.стават и за риболов и за ежедневието ,работа ,почивки и т.н.
4.Евтини
Не се хвърляй на по скъпа кола

УСПЕХ !
Аз пък съм манияк на Японките, освен това признаван някои Италианки.
И бих силно ти препоръчал една колица която мисля да подкарам скоро. Има добър външен вид, става за младеж, перфектна за риболов и дълъг път.
Пръвите модели са на цена от 7000 лв.
Погледни из нета и се увери сам , говоря за Honda CR-V .
А за потдръжка не се тревожи толкова съвременните коли не са като руските и не се трошат толкова. Аз съм минал последните 6 години през 3 японски бангии , като съм ги взимал на по 170 до 220 хиляди(на по 7-8 годинки) , правя им без НИКАКВИ ремонти по 100 хиляди и преди да почнат да се трошат айде на пазара
.
Забравих да споделя: най-важното при избора на колата според мен си остава доброто, а даже и отличното състояние на колата. Съвет от мен, километраж не гледай 99 % не съответстват(каквито и доказателства да ти показват), но дори и една кола да е на 300 хиляди може да е в по добро състояние от една на 100 хиляди.
И бих силно ти препоръчал една колица която мисля да подкарам скоро. Има добър външен вид, става за младеж, перфектна за риболов и дълъг път.
Пръвите модели са на цена от 7000 лв.
Погледни из нета и се увери сам , говоря за Honda CR-V .
А за потдръжка не се тревожи толкова съвременните коли не са като руските и не се трошат толкова. Аз съм минал последните 6 години през 3 японски бангии , като съм ги взимал на по 170 до 220 хиляди(на по 7-8 годинки) , правя им без НИКАКВИ ремонти по 100 хиляди и преди да почнат да се трошат айде на пазара

Забравих да споделя: най-важното при избора на колата според мен си остава доброто, а даже и отличното състояние на колата. Съвет от мен, километраж не гледай 99 % не съответстват(каквито и доказателства да ти показват), но дори и една кола да е на 300 хиляди може да е в по добро състояние от една на 100 хиляди.
- петър власев
- разбира нещата
А ся ми кажи за кво пита??????всеки с неговото си
Грабвай иднъ гранд витара и си пей песента

Грабвай иднъ гранд витара и си пей песента
я чувствась себя очен хорошо
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
пичове и фенове бвзкрайно съм ви благодарен, като се върна у нас ще се търси кола, то ще е обикаляне и чудо...мерене мерене...Благодаря на всеки който се изказа по въпроса само да обощя.
1. Баничарките и комбитата са за над 40 г. прави сте..
2. колата трябва да е до 150 000 дори и това е много
3. Трябва да става първо за мацки и чак тогава за всичко останало...

1. Баничарките и комбитата са за над 40 г. прави сте..
2. колата трябва да е до 150 000 дори и това е много
3. Трябва да става първо за мацки и чак тогава за всичко останало...

Здравейте колеги и аз да се намеся в темата прочетох доста предложения и моитомнение на автомонтьор е ако вземаш опел той да е бензинов и да епо стария мотор 1.6новите екотеци имат проблем с клапаните и буталата често ги чупят между сигментите,дизел исузо в никав случаи,опел имат едно от най здравите предниокачвания проблем може да имаш с задните пружини,моя савет е не вземаи френска или италианска кола втора употреба,ако искаш джип вземи опел фронтера бензин или паджеро но 2,5тdi на 2.8 са им много пикливи моторите,има доста паджерота 6000лв с дясен волан и всички екстри,не ти препоръчвам и форд куриер повечето са на турсион отзад строшили се следва голяма мъка,а за фордовете ще ти кажа една приказка ако не са фордовете маисторите ще умрем гладни,МЕрцедес също е добро решение осебено комби с помпещи задни амортесори проблема е че картера им стърчи много на долу ибез долната предпазна кора е страшно уязвим.Дано сам ти бил полезен
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Ценно мнение колега...но спокойно можеше и без него
шегувам се...Все пак повече от половината работи не ги разбрах но все пак ще е накрая каквото има...Благодаря още веднъж

Колега да си кажа и аз моето мнение.Значи всички тия приказки за японски,френски и т.н са глупост всеки е доволен от нещо различно ако почнеш да се замисляш въобще няма да си купиш кола.Затова не слушаи никои освен сърцето си.Това е моя съвет.
Георги Тенев
- MITKO70
- кандидат преподавател
Абсолютно вярно,в момента карам такова само на 70000км.Katana написа:Ауди В4 е добър вариант, ако намериш добре запазено с 1,9 tdi мотор - гори малко и върви много.

Всичко може,но не всеки го можe.

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Продай ми го бе...
- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Аз наскоро си взех Вектра Б. Поддръжката е ефтина, но е малко ниска за риболов.
Може би някакъв голф, но пък ако не е комби събира малко багаж. Комбито пък е леко грозно.
Според мене ти трябва кола произведена преди 2000 г. за да не те заболи после главата при обслужването.
Може би някакъв голф, но пък ако не е комби събира малко багаж. Комбито пък е леко грозно.
Според мене ти трябва кола произведена преди 2000 г. за да не те заболи после главата при обслужването.
Чете ли се или да увелича малко ?
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
чуруликпенчо написа:Не вярвам някой от вас да е карал повече Ланчи,Алфи и Фиати от мен ,че да сте толкова категорични в слабата си оценка към тях........ и в момента съм с "италианка" и следващата пак ще е такава.

И аз съм им фен, карал съм алфа, в момента съм с Ланчиа и си ме кефи. Преди да взема жипката, с Ланчиата съм се завирал къде ли не - няма грешка!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Смятам следващата да е 156-ца или Ланча-Либра.чуруликпенчо написа:Не вярвам някой от вас да е карал повече Ланчи,Алфи и Фиати от мен ,че да сте толкова категорични в слабата си оценка към тях........ и в момента съм с "италианка" и следващата пак ще е такава.
:
И аз съм им фен, карал съм алфа, в момента съм с Ланчиа и си ме кефи. Преди да взема жипката, с Ланчиата съм се завирал къде ли не - няма грешка!
Ето тази също много ми ляга на сърцето , ама ми идва скъпичка.Явно ще я чакам да стане 10-годишна:
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ми то ние си заформихме клуб тук
Чуруликпенчо, наскоро един приятел взе Либра, нямам думи, взимай без да мислиш, няма такава красота
Малко оспамихме де, ама нека чете и авторът на темата
Ама, Ивко, няма как да стане преди всичко да е за мацки, а пък и за риба, тц...Както се казва, въпрос на приоритет, решавай!

Чуруликпенчо, наскоро един приятел взе Либра, нямам думи, взимай без да мислиш, няма такава красота

Малко оспамихме де, ама нека чете и авторът на темата

Ама, Ивко, няма как да стане преди всичко да е за мацки, а пък и за риба, тц...Както се казва, въпрос на приоритет, решавай!
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...