род под-работното положение

Модератор: sapuna

Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: род под-работното положение

Мнение от alcora »

Миналата година използвах доста пъти на Овчарица задни тежести щото ми писваше да чистя дребни водорасли по кордата , които ако не се махнат ставаха все повече и повече :(
Отазах се и вече не ги ползвам !
На няколко пъти на 3-4 царевици на косъм се хващаха каракуди до кило , които явно заради съпротивлението във вирбела на задното олово / а може и да е затискал кордата знам ли :( / не отпускаше обтегача назад и разбирах от сигнализаторите на другите пръчки че има хваната риба но след като всичките въдици са станали вече бомбок :))
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Възможно е.Ако затната тежест е килната на една страна и е затиснала основното и ако са ти леки тежестите на суйнгерите.За това трябва всичко да е съобразено. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Miro Ni4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Miro Ni4ev »

Гледам колегите предимен са ""Обрали" темата, особенно МИтака с цитирания
приятел за който се досещам.

Понякога атм. условия са такива че където и да насочиш въдиците и без значение от
височината им ти иде да не си ги хвърлял.

Много важно е запознаването с терена отпред, течението и посока на вятъра,
наличието на закачки и водорасли.

И според това се съобразяваш как да постъпиш и да рискуваш риболова си.
snegk написа:.... ако са ти леки тежестите на суйнгерите
По скоро този вариант!
iashkata
новобранец
новобранец

Мнение от iashkata »

Колеги за мен правелното положение за река Дунав е 45-75градуса въпрос на избор. Това задни тежести помагат само когато реката влачи отгоре а когато е по бързо течението ти е гарантирано уцелването на закачката с тях( ЗА МЕН НЕ ВЪРШИ НИКАКВА РАБОТА САМО ОБРЕМЕНЯВА РИБОЛОВА) - защото цялата линия се влачи по дъното и си преставете какво става. Когато реката влачи от ситните водорасли по цялата си дълбочина,също не можете да ги избегнете дори камани да наредите по линията си (кордата става все едно е въже)дори да има много слабо течение. Единственото спасение когато е най-лошо по реката е високо вдигната тояга и презамятане на 10-15м а вие си направете сами извода с колко тояги тогава се работи :lol: това е самата истина не съм си го исмукал от пръстите
nervaa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nervaa »

Колеги,а как мислите кое е по удачно за Дунава род под или старите класически стоики.Благодаря.
Аватар
Dani I
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Dani I »

iashkata написа:Колеги за мен правелното положение за река Дунав е 45-75градуса въпрос на избор. Това задни тежести помагат само когато реката влачи отгоре а когато е по бързо течението ти е гарантирано уцелването на закачката с тях( ЗА МЕН НЕ ВЪРШИ НИКАКВА РАБОТА САМО ОБРЕМЕНЯВА РИБОЛОВА) - защото цялата линия се влачи по дъното и си преставете какво става. Когато реката влачи от ситните водорасли по цялата си дълбочина,също не можете да ги избегнете дори камани да наредите по линията си (кордата става все едно е въже)дори да има много слабо течение. Единственото спасение когато е най-лошо по реката е високо вдигната тояга и презамятане на 10-15м а вие си направете сами извода с колко тояги тогава се работи това е самата истина не съм си го исмукал от пръстите
:smt023
Tова е истината за голямата река.
iashkata
новобранец
новобранец

Мнение от iashkata »

Според мен лично за река съвременните шар. стойки не са много удачни спецялно за река Дунав и ще кажа веднага защо:
- трябва правелно да се подбира мястото за риболов от гледна точка на течение-защото при силно течение се събират монтажите един върху др.
-при трева и боклуци дори и при минимално течение е възможно да се преобърне ако не е закрепена добре за земята(това се получава от по-натегнатите аванси на реката)
-малкото място което заемат на брега- което е предпоставка за залупване от натрапнипци и готованци пред теб( което е много голямо значение по реките)
-неудобството при преминаването през линийте ако се наложи при по борбена риба -която не веднъж се е случвало да удари на 1 и да бъде извадена на последната(вслецвие на високо вдигнати пръти)
Не изключвам естествено че има места и подходящо време през годината (когато не влачи реката) през който спокойно можеш да риболуваш с род поди и триподи но това са идеални места които се броят на пръсти :)
snegk

Мнение от snegk »

Може и на Дунава.Ние си направихме среща на Батин и бяхме наридили към 10 стойки на 1 м.една от друга.Аз ги обслужвах през цялото време и нямаше заплитания,течениети голямо.Едно дърво с клоните се закачи и го извадих на 50м.по надолу зад въдиците на колегите.Затова,че стойка става навсякъде,само трябва да е застопорена добре и да знаеш как и къде да замяташ. :wink:
iashkata
новобранец
новобранец

Мнение от iashkata »

:D при голямо течение да подредиш пръчка до пръчка на 1м е почти не възможно да не съм краен и кажа че е невъзможно защото при 5км в час на водата на 5-6м дълбочина има отклонение поне 10м да не казвам че пазвата е поне с още 10м по-вече на 40м дължина на кордата във водата. А ти искаш да ме убедиш че си ги садил като стръкове домати мани др си ги обслужвал сам. Това е възможно само ако 1-та е захвърлиш на 150м срещу течението а последната 150м по течението и ги хвърлиш днес и извадиш на следващия ден( говорим за стоика с 3 геги)
пп не се заяждам ама според мен е невъзможно :smt023
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

iashkata написа::D при голямо течение да подредиш пръчка до пръчка на 1м е почти не възможно да не съм краен и кажа че е невъзможно защото при 5км в час на водата на 5-6м дълбочина има отклонение поне 10м да не казвам че пазвата е поне с още 10м по-вече на 40м дължина на кордата във водата. А ти искаш да ме убедиш че си ги садил като стръкове домати мани др си ги обслужвал сам. Това е възможно само ако 1-та е захвърлиш на 150м срещу течението а последната 150м по течението и ги хвърлиш днес и извадиш на следващия ден( говорим за стоика с 3 геги)
пп не се заяждам ама според мен е невъзможно :smt023
Тез да ги разправяш на баба ми! :lol: :wink:
Да беше дошъл-да беше видял! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Изображение
Изображение
Така е на Батин срещоу острова при ниско ниво,ами кат са качи на поляната :wink:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
snegk

Мнение от snegk »

Ами ние бяхме горе на поляната,водата беше до там.Яшка,нали няма да изкараш 20човека лъжци :wink:
iashkata
новобранец
новобранец

Мнение от iashkata »

Никога не съм изкарвал някои лъжец и не ми е това цел.
1 тази снимка показва че разтоянието между тоягите и минимум 2м
2 тези джерминки където са заложени по върховете показва че течението е слабо(звънеца прави ъгъл това показва същото не могат да изхвърлят повече от 200г на 30м)за какво говорим бе хора
3 никакви водорасли
просто приемете поканата ми и всичко ще си доиде на мястото
пп. бързо течение се разбира от 5-10км на на 30-40м от брега ( да няма после ама така ама иначе)
iashkata
новобранец
новобранец

Мнение от iashkata »

за да е по нагледно за растоянието на разположението на гегите при което ловим ние при бързо течение за да не се оплитат монтажите и това място не е от наи бързите при ниско ниво на рекатаИзображение
роботи се с 270г тежест а на др места колегите стигат до 350г при ниска вода :wink:
Последно промяна от iashkata на Съб Яну 31, 2009 10:32 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

ПАК НЕ СЛЕДВАТЕ ЗАГЛАВИЕТО НА ТЕМАТА!!!

п.п. Яшка,страхотен амур!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”