Тикаджии вие сте.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Тикаджии вие сте.
Добър избор.Крехка е ,обаче много удобна.За бабушки и по-дребни каракуди е идеална! 

TICA FAN
Мисля, че на теб ти трябва боло а не директенstich написа:Директния ми трябва за бабушка,каракуда до кило и на умерено течение по Дунава за платика и скобар рядко над кило.
Опасенията са ми за някоя случайна по-едричка мряна.Тази година имах няколко такива случая на 5-цата.
Иначе не възнамерявам да превръщам директния телескоп в универсалния прът за всякакви риби (от уклей,през диви шарани от по 5кила та до толстолоби до 7 кила)
За по-сериозните рибоци имам и мач и фидер и яки дънни прътове.
Така че се спирам на лек и пъргав 7 метров Winner.

Болото и мача са си по-универсални оръжия ,но кефа с директния е несравним!
Аз имам няколко директни,но някак си не са ми удобни за голяма река ,като Марица.Вероятно и по Дунав няма да ти е много от полза.Успех иначе и много риби с него! 

TICA FAN
Точно на Дунав с директен 8 и 9 м-рови съм правил многократни подвизи
Големината на реката не е признак за този риболов
Иначе за избора
и много,много успешни излети 

Иначе за избора

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
В случая говорим за 7-ца.Имах предвит,че примерно,като алая взима на 15-20 метра от брега( което си е често явление по Марица ),директния не ти върши работа.Също така има и места на които си е невъзможно да изтичаш хубаво с директния на желаното от теб място.За баластриера примерно си върши чудесна работа. 

TICA FAN
Сонито,какви са тези дължини от 15-20 м. които ги гониш с 7 м.Я ми разясни как става за да не давам пари за по-дълги телескопиSONY написа:В случая говорим за 7-ца.Имах предвит,че примерно,като алая взима на 15-20 метра от брега( което си е често явление по Марица ),директния не ти върши работа.Също така има и места на които си е невъзможно да изтичаш хубаво с директния на желаното от теб място.За баластриера примерно си върши чудесна работа.

И да приключа,
Пък всеки да си прави индивидуални изводи

Пък всеки да си прави индивидуални изводи

Тъкмо обратното имах предвит,че на тези дължини е невъзможно да гониш рибата с директния ,та затва ползвам мач или болонеза на реката.С по-тежка плувка си покриваш без проблеми големите дължини.
Как да е малко се отплеснахме от темата на колегата. 

TICA FAN
Оп-оп,задръж малко коня ,Сонито айде да си говорим за ЖЕНИ

Добро е попадението бре ПИЧ

-
- кандидат преподавател
Цъ,таа гледа страшно -по-добре да си спя с мойта или с трите ми "Тики"-по-гот е.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
И аз влизам в клуба!Днеска минах покрай едно магазинче и аз като най-глупавите рибоци клъвнах една въдичка!

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн