Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

ремонт на лодка
Модератор: emo vasilev
Re: ремонт на лодка
Балончетата са нормални за този метод на работа, но не са проблем. Действай както съм описал за осмозата, без миенето и сушенето, но с епокси кид (примерно тази http://www.svb.de/farben+bootspflege/sp ... masse.html )
И другото с грундовете както е описано по горе ако си работил е полиестерна смола. За епокси може да минеш и само с един слой грунд слепващ двата слоя (различни материали)- смолата ти и последните покрития лак или антифаулинг.
При свички случаи цялата повърхност трябва на се шлайфа финно преди да се работи с каквото и да е на там. Обезпрашаване и обезмасляване обезателно след това.
И другото с грундовете както е описано по горе ако си работил е полиестерна смола. За епокси може да минеш и само с един слой грунд слепващ двата слоя (различни материали)- смолата ти и последните покрития лак или антифаулинг.
При свички случаи цялата повърхност трябва на се шлайфа финно преди да се работи с каквото и да е на там. Обезпрашаване и обезмасляване обезателно след това.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не се извинявай винаги де.
VGS,много точно е дал препоръки.
Моите ще са от по-мързеливите начини.
Тези шупли след като ги отвориш с шлайфане,
може да ги закриеш с полиестерен кит за коли.
Пък ако искаш и от влакнестия сложи.
При теб се е получило при ново нанасяне,а не останало нещо старо.Т.е. - осмоза.
Да,не съм завършил още,но това което съм го направил отвън все още си стои добре.
Поне за сега.Отвън лодката ми е готова за боята,но това ще е последната процедура.
За сега имам проблеми с фотото,финансите и времето.
Надявам се до десетина дена да съм на вода,но да не се заканвам,че все повече външни проблеми ми излизат.
VGS,много точно е дал препоръки.
Моите ще са от по-мързеливите начини.
Тези шупли след като ги отвориш с шлайфане,
може да ги закриеш с полиестерен кит за коли.
Пък ако искаш и от влакнестия сложи.
При теб се е получило при ново нанасяне,а не останало нещо старо.Т.е. - осмоза.
Да,не съм завършил още,но това което съм го направил отвън все още си стои добре.
Поне за сега.Отвън лодката ми е готова за боята,но това ще е последната процедура.
За сега имам проблеми с фотото,финансите и времето.
Надявам се до десетина дена да съм на вода,но да не се заканвам,че все повече външни проблеми ми излизат.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Благодяря ви момчета,дадохте ми сили да поработя сабота и неделя за които дни имах май други планове
,ама щте почакат платерините защотот друго се задава от кам Приморско.И за целта е необходимо надеждно оборудване за което щте се наложи да се поработи тази че и другата седмица
което от друга страна ме навежда на мисалата че след около час изчезвам в посока мастерхаус а после кам цеха кадето усилваме лодката
такаа успокоих се че не е толкова сложно,и както казват малко по -умните от мен хора ,нищто не е сваршило докато не е започнало, ........което пак ме навежда на друга мисал че от сутринта ми се ходи до........и за да не стане както е станало при господин 5-кила щте се запатя немедленно натам
но не естественно преди да сам ви благодарил искренно и да ви пожелая добра слука .На всички естественно.
ПП. На Киро и на всички останали които са в ремонт пожелавам скорошно финализиране на тази трудоемка и финансоемка задача с която сме се захванали, че онази които идват насам са гладни и много паргавиии( такмо докато огладнеят и им сваршат интимните закачки щте сме си оправили лодките
.

такаа успокоих се че не е толкова сложно,и както казват малко по -умните от мен хора ,нищто не е сваршило докато не е започнало, ........което пак ме навежда на друга мисал че от сутринта ми се ходи до........и за да не стане както е станало при господин 5-кила щте се запатя немедленно натам

.
Дай боже малко свероизток де.Ама стига че се отплеснах ,ама сам си такав като ми светне нещто че не е чак толкова трудно и невазможно и ми идва приказката и мога да си бабря цял ден глупости без да спра така чеееееееее........ изчезвам .благодарности пак.Отивам за кит ,после на смокиня а след някои и друг ден кам германката агалина и маслен нос сполука на всички.
-
- вече хвърля и на тежко
Тоя продукт на ВЮРТ е полиуретан. Наистина чудесно нещо!