ИАРА - Сливен, Отличен 6 за безхаберие и малодушие

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

ИАРА - Сливен, Отличен 6 за безхаберие и малодушие

Мнение от Big^Fish »

Откъде да започна се чудя.Може би от там,че днес смятах да отпочина с братчето сред природата на река Тунджа и като се върна да опиша всичко в една хубава тема,без значение с или без рибно присъствие.
Станахме още в тъмни доби и потеглихме към нареченото място,където имахме среща с наш приятел.За цирка ,който щяхме да заварим бяхме предупредени по телефона от него малко преди да пристигнем.А картинката беше - над 20 коли на бракониери - косачи и парашутисти,окупирали перспективния вир.
Ловящи нормално нямаше,поради простата причина ,че около такава сган да се лови нормално е невъзможно.Стояхме си 4 човека и немеехме пред това как се вадят кофа след кофа риба.Подробности за това няма да цитирам,понеже много е писано,но отвратително е прекалено слаба дума за да се опише.
Естествено реших, че нещата няма да останат така и започнах да избирам единия от телефоните на регионалното звено за Сливен ,който е 0887 212 118.Вдигна един привидно любезен човек,който уж отговарял за Нова Загора и каза, че веднага ще се свържи с колегите в Сливен.
Мястото на което се разиграваше всичко се намира преко сили на 15 минути от града.Чакахме 1 час ,но никой не дойде!Реших да избера пак, само че другия от телефоните, който е 0887 212 119.Този път уж вдигна тоя дето отговаря за Сливен и каза,че се е чул с колегата му, но видите ли той не можел да му обясни за къде точно става въпрос. Още веднъж обясних подробно, и се убедих,че инспекторът ме е разбрал,посочвайки самият той отличителни белези на мястото, от което ми стана ясно,че го познава добре.
Попитах дали ще отреагират,а отговорът беше "Разбира се,незабавно пращам кола!"
Чакахме още 2 часа ,гледайки как спокойно се търмичи и малки и големи риби агонизират закачени я за корем я за гръб.Отново правихме опити да се свържем на дежурните телефони,те обаче бяха изключени !!!

ИАРА така и не дойдоха!

Вие господа от ИАРА сте СРАМ И ПОЗОР за професията си.Защо ви храним? За да стоите цял ден на дебелите си задници и да бездействате ли? Това не е първият случай, на бездествие от ваша страна,по мой сигнал. И това не е само при мен. Перманентно е ! Местата на които се бракониерства ги знаете много добре.Ама защо да си правите труда да проверявате,нали накрая ще се отчетете с няколко акта написани на някое дете или дядо без билет.
Вие сте болна институция.Ако ще ви храним без да правите нищо,не благодаря,можем и без вас,ЛЕНТЯИ такива!
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Re: ИАРА - Сливен, Оличен 6 за безхаберие и малодушие

Мнение от jporlando »

Приятелю за съжаление скапаната агенция на всякъде е еднаква.....Нямат морал ,да им преседнат парите от заплатите ,знаеш ли,колко нецензурни изрази напират в мен...но нетрябва да ги изричам....следващият път ги запиши на телефона и прати записа на бтв или някой друг ,може би вестници ,абе да може цяла България да разбере,че тъпата и безполезна ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ е НЕНУЖНА и е с подчертано безхаберие по отношение на задълженията и!!! :evil: :evil: :evil: :oops: :axe:
lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ИАРА - Сливен, Отличен 6 за безхаберие и малодушие

Мнение от lud_007 »

МОДЕРИРАНО !!!
kaloyan-stz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaloyan-stz »

Между другото там началник е Трифон Трифонов,ако не се лъжа-а при него хлабаво няма!Знам за доста акции точно от този клон на ИАРА,така че се надявам да е просто инцидент!
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: ИАРА - Сливен, Оличен 6 за безхаберие и малодушие

Мнение от Ribarina »

А добро утро!
Ето ти един изпробван метод:
Преди няколко години като имаше птичи грип,карам си аз из Бургас и гледам една доста едра патка шета по улиците.Спрях,а тя седи и ме гледа,тръгвам към нея-не реагира.Преместих я от пътя и се обадих на спешният телефон,който вървеше по телевизията.Казаха че ще дойдат.След час обяче няма никой.Добре.Обадих се пак и им казах:"Хайде идвайте по бързо че съм се уговорил с телевизията да ви снимат".Няма и 10 мин. от как се обадих и пристигна една джипка с едни облечени като космонафти.Грабнаха патката и дим да ги няма.
Друг номер,който ми го каза колега от сайта е че първо се звъни на полицията,защото там се записва разговора и след това казваш на оня боклук от ИАРА че си звъннал в полицията и има запис на разговора.Няма начин да не дойдат тогава.
Аз пък винаги си нося фотото.Снимките изпратени на подходящо място са силна мотивация за работа на такива служби
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Към Крушаре знам,че проверявали редовно,даже по 2 пъти на ден,и имало доста актове съставени,дано само не са за невписан излет,или за 2 въдици :D
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Нямам думи !
Не можем ли да подемем нещо?Да променим нещата ? Пускам тема,няма какво да чакаме вече ! ! !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

kaloyan-stz написа:Между другото там началник е Трифон Трифонов,ако не се лъжа-а при него хлабаво няма!Знам за доста акции точно от този клон на ИАРА,така че се надявам да е просто инцидент!
Калояне,никакъв инцидент не е !Това просто за мен е поредният случай,който преля чашата на търпението ми.От известно време с една част от хората, с които обикаляме водоемите сме решили ако ни е по-силите да се справяме сами с бракониерите ,понеже тази практика на дирекцията не е от вчера.Все съм си мислил, че нещата ще тръгват на добре,особено от както се разчу,че щели да взимат и процент от написаните актове и уж започнали някъде усилени проверки,но...не би. :evil:

Димича написа:Към Крушаре знам,че проверявали редовно,даже по 2 пъти на ден,и имало доста актове съставени,дано само не са за невписан излет,или за 2 въдици :D
Може и да проверяват ,ама аз не съм ги видял !А ти?
Те ако проверяваха редовно,едва ли 30 човека щяха да размахват спокойно ченгелите и то баш през уикенда.Гледката е страшна...мъже,жени,деца и прииждаха постоянно...
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Лошото е, в единични градове някой съвестен служител проверява.Но,като цяло Иара не работи за това за,което е създадена!
Ribarina е прав само с повече анти реклама за иара по пресата и новините-всеки ден.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

jporlando написа:Но,като цяло Иара не работи за това за,което е създадена!
Ribarina е прав само с повече анти реклама за иара по пресата и новините-всеки ден.
Така е,те за това искат да им вземат част от кокала,но не го пускат.Крепят ги от Министердсво на земеделието,нали са към тях ,а са и от една партия :evil: Но ,само така анти реклама където може винаги.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Събирайте снимки и видео http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=1 ... umId=87742 аз си събирам и си ги пазя търпеливо все някога ще се намери някой,който споделя идеите ми и тогава ще им го върнем тъпкано на ИАРА.
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

постни темата тук да видим какво ще одговорят http://nafa-bg.org/BG/EDemocracy/index.php
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Big^Fish написа:Може и да проверяват ,ама аз не съм ги видял !А ти?
Ами,аз по принцип отбягвам да ходя по такива места 8) :D ,поради ред причини....сори за спамчето :D ....не съм бил там при проверките,но чух да коментират.
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Звънете директно на 112 бракониерството е закононарушение. От там уведомяват съответната ИАРА и те ви звънкат до 15 минути да питат къде е деянието.

И реагират някак си защото не си се обатил ти, а и обаждането е записано.

Не съм съгласен, че никъде не реагират на яз. Искър съм се обаждал няколко пъти и реагират до половин час.
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Колеги пратих на ИАРА-Сливен хабер да си видят работата:http://nafa-bg.org/BG/EDemocracy/viewtopic.php?t=567
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”