ИАРА - Сливен, Отличен 6 за безхаберие и малодушие

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: ИАРА - Сливен, Отличен 6 за безхаберие и малодушие

Мнение от Ribarina »

Винаги в колата трябва да има въже с котва.Идеално е за вадене на мрежи.
От мен един съвет: обикновенно има по някой дето пази мрежите.ВНИМАВАЙ !!!
За по-голям успех без риск от конфронтация с бунаци ви препоръчвам следният метод:Взимате някоя стара бодлива тел,малко плочки има ги във всеки град захвърлени и опъвате телта в гьола,като си правите сметката че и вие ще ловите риба там.В едно село до Бургас направиха така и имаха невероятен успех.За две години язовира се възтанови напълно.Само слагайте по- тежки неща за да къса мрежата.
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Re: ИАРА - Сливен, Оличен 6 за безхаберие и малодушие

Мнение от slavi253 »

jporlando написа:Приятелю за съжаление скапаната агенция на всякъде е еднаква.....Нямат морал ,да им преседнат парите от заплатите ,знаеш ли,колко нецензурни изрази напират в мен...но нетрябва да ги изричам....следващият път ги запиши на телефона и прати записа на бтв или някой друг ,може би вестници ,абе да може цяла България да разбере,че тъпата и безполезна ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ е НЕНУЖНА и е с подчертано безхаберие по отношение на задълженията и!!! :evil: :evil: :evil: :oops: :axe:

точно така преди неколко години един приятел уволни двама полицаи след като ги эаписа с телефона си
от тогава когато го спират полицаи винаги включва камерата на телефона и эаписва :lol:
MAXAM
новобранец
новобранец

Мнение от MAXAM »

Незнам докога ще продължават да се скатават тия , които трябва да опазват рибното богатство.
В Нова Загора по рибните магазини от години се продава риба от яз. Жребчево и никой не прави нищо по въпроса.
Сега рибата излиза в устието на р. Тунджа и я дерат поголовно с мрежи!!! После отива в някои магазини - единия от тях е бившия кулинарен на пазара!
Уж била от садките :) Сигурно и костура и бялата риба също ги гледат в садки ...

НЯКОЙ ДА НАПРАВИ НЕЩО НАЙ-НАКРАЯ!
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Ела да видиш при нас в "Халите" какво става.Верно,сигурно сулките ,дето са по по 20-30 см са от садки. :evil: Ама то да е само това.А тия магазини дето секи втори продава бракониерски съоръжения (не продават само Майсторски риболов и двата магазина на Ваньо) - кистрермета,парашути,даули и т.н. Защо се правят на луди и никой не взема отношение? Баси,парашути и кистермета видях и в магазините "За 1 лев". :evil:
На мен ми омръзна да играя ролята на шибаната ИАРА,вече толкоз пъти.До сега не съм имал големи сакътлъци,но може да дойде ден, в който да си изям боя.Те тогава ще им драсна клечката. :evil:
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Днешният брой на в.Труд в статията за риболов Мир Богоев съвсем открито разказва как се лови скобар/алай/ на гола тройка...... :?: :?: :?: та за,какво говориме,нали търмъченето/помпането/ е бракониерски похват :?: :!: :?: :!: иара-джиите нима не са го чели... :evil:
MAXAM
новобранец
новобранец

Мнение от MAXAM »

аве. айде да се организира нещо- протест ли , да се гръмне някой ли ,та да се направи нещо по тия въпроси....
не може ли да повдигнем въпроса до телевизиите , че май само те помагат срещу разни мародери.
не може хиляди колеги да си плащаме всяка година вноска , да гоним мрежари и какви ли не бракониери от водоемите и да се разправяме с тях , а институциите да нехаят и самите те да бракониерстват!
това никъде го няма по света , никъде!
maistor_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от maistor_ribar »

Аз бях проверен от сащата тази група ИАРА Трифон(едикоиси) на 03.02.2009. на р.Тунджа до Сливенските езера.Този май наистина не подава?Написа ми акт за забравен билет,като преди това провери по телефона,че имам такъв.Разговаряхме малко за бракониерство и безхаберие :? и ме увери,че при подаден от мен сигнал за бракониери ще се отзове.Аз разбира се приех убеждението му с лаконична усмика,но все пак записах телефонния му номер.Бях си набелязал едни бракониери на яз.Жребчево,които ежедневно пускаха мрежи до язовирната стена.Бяха местни от с.Баня и язовира за тях беше като задния им двор,защото ги пускаха посред бял ден :evil: .Ползваха лодката на пазачите на стената,които са им съселяни и също бдят за сигурноста на мрежите ако някои се наварта край тях.Какъв ТАНДЕМ бракониери и денонощна охрана :axe: .На 18.02.2009 "бракониерите" към обяд отново пускаха мрежи в "задния си двор.Реших да пробвам господата от ИАРА и им сигнализирах.Хорааа те доидоха :lol: за моя голяма изненада.За съжаление не успяха да ги заловят в момента на пускане а като излизаха :cry: .Трябваше да ги видите (бракониерите) как се шашкат.Скочиха обратно в локата с празните чували и загребаха наватре.Имаха и парашут но го скасаха.Трифон и колегата му извадиха от язовира три кордени мрежи(2-3 чувала).Не успяха да им напишат актове,но аз сам доволен(въпреки скорошния ми акт :twisted:) ,че ИАРА Сливен се отзоваха и наи-важното много риби днес плуват свободно и утре ще радват нас риболовците. :drinkers: :finga:
Лягам с мисълта,че утре пак ще съм за риба.Риболов NON STOP!
Аватар
vynsente
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от vynsente »

За съжаление в цяла БГ е така и така ще си остане само и единствено заради парите или многото пари - това е ! :axe: :evil:
<<< RESPECT ANIMAL KINGDOM NATURE >>>
Изображение
MAXAM
новобранец
новобранец

Мнение от MAXAM »

колега, на мен ми е интересно , след като са влезли с лодката на охраната как така не са ги хванали???
:)
или охраната на стената вече няма лодка?
нещо не ми се връзват нещата ...
а и тия баненци , които пускат мрежи всички ги знаем кои са.
и бачо ви Трифон ги знае
maistor_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Извинявам се :oops: не съм описал развръзката съвсем точно.Та:побягвайки навътре с лодката бракониерите скъсаха парашута от въдицата която носеха докато "нивата" на ИАРА се спускаше по брега към тях.След 3 минути пак излязоха на брега .Казаха че се разхождали(с тях имаше и малко дете) и отрекоха да са пускали мрежи.Когато званнах на ИАРА бяха в Сливен и докато дотичат :mrgreen: не можаха да ги хванат на местопрестъплението.Това е .Лодката си е все още там.И за съжаление ще продължава да се ползва не по предназначение и да опъва мрежи на разхождащите се :axe: .Трябва да се заловят когато вадят мрежите да им натряскат актовете пък ако може и колата да им вземат :evil: :evil: :evil: .Но това изисква по далго проследяване и тоя Трифон като ги знае кои са да се вземе в раце и да ги проследи нали това е част от работата му.А ние ще продалжаваме да дишаме на бракониерите във врата,до когато трябва.
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Колега, maistor_ribar , съгражданино, хубаво ,че три години след като си се регистрирал решаваш да вземеш отношение по някой от въпросите...
Дали ИАРА идват,ами незнам,аз колкото пъти да съм звънял не са идвали нито веднъж,а винаги са обещавали да дойдат.Знам ли,може аз да съм куцуз.Апък може и да са куцуз и останалите колеги, които имат същия опит като мен. :| Сливенското звено на ИАРА не работи! Това е моето мнение ,както и мнението много други колеги.
А я дай телефон на който отговаря въпросният Трифон.Да не би да е телефон различен от телефоните дадени за връзка с регионалното звено?
Мисля още тези дни да пробвам със сигнал за бракониери.Просто знам къде да ги търся. :twisted:
Ама този път може и да дойдат господата от ИАРА,ама знаете ли защо? Не защото са се трогнали от обаждането ми,не защото им пука какво става с водоемите и рибата,не защото са решили да спрат да лъжат ,че ще дойдат,докато всъщност си пият кафето и си го местят от единия крачол в другия.А знаете ли защо?

ЗАЩОТО ОСВЕН НА ТЯХ ЩЕ ЗВЪНЯ ОТ ТУК НАТАТЪК И НА тел.166 !!! :finga: :finga: :finga:
Да видим дали ще останат равнодушни!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Алооо Сливен,
Оплачете се на Й.Лечков и веднга ща оправи нещата.
Само му докажете какви магарии стават - да чете тука...
maistor_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Колега Big^Fish знаех си че някой ще реагира така;Ти след три години ....чак сега изразяваш мнение ...Преди три години сам направил голям пропуск като не сам се зачел в този форум :( .Едва сега виждам и осазнавам колко много сам пропуснал.Чета по цяла нощ и се опитвам да наваксам :roll: и колкото повече чета разбирам колко малко знам за риболова а винаги сам си мислил че знам това онова. За регистрацията направо сам забравил и когато скоро се опитах да се регистрирам установих, че съм вътре :oops: .Забравете за регистрацията от 2006 и ме приемете като нов член на форума.Това е друга тема да не развалям хубавата тема с бращолевене.Не оставяйте с впечатление че защитавам тези "лентяи"ИАРА.Не сам им виждал очите по цяла година от 3 години това е парвата ми среща с тях,а ходя за риба всеки свободен час макар и да остават все по малко :( .Но исках да отбележа ,че може да сваршат нещо макар и да е за парви пат.А може би много ми се иска да варшат нещо като чета в друг форум какво правят ИАРА Враца :x .Телефонния номер който имам е сащия като този който и ти имаш:0887212118.Когато решиш да ходиш на лов за бракониери обади ми се ще ти изпратя номера си на лс на разположение съм може още днес :D .Само че този път ще си взема и камерата.А може да запишем и тел. разговор :ANAL: .Ще ги питаме каде са(ИАРА) ще ги издирим и съпроводим до нарушителите ако се наложи.Може да имат спешна работа(да пият кафе както казваш)да отидем да им помогнем( с камерата :D ) .Доста пъти съм имал нужда от подкрепа за осъществяването на някои мои идеи за бракониери,зарибяване и др.Искрено се надявм, че в този форум ще намеря такава :smt023
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Добре дошъл в клуба! :wink:
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

;Ти след три години ....чак сега изразяваш мнение ...Преди три години сам направил голям пропуск като не сам се зачел в този форум .Едва сега виждам и осазнавам колко много сам пропуснал.Чета по цяла нощ и се опитвам да наваксам

Добре дошъл войводо :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”