Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Улов на водни твари и организми!
Модератор: dantho.mihov
- krokibg
- учете се от него
Re: Улов на водни твари и организми!
Елфи,ще си спретнем някой ден на някоя среща,една тенджера с жаби и ще се наплющим като прасета
Мале,тая тема ме върна в детските ми години,когато ловенето на жаби в България си беше бизнес и хората ги ловяха с разрешителни и ги издаваха на разни пунктове.Сега пак е същото и си има период когато да се ловят.Иначе,има хора които си ги продават одрани и готови за миене,приготвяне и консомиране.Мале,малеее,лигите ми потекоха

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- разбира нещата
Как аз ловя жабите,даже и не се мъчат повече от 2-3 сек.На една здрава пръчка или на някоя дънарка една тройка,закачам я и я тряскам в земята... така хем не мърда,хем не я мъча.
Иначе елфи да те питам водната змия хубава ли беше?Иначе скариди много обичам,варени,пържени... всякакви. 

- Димича
- ще става разбирач
Преди малко се върнах от Жребчево.Не стига,че колата(не моята
) се повреди по пътя,пра ни убийствен дъжд и щяхме да бутнем един влак!,ами и нищо не хванахме
!Пробвах за раци с въдицата-с тел и парче слънчак-пак нищо...Що тъй
?

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

ми раците са на шарково ти си объркал пътя

само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Отдавна се затриха!Димича написа:Що тъй?
Има тук-там,но рехаво!

- Диканаров
- кандидат преподавател
Да ви споделя още два начина за ловене на скариди, научени в Либия.
1. Вземат се съдрани мрежи, които са за изхвърляне и се провисват покрай кеьовете или тетраподите здраво завързани за нещо посредством канап, та да не се сами изгубят от вълните. Скъсаняците да стигат до дъното, но да не се влачат. На следващата сутрин отиваш хващаш вързаното канапче и бързо изтегляш потопената мрежа на кея. В нея ще е бъкано от скариди. Събираш ги и отиваш да вадиш следващото съдрано парче мрежа и така до последното. Ако някой нете е изпреварил се събират и по кило скариди.
2. В плитка вода между камъните се потапят връзки от камъш, метла за двор или стъбла от царевичак. На следващата сутрин върху найлон или платнище тези връзки се вадят и изтръскват. Също се събират много скариди.
Аз така съм си осигурявал стръв за риба. Пазете се да не ви видят къде какво слагате и защо, че после нищо няма да намерите! Ни скариди, ни мрежите, ни метлите или гръстите.

1. Вземат се съдрани мрежи, които са за изхвърляне и се провисват покрай кеьовете или тетраподите здраво завързани за нещо посредством канап, та да не се сами изгубят от вълните. Скъсаняците да стигат до дъното, но да не се влачат. На следващата сутрин отиваш хващаш вързаното канапче и бързо изтегляш потопената мрежа на кея. В нея ще е бъкано от скариди. Събираш ги и отиваш да вадиш следващото съдрано парче мрежа и така до последното. Ако някой нете е изпреварил се събират и по кило скариди.
2. В плитка вода между камъните се потапят връзки от камъш, метла за двор или стъбла от царевичак. На следващата сутрин върху найлон или платнище тези връзки се вадят и изтръскват. Също се събират много скариди.
Аз така съм си осигурявал стръв за риба. Пазете се да не ви видят къде какво слагате и защо, че после нищо няма да намерите! Ни скариди, ни мрежите, ни метлите или гръстите.

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=1&t=16927
Той барута си го е написал
От 69-ти номер нататък....
Той барута си го е написал

НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
- Димича
- ще става разбирач
Е,"илядо пъти питах,речните миди стават ли за ЯДЕНЕ,и как,евентуално,се приготвят,ама никой не даде отговор! М/у другото-благодаря на Диканаров
,ако успея-ще пробвам метода "на метлата"
,тва-другата седмица
,ако има резултат,особено с бирите,рибите и р"киийте-ше пиша!!! 

Ракията не е за малки дЯца!!!!