Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум




препариране
Модератор: sapuna
- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: препариране
От солта не се ли свива и набръчква ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
- Мнения: 1327
- Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:11 am
- Местоположение: Пловдив
Re: препариране
Мисля,че за глава на щука няма проблеми.На нея и без това кожата и е опъната като тъпанС.Върбанов написа:От солта не се ли свива и набръчква ?


- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: препариране
Гледах как го правят с една акула и резултата беше меко казано плачевен и от тогава си мисля ,че явно трябва да си има някаква дозировка за солта примерно или да се прави някакъв разтвор и да се намаже или полее . А не става ли с тези формалини и подобни дето ги ползват в моргите ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 266
- Регистриран на: Пет Апр 06, 2012 1:40 pm
- Местоположение: Бургас
Re: препариране
Преди няколко дни хванах първата си щукичка. Главата се мъча да я препарирам и съм я сложил в кофичка зарита плътно с морска сол. Грешка ли е, че не съм чистил месото? Главата я изрязах плътно.
Благодаря.
Благодаря.
Re: препариране
Ми не е проблем то ще се съсухри. Можеш да го махнеш ако е много и ще пречи на окачването на главата на стена или плоскост.kostadin11 написа:Грешка ли е, че не съм чистил месото?

Re: препариране
Имам 2 препарирани глави - едната със сол, а другата без. Втората е много по-естествена.
Отрязвате главата, обирате месото, доколкото е възможно и слагате във фризера.
Вадите я през зимата и сушите на проветриво място докато изсъхне, след което лакирате.
Запазва се естественият цвят и по-малко се сбръчква.
Отрязвате главата, обирате месото, доколкото е възможно и слагате във фризера.
Вадите я през зимата и сушите на проветриво място докато изсъхне, след което лакирате.
Запазва се естественият цвят и по-малко се сбръчква.
Сомът обича смелите!
- Stanimir17
- сериозен играч
- Мнения: 1249
- Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 6:00 pm
- Местоположение: Варна
Re: препариране
oldman написа:Имам 2 препарирани глави - едната със сол, а другата без. Втората е много по-естествена.
Отрязвате главата, обирате месото, доколкото е възможно и слагате във фризера.
Вадите я през зимата и сушите на проветриво място докато изсъхне, след което лакирате.
Запазва се естественият цвят и по-малко се сбръчква.

In vino veritas!


- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
- Мнения: 1327
- Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:11 am
- Местоположение: Пловдив
Re: препариране
Ако не ти представлява проблем,качи някоя снимка на двете глави,за да направим сравнение между тях.oldman написа:Имам 2 препарирани глави - едната със сол, а другата без. Втората е много по-естествена.
Отрязвате главата, обирате месото, доколкото е възможно и слагате във фризера.
Вадите я през зимата и сушите на проветриво място докато изсъхне, след което лакирате.
Запазва се естественият цвят и по-малко се сбръчква.


- Stanimir17
- сериозен играч
- Мнения: 1249
- Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 6:00 pm
- Местоположение: Варна
- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: препариране
Долната е в пъти по добра !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
- Мнения: 6494
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 9:49 pm
- Местоположение: sofia
- Обратна връзка:
Re: препариране
Суших 1 глава от сом малко повече от 2 месеца, преди това беше 3-4 дена със сол и сега е малко побеляла. Чудя се с някаква четка за зъби и малко водичка да изчиста побелялото и после пак малко да изсъхне. И като я лакирам ще се махне ли миризмата на риба, че мирише не на лошо на риба но е неприятно тежка миризма е.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
- Мнения: 1327
- Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:11 am
- Местоположение: Пловдив
Re: препариране
Без да съм специалист - мисля,че можеш да опиташ да почистиш побеляването.Що се отнася до миризмата - мисля,че все още не е изсъхнала достатъчно.Все пак нека се изкажат по - опитните колеги.vasety написа:Суших 1 глава от сом малко повече от 2 месеца, преди това беше 3-4 дена със сол и сега е малко побеляла. Чудя се с някаква четка за зъби и малко водичка да изчиста побелялото и после пак малко да изсъхне. И като я лакирам ще се махне ли миризмата на риба, че мирише не на лошо на риба но е неприятно тежка миризма е.

Re: препариране
За миризмата бях чел специално за главата на сома да се мини 3-4 пъти с лака да се запечата. А какъв трябва да бъде лака, че и това не знамВуйчо-Ваньо написа:Без да съм специалист - мисля,че можеш да опиташ да почистиш побеляването.Що се отнася до миризмата - мисля,че все още не е изсъхнала достатъчно.Все пак нека се изкажат по - опитните колеги.vasety написа:Суших 1 глава от сом малко повече от 2 месеца, преди това беше 3-4 дена със сол и сега е малко побеляла. Чудя се с някаква четка за зъби и малко водичка да изчиста побелялото и после пак малко да изсъхне. И като я лакирам ще се махне ли миризмата на риба, че мирише не на лошо на риба но е неприятно тежка миризма е.

