Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Съвет за покупка на St.Croix
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Съвет за покупка на St.Croix
Павел Иванов написа:Та като крайно какво се получава :
Въдица - AVS76MLXF2
Макара - DAIWA SOL 2000
Понеже искам да комплектовам въдица изцяло за клен от пръчка AVS76MLXF2 и макара Дайва Сол и се колебая за размера на макарата между 2000 и 2500, за да не пускам нова тема, ще ползвам тази за въпроса си към хората, които са пробвали и са наясно кой от двата размера е по-подходящ?stancom написа:За макарата , ако е Дайва Сол нека е 2500, по универсална е ! А балансира перфектно пръчката, ако не вярваш, можеш да доидеш и да пробваш![]()
Ако проявяваш уклон към лекия риболов, рано или късно ще си купиш Л или УЛ въдица. В такъв случай си купи 2000. Ако е обратното - 2500 е твоят избор. Може би златната среда е Шимано Туинпауър 2500, но трябва да избягваш да го топиш във вода /стоп-лагера не е водозащитен и токато изхвърли течността се усеща леко задържане/. От друга страна Дайва Сол при натоварване /с големи блесни, джигове и т.н./ издава хрущящи звуци та... истината е някъде в по-горните класове, където има много яки дайви и водозащитени шимана.
*Моето убеждение е следното:
1. В ниския клас /до 150 лв/- нито дайва, нито шимано
2. В средния клас /150-450 лв/
- За лек спининг - Дайва 1500, 2000, 2500
- За тежък спининг - Шимано 2500, 3000, 4000
3. Във високия клас /над 450 лв/ - ... кокошката или яйцето
*Моето убеждение е следното:
1. В ниския клас /до 150 лв/- нито дайва, нито шимано
2. В средния клас /150-450 лв/
- За лек спининг - Дайва 1500, 2000, 2500
- За тежък спининг - Шимано 2500, 3000, 4000
3. Във високия клас /над 450 лв/ - ... кокошката или яйцето

Благодаря за съветите на sandista, Marco Polo и Sestrata.
Така като гледам към 2500 отиват нещата. Ще го помисля още малко, до началото на сезона за кленове така и така има време.
Marco от София съм - ако дилемата ми се задълбочи може да се възползвам от предложението.
Така като гледам към 2500 отиват нещата. Ще го помисля още малко, до началото на сезона за кленове така и така има време.

Marco от София съм - ако дилемата ми се задълбочи може да се възползвам от предложението.

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Ще ползвам темата на колегата, дано не се сърди ...
Та понеже в първия пост е спомената AVS80MLM2, някой може ли да даде впечатления щото аз от тръскане в магазина не придобих кой знае какви.
Та понеже в първия пост е спомената AVS80MLM2, някой може ли да даде впечатления щото аз от тръскане в магазина не придобих кой знае какви.
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
С няколко думи, перфектна за кефал и пъстърва, но малко неудобна за обрасли реки (въпрос на лична нагласа)jdbc написа:Ще ползвам темата на колегата, дано не се сърди ...
Ползвам такава пръчка за Марица и други по-широки реки, които позволяват боравене с подобна дължина.
Чудесна е за джиг и туичинг.
Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
да не знеш срам за цял живот.