Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Избор между 5 влакна за фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Избор между 5 влакна за фидер
Приемам, че мачовите влакна са компромис при риболова на фидер. Ок! Какво да четем и върху какво да разсъждаваме? Би ли цитирал или споделил свои наблюдения и аргументи "против" използването на мачови влакна в риболовът на фидер? Говорим в масовия случай, а не в тежкия риболов с фидер.golden написа:Мачовите влакна за фидер-това е несериозно!!!!Четете хора и разсъждавайте!
Ако пък и кълве... Още по-добре!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това е другото влакно което ползвам за фидера,а да не казвам,че на доста фирми между мач и фидер влакното няма разлика.А и не би трябвало да има.Защо-и двете трябва да са потъващи,без памет,с ниска разтегливост,.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- и господ не е толокова добър
До сега винаги съм се чудел защо са с две наименования като са едни и същиbutnik написа:Това е другото влакно което ползвам за фидера,а да не казвам,че на доста фирми между мач и фидер влакното няма разлика.А и не би трябвало да има.Защо-и двете трябва да са потъващи,без памет,с ниска разтегливост,.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- вече хвърля и на тежко
Аргументите ми са 19 на брой,но не мога да кача снимката(преди можех
)Това са влакна,които съм пробвал лично.

Точно това имах в предвид, момчета. Сходните критерии раждат сходни продукти. Да не изпадаме в такъв формализъм. Не се сещам за нито една качествена характеристика на влакното за фидер, която да липсва на влакното за мач. Има неща за които трябва да държим и други с които можем да не се съобразяваме толкова строго. Единствената разлека е в използвания диаметър. Не се притеснявам да сложа Тубертини мач с диаметър 0.22 на фидера си и Тубертини Фидер, 0.14 на мача си.butnik написа:А и не би трябвало да има.Защо-и двете трябва да са потъващи,без памет,с ниска разтегливост,.
Да не забравяме, че в производството на влакна действат чисто бизнес ориеттирани закони и по-голямото порфолио от продукти, означава и по-значим пазарен дял. За това има и 1000 вида влакна на една фирма - за бабушка, за платика, за шаран, щука, за пълнолуние, за новолуние...

Голдън, с удоволствие ще чуя всичките ти 19(!) аргумента и ако си прав нямам проблеми да го призная.

-
- вече хвърля и на тежко
19 вида влакна на различни фирми,вкючително влакна внос от Острова.Не винаги скъпите са и по-хубави,но изключението е само на Дайва търнамент-много кофти влакно.За някой може да е смешно,но аз си почиствам влакната и такъмите след всеки риболов,така се предпазвам от изненади.Визирания по-назад Браунинг го изхвърлих на втория риболов(има защо).Когато сериозни фирми класифицират влакната си,аз им се доверявам и пробвам-това е най-скъпия,но истински начин да добия представа относно дадения продукт.
Добре, де, ама не приведе никакви аргументи. Аргументи - йок, а темата се оспами. Бутника ше я раздели на две и тогава ще си приказваме. Ама искам сериозни аргументи. Не от рода на " не става защото така", а сериозни доводи против мачовите влакна в риболова на фидер. 

-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:39 pm, променено общо 1 път.
Бутников, вече ще ме пребие
Според мен изискванията към влакното и за двата вида риболов се покриват и за това няма основателна причина да не се ползват влакната с надпис "фидер" за "мач" и обратното. Ако някой не е съгласен - ок. Нема да спорим.
Спирам да пиша, че офлоудихме темата и ще ме плеснат през ръцете.

Пречи ли на риболова на фидер потъващото влакно? Според мен - не.IDA написа:Едната разлика между влакната за "мач" и "фидер" е, че тези за фидер въобще не е нужно да са "потъващи", щото няма как и без това след замятането, да не потъват![]()
Т.е. перфектни за мач.IDA написа:Друга разлика е че по-принцип е разчетено с "фидер" да се лови на значително по-големи дистанции от тези с "мач" и при значително по-големи утежнения- това на практика означава че влакната за фидер трябва да са с по-ниска разтегливост и по-високи якостни характеристики

Бай Илия, точно на тебе ли да ти обяснявам, че за риболов на мач на дистанция важат същите изисквания - ниска разтегливост, висока износоустойчивост и отсъствие на памет. Пък и "трябва" и "би трябвало" са препоръки, не аргументи.IDA написа:Според мен, третия момент е този че влакната за "фидер" би трябвало да са с по-високи изисквания за "износоустойчивост" от мачовите,
Според мен изискванията към влакното и за двата вида риболов се покриват и за това няма основателна причина да не се ползват влакната с надпис "фидер" за "мач" и обратното. Ако някой не е съгласен - ок. Нема да спорим.

Спирам да пиша, че офлоудихме темата и ще ме плеснат през ръцете.
-
- ще става разбирач
ми то това са изискванията и за влакно за спининг... 

-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:39 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:40 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
абе малко се преиграва с тая тясна специализация било на влакна,на куки,въдици и т.н.,не знам от производителите ли идва или от нас рибарите...мачовите влакна потъват ама трябва и да им се помогне пък и да не е мачово с повечко помощ и то ще потъне...друг е въпроса пък дали винаги трябва да е потънало...
-
- и господ не е толокова добър
Ще си позволя да цитирам едно мнение на колега.
Аз използвам на трабуко 0,18 и за двата вида риболов,но имам и 0,25на фокус. за специални места и реки със силно течение където слагам допълнително отежнени хранилки. 
Това по памет го цитирам с мои думи.Като казвам специалезирани,значи,че на едното пише мач,на другото фидер.Иначе на потъващите влакна пише sinking(май така се пишеше)Използвам за мач и фидер потъващи влакна на браонинг,специализиране за тези два вида риболов.Нямат никаква разлика едното от другото

Последно промяна от snegk на Пон Фев 09, 2009 6:40 pm, променено общо 1 път.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:41 pm, променено общо 1 път.