Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Хрониките на Maznislav - тестове на примамки :)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Хрониките на Maznislav - UPDATED
boris1boris1 написа:Браво за Пясъчник и аз бях там и хванахме повече от 10 броя но само 1 си хареса воблер всички други опитаха силиконите ми.При нас само 3 риби попаднаха под 45 см и си плуват в язовира,. а като цяло само мъжки риби хванахме.
Хванали сте само мъжки риби защото в този период бялата риба мръсти, а мъжките екземпляри остават да пазят гнездата с хайвер от дребосъка който го изяжда.
Явно сте попаднали на мръстилище, затова сте ловили ,,успешно,, и само мъжки риби. Това междувпрочем е често явление в този период от годината, рибите не кълват защото се хранят а просто защото си пазят поколението. Понякога мръстенето попада изцяло в периода на забраната, а понякога преди началото и. Всичко зависи от природните условия и най-вече от температурата на водата.
Ако по някаква причина гнездото с хайвер остане неохранявано, то е обречено на унищожаване от дребните рибки.
.........!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Хрониките на Maznislav - Пастърва
Както казах в последни си репортаж - време е за пастърва 
Днес реших преди мача на любимото ми ЛОКО ПЛОВДИВ реших да отскоча до реката да пробвам няколкото нови сръбски воблера Antax.
А тя доста голяма и влачеща листа. Предварително бях решил да работя изцяло с воблери . Е не спазих изцяло това обещание и в един бързей имах слабо почукване еи така да ме събуди
И след като потренирах и имах едно подгонване стигнах до един дебел бързей ровещ под брега до мен. Наслаждавах се на играта на Antax - a когато на 4 -тото хвърляне нещо се появи от някъде сгъна пръчката и излетя над водата. Кратка борба макар да не ми се искаше да свършва и след още 2 скока се озова на брега.
Ето я и първата ми балканка за тази година - 31 см

Снимките са с телефон , а рибата въобще не беше мирна , а брега адски наклонен
Това беше единствения хубав удар за деня , но разходката беше фантастична
Тук имаше незнайно от кого подредена пътека

И 2 снимки от реката

Прекрасен 3 часов излет сред природата
Наслука на всички ви

Днес реших преди мача на любимото ми ЛОКО ПЛОВДИВ реших да отскоча до реката да пробвам няколкото нови сръбски воблера Antax.
А тя доста голяма и влачеща листа. Предварително бях решил да работя изцяло с воблери . Е не спазих изцяло това обещание и в един бързей имах слабо почукване еи така да ме събуди

Ето я и първата ми балканка за тази година - 31 см

Снимките са с телефон , а рибата въобще не беше мирна , а брега адски наклонен

Това беше единствения хубав удар за деня , но разходката беше фантастична
Тук имаше незнайно от кого подредена пътека

И 2 снимки от реката

Прекрасен 3 часов излет сред природата

Наслука на всички ви

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- Румбата
- разбира нещата
Re: Хрониките на Maznislav - UPDATED с пастърва :)

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Направо си е чудесиа от секаде 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Риболовци.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
.. и в неделя :)
Дойде и неделята ...
Тва че се успах беше планувано пък и валя почти до 10 сутринта
последва кафе + здраво ядене . Е след това как човек да не отиде за риба
А времето едно такова .. абе женско време променливо на всеки 5 мин
Към 14:30 благополучно се паркирам на реката .
Че е голяма е ясно

И тъй като нямаше почти никаква недежда за успех реших да мина по район който не съм минавал от много години
За съжаление брега беше осеян с какви ли не боклуци , но това въобще не е ново.
А и "аборигените" изкочиха , но за това после.
Вървях си кротко по реката и преслушвах всеки камък и бързей когато ето тук

нещо си хареса моя нов фаворит Rublex 3 номер и поведе в бързея
кеф на филиики дет се вика ... докарах рибката до мен и се оказа малък петнист обитател на реката

За моя радост беше захапал само 1 -то жило и след кратка фото сесия в кепа ( ясно е че не мируваше)

си замина да разте

Тук почти не се вижда нали ?
уникална маскировка имат тези риби
Продължих щастлив на долу като в един голям вир имах почукване на Пантер Мартин 6 -ца бяла , но без закачане.
На следващия широк бързей от другата страна на реката ме изненада човек който съвсем необеспокояван си миеше НАЙЛОНОВИ ЧУВАЛИ ... и докато се бях зазяпал мислеики с какво ли са били пълни един мъник изкочи пред мен и аз стреснат така рязко дръпнах върха , че нямаше никаквъ шанс да стигне блесната ....
ИДИОТ дет се вика.
И докато облавях долната част на бързея се появи и 2 -рия АБОРИГЕН и съвсем спокойно метна останките от някакво животно - маи овца изми си ръцете и след като се опитаха да ми кажат нещо си заминаха ...
Теглих им една ... и продължих като стигнах до този дебел бързей
Прерових го от край го край с пантер -ка 6 -ца ... но ми се стори , че листото идва малко за голямата вода.
И сложих пак Рублекса.... 2 -ро подаване и в средата на бързея последва зверски удар от който ме удари ток. Последва опит за влизане под клоните и след като не успя се вряза в най-бързото течение. Последва скок и пак забиване към дълбокото , но явно беше закачена добре ( за съжаление
). След 30 сек силите и привършиха и се отзова на брега
Прекрасна 33 см балканка доста по-дебела от очакваното за размерите си

Докато се опитвах да я разкача от 3 -те жила се разбра , че връщането и няма да е възможно
, но се случват и такива неща. Все пак по-нагоре неиния последовател беше се разминал само с уплаха 
Ето и 2 по-чисти снимки на рибата почит която си заслужи

Време беше да приключвам , но седнах за 5 мин да послушам шумоленето на едва разеленилата се гора и грохота на буйната до мен река.
И се замислих гледаики боклуците по брега каква сила е животът. Въпреки нашите "УСИЛИЯ" в реката винаги ще има живот и въпроса е дали ще му помогнем , за да ни се отблагодари реката и да ни вдъхне нов живот и на нас забързани да спечелим и още някой друг лев , да си купим по-лъскави ламарини от съседа с 3 -ъгълна емблема и с лакти и зъби да сме пред другите ... Дали заслужаваме това презарездане.. май не гледайки боклуците по брега. На път обратно към града ми стана тъжно гледайки забързаните коли не спазващи елементарни правила , лъскавите джипове , за който червения светофар е непознат...и още хиляди неща и ми се искаше да обърна обратно и да се върна при онези 5 мин там на реката , когато бях на саме със себе си и природата. Днес взех нещо от нея , но и обещавам до колкото ми стигат силите да помогна да оцелее ЖИВОТЪТ в нея.
Края стана сълзлив и мелодраматичен, но такова е чувството в мен
Пожелавам ви приятна и ползотворна седмица.
Тва че се успах беше планувано пък и валя почти до 10 сутринта

последва кафе + здраво ядене . Е след това как човек да не отиде за риба
А времето едно такова .. абе женско време променливо на всеки 5 мин
Към 14:30 благополучно се паркирам на реката .
Че е голяма е ясно
И тъй като нямаше почти никаква недежда за успех реших да мина по район който не съм минавал от много години
За съжаление брега беше осеян с какви ли не боклуци , но това въобще не е ново.
А и "аборигените" изкочиха , но за това после.
Вървях си кротко по реката и преслушвах всеки камък и бързей когато ето тук
нещо си хареса моя нов фаворит Rublex 3 номер и поведе в бързея

кеф на филиики дет се вика ... докарах рибката до мен и се оказа малък петнист обитател на реката
За моя радост беше захапал само 1 -то жило и след кратка фото сесия в кепа ( ясно е че не мируваше)
си замина да разте
Тук почти не се вижда нали ?

Продължих щастлив на долу като в един голям вир имах почукване на Пантер Мартин 6 -ца бяла , но без закачане.
На следващия широк бързей от другата страна на реката ме изненада човек който съвсем необеспокояван си миеше НАЙЛОНОВИ ЧУВАЛИ ... и докато се бях зазяпал мислеики с какво ли са били пълни един мъник изкочи пред мен и аз стреснат така рязко дръпнах върха , че нямаше никаквъ шанс да стигне блесната ....

И докато облавях долната част на бързея се появи и 2 -рия АБОРИГЕН и съвсем спокойно метна останките от някакво животно - маи овца изми си ръцете и след като се опитаха да ми кажат нещо си заминаха ...
Теглих им една ... и продължих като стигнах до този дебел бързей
Прерових го от край го край с пантер -ка 6 -ца ... но ми се стори , че листото идва малко за голямата вода.
И сложих пак Рублекса.... 2 -ро подаване и в средата на бързея последва зверски удар от който ме удари ток. Последва опит за влизане под клоните и след като не успя се вряза в най-бързото течение. Последва скок и пак забиване към дълбокото , но явно беше закачена добре ( за съжаление

Прекрасна 33 см балканка доста по-дебела от очакваното за размерите си
Докато се опитвах да я разкача от 3 -те жила се разбра , че връщането и няма да е възможно

Ето и 2 по-чисти снимки на рибата почит която си заслужи

Време беше да приключвам , но седнах за 5 мин да послушам шумоленето на едва разеленилата се гора и грохота на буйната до мен река.
И се замислих гледаики боклуците по брега каква сила е животът. Въпреки нашите "УСИЛИЯ" в реката винаги ще има живот и въпроса е дали ще му помогнем , за да ни се отблагодари реката и да ни вдъхне нов живот и на нас забързани да спечелим и още някой друг лев , да си купим по-лъскави ламарини от съседа с 3 -ъгълна емблема и с лакти и зъби да сме пред другите ... Дали заслужаваме това презарездане.. май не гледайки боклуците по брега. На път обратно към града ми стана тъжно гледайки забързаните коли не спазващи елементарни правила , лъскавите джипове , за който червения светофар е непознат...и още хиляди неща и ми се искаше да обърна обратно и да се върна при онези 5 мин там на реката , когато бях на саме със себе си и природата. Днес взех нещо от нея , но и обещавам до колкото ми стигат силите да помогна да оцелее ЖИВОТЪТ в нея.
Края стана сълзлив и мелодраматичен, но такова е чувството в мен
Пожелавам ви приятна и ползотворна седмица.
-
- сериозен играч
Re: Хрониките на Maznislav - UPDATED - и в неделя :)
Браво Вальо.
Прекрасен риболов си направил.
В събота идвам и ги мятаме
Прекрасен риболов си направил.
В събота идвам и ги мятаме

-
- и господ не е толокова добър
Страхотен излет,жалко за боклуците и мангустите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ах мамин Вальо
Както винаги си се представил отлично

Както винаги си се представил отлично

Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
да не знеш срам за цял живот.
-
- ще става разбирач
Много добро!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Хрониките на Maznislav - UPDATED - и на море
Здравейте колеги
Тъй като бях на почивка в Гърция за празниците реших да опитам с морския риболов
Като за пръв път даже и риба хванах - естествено на спининг
Малко снимки от слънчева Гърция

Това е от мен за тази седмица малко ама от сърце
Тъй като бях на почивка в Гърция за празниците реших да опитам с морския риболов

Като за пръв път даже и риба хванах - естествено на спининг

Малко снимки от слънчева Гърция

Това е от мен за тази седмица малко ама от сърце
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:

Браво от срце

Macedonia

- patter
- вече хвърля и на тежко
Браво 
За тези дето ще се запалят по риболовството в Гръцко - внимавайте с тези последните рибки. Това са Дракони, които имат отровни шипове !

За тези дето ще се запалят по риболовството в Гръцко - внимавайте с тези последните рибки. Това са Дракони, които имат отровни шипове !
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Хрониките на Maznislav - неделен карък :)
Здравейте колеги
Дойде време и за нов репортаж
След 6 дневната работна седмица съчетана със семейни проблеми , най-накрая дойде заветната неделя и с колегата Спас се отдадохме на съвместното ни хоби , а именно спининга по река
След кратко умуване на бензиностанцията реших да се забием в участък който не бях посещавал от година, участък с по-големи вирове и по труден за облавяне
Слезнахме на един голям и дълбок вир който служи като разделител на участъка

Още с първото хвърляне дойде една педарка да ме разгледа , аз прилично постриган и избръснат с марков парфюм се бях подготвил за среща ... и там май ми беше грешката.
Последва безплодно облавяне на целия вир и когато реших да се присъединя към Спас на долния вир гласчето му нещо беше се променило .. и тогава разбрах за срещата му със звяра описано ето тук
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 45#p374211
Продължихме на долу и докато коментирахме как и защо стигнахме до 2 хубави бързея

Аз кат карък на горния , Спас на долния ...
След по-малко от 2 мин чувам вик и виждам ....

Боят настана дет се вика
Зверът дърпа и хич не му дреме

Запънал се за 2 камъка Спас бавно , но методично изморяваше боеца

Макар до брега рибата не се предаде

Е след 2 минути борба точно при изтеглянето на брега ( коментирахме , че съм забравил кепа) рибката се отскубна ( коментирахме защо после - дано си вземе поука) ,но това не беше фатално
След измерването се оказа разкошна балканка 37 см 
Продължихме развълнувани на долу като тествахме различни неща
Показвайки на колегата новата сръбска имитация на култовия Tyni fry 3,5 см направена блестящо от Goldy една балканка се стрелна изпод един огомен камък стига до воблера и се отказа
И от тук започва ужасът ( поне за мен)
Спас хвана един мъник , а аз упорито продължавах да разхождам рибките , но без кълване
Връщайки се към началната точка точно в същия бързей където излезна балканката на Спас имах удър , аванс и откаване. На следващия бързеи на прибиране на метър от мен изкочи над педя пъстърва удари разви аванс и си замина
След обед ужасът придоби нови кошмарни размери. Първо хвърляне в голям вир и леко почукване по блесната и до брега дойде около 30 см звяр и просто съпроводи блесната до камъка пред мен. Пуснах блесната да падне на дъното , а пъстървата застана на 2 см от нея
Последва 2 -ро хвърляне и докато затворя макарата при пропадането изкочи зверче като предишното захапа блесната , поведе преметна се и си замина. 3 -то хвърляне отново заслеждане от 3 -та пъстърва и пак спиране до брега
Ужас и безумие. Преместих се по-нагоре като почти във всеки вир имах или почукване или заслеждане ,за да стигнем до колуминацията
Местеики се към един голям вир бях си свалил очилата да ми починат очите. Стигайки до неговото начало реших да го огледам и в момента в който ги сложих видях буквално на метър от мен около 40 см пъстърва
която кротко си плуваще срещу течението 
Заметнах блесната и пъстървата ПОДИВЯ - 2 пъти се стрелна към блесната и се отказа в последния момент кат този последен момент беше точно пред мен и после изчезна в течението.
Равносметката 4 хубави удара с аванс без качествено закачане
над 10 удара без закачане отново и маса следвания до брега
и накрая ВАЛАТ 
Еми каквото е такова - все пак съм адски радостен да видя толкова много риба в реката
На слука пожелавам на всички колеги на откриването
Дойде време и за нов репортаж

След 6 дневната работна седмица съчетана със семейни проблеми , най-накрая дойде заветната неделя и с колегата Спас се отдадохме на съвместното ни хоби , а именно спининга по река

След кратко умуване на бензиностанцията реших да се забием в участък който не бях посещавал от година, участък с по-големи вирове и по труден за облавяне
Слезнахме на един голям и дълбок вир който служи като разделител на участъка
Още с първото хвърляне дойде една педарка да ме разгледа , аз прилично постриган и избръснат с марков парфюм се бях подготвил за среща ... и там май ми беше грешката.
Последва безплодно облавяне на целия вир и когато реших да се присъединя към Спас на долния вир гласчето му нещо беше се променило .. и тогава разбрах за срещата му със звяра описано ето тук
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 45#p374211
Продължихме на долу и докато коментирахме как и защо стигнахме до 2 хубави бързея

Аз кат карък на горния , Спас на долния ...

След по-малко от 2 мин чувам вик и виждам ....
Боят настана дет се вика

Зверът дърпа и хич не му дреме
Запънал се за 2 камъка Спас бавно , но методично изморяваше боеца
Макар до брега рибата не се предаде
Е след 2 минути борба точно при изтеглянето на брега ( коментирахме , че съм забравил кепа) рибката се отскубна ( коментирахме защо после - дано си вземе поука) ,но това не беше фатално

Продължихме развълнувани на долу като тествахме различни неща

Показвайки на колегата новата сръбска имитация на култовия Tyni fry 3,5 см направена блестящо от Goldy една балканка се стрелна изпод един огомен камък стига до воблера и се отказа

И от тук започва ужасът ( поне за мен)
Спас хвана един мъник , а аз упорито продължавах да разхождам рибките , но без кълване

Връщайки се към началната точка точно в същия бързей където излезна балканката на Спас имах удър , аванс и откаване. На следващия бързеи на прибиране на метър от мен изкочи над педя пъстърва удари разви аванс и си замина

След обед ужасът придоби нови кошмарни размери. Първо хвърляне в голям вир и леко почукване по блесната и до брега дойде около 30 см звяр и просто съпроводи блесната до камъка пред мен. Пуснах блесната да падне на дъното , а пъстървата застана на 2 см от нея

Последва 2 -ро хвърляне и докато затворя макарата при пропадането изкочи зверче като предишното захапа блесната , поведе преметна се и си замина. 3 -то хвърляне отново заслеждане от 3 -та пъстърва и пак спиране до брега

Ужас и безумие. Преместих се по-нагоре като почти във всеки вир имах или почукване или заслеждане ,за да стигнем до колуминацията

Местеики се към един голям вир бях си свалил очилата да ми починат очите. Стигайки до неговото начало реших да го огледам и в момента в който ги сложих видях буквално на метър от мен около 40 см пъстърва

Заметнах блесната и пъстървата ПОДИВЯ - 2 пъти се стрелна към блесната и се отказа в последния момент кат този последен момент беше точно пред мен и после изчезна в течението.
Равносметката 4 хубави удара с аванс без качествено закачане

Еми каквото е такова - все пак съм адски радостен да видя толкова много риба в реката

На слука пожелавам на всички колеги на откриването

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Re: Хрониките на Maznislav - неделен карък :)
хммм ... да не са ти малки куките/блесните ? Или пък да са се позатъпили ?maznislav написа: Равносметката 4 хубави удара с аванс без качествено закачаненад 10 удара без закачане отново и маса следвания до брега
и накрая ВАЛАТ
![]()