Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Избор между 5 влакна за фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
- pi4a94
- ще става разбирач
Избор между 5 влакна за фидер
Здравейте,
ако темата се повтаря или нещо друго моля да се изтрие,преди да напиша тази тема прегледах всичко писано за влакна за фидер в този и в другия форум.Има много хубави влакна за фидер,но съответно и много скъпи 11лв,13лв и 16 и тн. но не ми трябва толкова хубаво влакно за първи път...и да го оплета нещо и да отиде на кино.Спрях се в диапазона до 10лв даже и по-малко.Ето влакната,които преглеждайки темите се спрях:
Tubertini Feeder
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=216
Formax MATCH SINKING PRO

Browning black Magic match

Browning feeder

FOCUS - Match Fishing

Според мен в този ценови диапазон може да се намери приемливо хубаво влакно за фидер.
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО
ако темата се повтаря или нещо друго моля да се изтрие,преди да напиша тази тема прегледах всичко писано за влакна за фидер в този и в другия форум.Има много хубави влакна за фидер,но съответно и много скъпи 11лв,13лв и 16 и тн. но не ми трябва толкова хубаво влакно за първи път...и да го оплета нещо и да отиде на кино.Спрях се в диапазона до 10лв даже и по-малко.Ето влакната,които преглеждайки темите се спрях:
Tubertini Feeder
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=216
Formax MATCH SINKING PRO

Browning black Magic match

Browning feeder

FOCUS - Match Fishing

Според мен в този ценови диапазон може да се намери приемливо хубаво влакно за фидер.
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Последно промяна от pi4a94 на Сря Фев 04, 2009 10:06 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Re: Избор между 5 влакна за фидер
Моя фаворит е браунинга,формакса не съм го ползвал и не знам ,а от фокус изобщо не съм доволен.
Проба му е майката!
- Николай Неделков
- учете се от него
Аз съм с абсолютно същото като на снимката 0.22 BrowninG - Feeda Line: много еластично и надежно влакно.
За for MAX-а , мога да кажа , че е много "лигаво".
За другите нямам наблюдения
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Браунинг фидър лайн. Според мен не е много добра идеята да ползваш мачово влакно за фидера, но това е мое мнение.

- pi4a94
- ще става разбирач
какво имаш впредвид под лигаво?Николай Неделков написа: За for MAX-а , мога да кажа , че е много "лигаво".
- Николай Неделков
- учете се от него
Ами точно 3 пъти лових с такова влакно и като закачиш на някоя сериозна закачка , вместо да се скъса , то се разтяга - това добре , ама после като скъсаш или откачиш стои като нагръчкано вместо да върне пак старата си форма , а точно когато очакваш да не се скъса , се къса
Не знам дали със всички е така , може просто да съм уцелил такава партида или някое "изветряло" , но започнах с някакво измислено feeder влакно , на което самата марка се казваше FEEDER - бях доволен , защото нямах опит с друго подобно , минах през Браунинга , после през гореописаната според мен глупост наречена feeder влакно и накрая си се върнах на Браунинга и на него май ще си остана. Само съм си наумил да пробвам и MIKADO FEEDER , защото чувам доста добри отзиви

Не знам дали със всички е така , може просто да съм уцелил такава партида или някое "изветряло" , но започнах с някакво измислено feeder влакно , на което самата марка се казваше FEEDER - бях доволен , защото нямах опит с друго подобно , минах през Браунинга , после през гореописаната според мен глупост наречена feeder влакно и накрая си се върнах на Браунинга и на него май ще си остана. Само съм си наумил да пробвам и MIKADO FEEDER , защото чувам доста добри отзиви

-
- разбира нещата
За Fokusa

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:37 pm, променено общо 1 път.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм за броунинга перфектен е за теб като начинаещ
пък и мисля че ще си избие парите на 100% 

Без риболов няма любов !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Николай,ако Браунинга е еластичен,не става за фидер,където е необходимо да се ползват влакна с почти нулева разтегливост,или близки до този диапазон.И лигавото не го разбрах,както и да е.Николай Неделков написа:Аз съм с абсолютно същото като на снимката 0.22 BrowninG - Feeda Line: много еластично и надежно влакно.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- вече хвърля и на тежко
На практика избора е между две влакна-Тубертини и Броунинг(останалите са мачови).А защо се разтегля Броунинга-навиват китайците едно и също потъващо и кофти боядисано влакно лепят етикет кеф им мачово,кеф им фидер и после ние си трошим нервите(това са мои наблюдения)Прочети мнението на Ида и Бутник-някъде по средата е истината.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Лично за мен това е влакното.IDA написа:Аз най-вече заради това, ползвам влакна на КОЛМИК, независимо от цената
Колега pi4a94 обърни внимание, че КОЛМИКА е 300м. От посочените от теб влакна ипробвах ТУБЕРТИНИТО - държи се много добре. В момента още не мога да кажа кое е по-добро.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Баце, аз си бях взел от това Микадо две ролки - 0,22 и 0,24 (черен цвят). Не е лошо, личи си че е правено специално за фидер, стои твърдо, с малка еластичност. Обаче при 0,22 тая липса на еластичност го прави по-чупливо и се къса на възлите. 0,24 е доста по-здраво, ама идва малко дебело за фидер и сега го ползвам за шок лидер.Николай Неделков написа:...да пробвам и MIKADO FEEDER , защото чувам доста добри отзиви
нямам живарник
- Николай Неделков
- учете се от него
butnik написа:Николай,ако Браунинга е еластичен,не става за фидер,където е необходимо да се ползват влакна с почти нулева разтегливост,или близки до този диапазон.
Мислех , че е по-добре да е еластично и след опън да връща старата си форма , а не да стои нагръчкано.
Значи казваш е по-добре да търся влакно с близка до 0 еластичност

-
- научил се да хвърля
Говорите за различни работи, ти казваш че влакното има "памет" и след силно опъване си променя дължината и показателите. А иначе бутника е прав, влакното трябва да е с минимална разтегливост за да можем да отчитаме по-добре кълването. То затова и много хора предпочитат плетени влакна за риболов с фидър.Николай Неделков написа:butnik написа:Николай,ако Браунинга е еластичен,не става за фидер,където е необходимо да се ползват влакна с почти нулева разтегливост,или близки до този диапазон.
Мислех , че е по-добре да е еластично и след опън да връща старата си форма , а не да стои нагръчкано.
Значи казваш е по-добре да търся влакно с близка до 0 еластичност