Дограма!!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Re: Дограма!!!

Мнение от dekata »

На кое :roll:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
veselin spasow
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от veselin spasow »

и това е истина и най-добрата дограма калпавия монтаж я превъща в боклук :smt023
за всичко друго съм много изморен
но за риба мога да вися цяял ден...
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

dekata написа:Просто от любопитство да питам.С какви механизми бяха:G.U.,SIGENIA ,MACO
Oбкова си беше на шуко,както казах имаше представител макар и не германец а австриец.
М/у другото тогава бяхме пьрвата фирма в Европа която постави хромникелова фасада ,произведена по порьчка от Шуко.Дори и в момента има снимки в каталога им.
пп.аз сьм само работник в фирмата ,не собственник :D
пп2.За дьрвото нямам какво да кажа,наистина е наи добрият вьзможен вариант,просто не е за всеки джоб.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Точен си.Профилите Шуко си вървят с механизъм Шуко.Само те пробвах :wink: :D Аз също съм работник и малко началник :lol: Наистина дървото е малко по-скъпо,но цените доста паднаха.Не мога да кажа колко точно,но сме коментирали с моят шеф.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
na4ko21
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от na4ko21 »

гледам че споменавате обков от марките (рото или мако) само искам да споделя че на голфигрищата от 50 000 кв/м дограма сменяха 2пъти обкова отначало беше мако после рото няма как да ви обясня какво значи един камион пълен с (ПРЕКРАСНИТЕ МАРКИ) последно сложиха сиегения и нещата доидоха на себе си.Аз поне не съм работил с по добър обков
6te go mislq
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

krasalumin написа:ПВЦ ли е не ми го хвали.Не си даваи парите на вятъра.разрови се за алуминий с 32 мм термо мост.знам какво ти говоря ,това ми е работата. :D :D :D
шама спукаш от смях.то на много от нас това ни е работата.ама като ти гледам писанието явно произвеждаш само от алуминий.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Айде и аз да се уметна ама много скромно с некъф опит от 18 години в бранша ( 6г. на ангария и от 12г. със собственна фирма ) като част от него е извън БГ . Наистина профилът си е важен особенно ако говориме за истински профили в които се влага качествен обков , солидна армировка и се монтира и изработва от хора които наистина са го правили !
Та тъй , лека класификация на профили :
Кьомерлинг - много солиден профил с масивна армировка ( един квадрат от него тежи колкото три такива на Вайс профил примерно ) и на него никой не му слага кофти обков щото може да се размине с това да може да предлага профила в последствие ! Профили с патент във варианта грийн лайн ( за втвърдител на ПВХто се използва калций и цинк вместо олово ) , демек изцяло некарцерогенни , по-дълъг живот на профила , по-голяма еластичност и дуракоустойчивост . Все пак съм длъжен да уметна че Кьомерлинг първи представят ПолиВинилХлорида във версия дограма и тестват продуктите си в различни области - на острови по северните морета , най-замърсените химични области и пр. Недостатъци - по-висока цена , каталожен профил ( нема как да си купиш профилите от БГ ) , нещо от типа Цептер .
Саламандър - почти като Кьомерлинг с разликата че нямат патент за грийн лайн но пък за сметка на това имат патент за дълговечност на цвета . Недостатък - пазарува се от представителите в Ловеч и оттам натам никъф контрол и съответно има много варианти за "побългаряване" .
Шуко - също много добър профил ( тези трите ги слагам като дЪ бест ъф ПВХ ) , огромна индустрия включваща освен ПВХ , алуминий и профили от неръждаема стомана . Недостатък - както се спомена има много ментаци :? Познавам дистрибутор на Шуко който от негово име си го произвежда в Турция като сменява само точките над Уто и броят на лъчите в коронката :evil:

Малко по-масовите но също много добри немски профили като нито един от тях не се произвежда в Германия са Тисен , Трокал ( подфирма на Кьомерлинг за по-евтина продукция как Стром на Рапала :lol: ) , Века и трите са много добри профили ако и да са произведени навън но вече зависи от тези които ги зглабят и съответно монтират какво / що та да нема после ама що !

Към по-горните може да сложиме и Алупласт ( нелош турско / немски профил ) , Рехау - може и да споменават че няма проблем с румънското рециклирано ПВХ ама само аз си знам какви ядове съм брал с него след сваляне на лепенките :evil: Бих заложил повече на горните три :wink:

Алпахан - Италианска много качествена ПВХ дограма така и неуспяла да намери ниша в нашият пазар където немчееме :lol: Единствената фирма закупила патента грийн лайн от Кьомерлинг !

Български профили ( съответно те са австрийски и немски ако и да се правят тук ! просто различновременна технология ) . Блик , Вива пласт , Профилинк , Вайс профил . Между четирите издърпвам напред Вива и Профилинк . Още от отварянето на завода Блик с българо / турско участие по австрийски лиценз и технологии имаше ред проблеми . Първо Велизар от българска страна и Плодекс от турска си сдърпаха гащите и се разцепиха като за Велизар остана Блик а Плодекс пуснаха Вайс профил . Тва в един и същ завод с два входа :lol: Оттам натам тръгна една ... Блик като завод със съответните си подфирми производителки се опитваше всячески да съсипе името на продукцията като икономисваше от всичко ! Без метал в профила , тройки стъкла в стъклопакета при това без бутил лепенки и пр. Докато пък фирми купуващи от техните профили ги зглабяха как си трябва и с какво си трябва и задържаха до някъде името на профила . После нови собственици по ред причини и пр. Вайс се опитват да държат ниво ама турци за ръководители на българи се получава манджа с грозде ! За разлика от тях Вива и Профилинк въведоха ред ограничения , правила за изработка , качествен контрол като задържаха добри цени и тяхната продукция я слагам с предпочитания . Бегъл отскок до съседните ни Турция , Румъния , Сърбия , Македония ще ни изненадат с това че доскоро слаганите навсякъде евтини турски профили са изместени от пак евтините но много по-добри за нашите ширини български профили основно на Вива пласт и Профилинк !

Турско ПВХ - много често наричано "менте" :lol: Глюпости на търкалета :smt044 Когато решиме да се правиме на знаещи относно нещо би трябвало да сме наясно от какво се състои то :idea: Та в случаят - Поли Винил Хлорида се състои от морска сол , петрол и втвърдители ( основен втвърдител на болшинството е оловото с редки изключения както споменах ) . Та при турската дограма и е малко повечко солта . Туй е нещо което псулютно не вреди при по-топли като при тях атмосверни условия и изцяло покрива Гасударствении и БДС стандартите ама е далеч от ТЮФ примерно . Верно че при нея има чудесии като еднокамерни , три сантиметрови профили в които колеги пропускат да сложат даже и метал :lol:

Та тъй ! Обков - най-читави са Г-У / Фюхър , Рото и Сиджения ( и трите в оригинал ) . След тях слагаме Мако и Уйн Хаус . След това останалите .

Извода - ако искаме всичко да ни е точно отделяме повечко парета и си слагаме Кьомерлинг щото там благодарение на изискванията на самият производител се слагат точно определени консумативи и усилители като самият производител си запазва правото да провери дали всичко е сложено и ако не да спре да снабдява с материали съответният подизпълнител .

Оттам натам като се следи по-горе написаното и се търси определен профил се набляга на това не къде е най-евтин а какво ти се предлага със съответният профил :idea: Не друго ами не можеш да очакваш примерно да се оборудваш с Шуко от кварталното гаражче на цена 40% по-ниска от тази която предлагат доказаните производители и в него да има всичкото желязо , обков на Шуко и пр. Та съвета ми е не търсете по принцип най-евтиният вариант на профил с доказано име а се поинтересувайте какво ви предлагат заедно с този профил . Нещо което уметнаха и колегите по-преди мене по темата .

Тва за ся за ПВХто , тия дни ще уметна за алуминият па ако трябва ще включа и дограмите от неръждавейка тип Янсен и пр. ама тва още по-натам :D
Последно промяна от Павел Иванов на Нед Окт 04, 2009 9:56 am, променено общо 1 път.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Крайно време беше да се включиш :D Я кажи за точките и чертичките при Шукото,че съм пряко заинтересован :roll: :lol:
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Павел Иванов написа:дограмите от неръждавейка тип Янсен
:D
От pvc до Jansen ,е малко като до Варна през Торонто :D
А иначе с тези пичове Алу Кьониг Щал,работим от доста време.
За тях или добро или нищо
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
david_1995
новобранец
новобранец

Мнение от david_1995 »

Наи-готина е дограмата на Васима !
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Павка,моята я правиха тези момци http://www.alu-plastbg.com/bg/content/w ... html.Става дума за CORONA CT 70 RL на SCHÜCO - заоблено крило.Дали е истинска,не че вече има някакво значение :mrgreen:
Последно промяна от dekata на Чет Окт 01, 2009 8:38 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Давиде , както обикновено си способен с един единствен пост да разкриеш безмислието на която и да било тема .

Дека , Алупласт са си фирма с традиции и предлаганото от тях Шуко си се прави както трябва и е каквото трябва ! Кофтито е че последно време наблягат на чисто турският вариант на профилите Алупласт на база атакуване нискобюджетният пазар , в което лошо няма , но пък за сметка на това и него го правят наистина както трябва и се получава добър продукт на ниска цена :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Ок.Ще си легна спокоен :lol:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Аз постъпих така ,гепих едни отдавна забравено /заделени за шеф профили Алупласт многокамерни, не турски ,чаркове ГУ, дръжки Хопи ,побърках един комшия докато ми направи всяко по мой размер ,по негови думи-Човече ти си луд ,ще увисне .............няма дограма с такива крила..............дрън!дрън! накрая щях да бия монтажниците ,изгоних ги и сам си я монтирах :lol: ,шибнах едно тарикатски виолетово КА ,лятото си е ад без трансперантите ,ма зимата по гащи и без климатика :wink: , единственния проблем който имах , бяха гадните лепенки ,10 години профила е седял кво да очаквам! А сега ми е гот ,ако искам мога и роял да вкарам в апартамента или малка яхта :lol:

ААААААААААААААААААА ако си Практик, вземи си алуминиева ,ако закъсаш винаги може да я шитнеш на вторични :wink: ,но пък ние можем да горим наще ,омешано с тиков паркет в средата на хола и полято с АРМАНЯК ,знаеш ли как топли :smt040 !
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
krasalumin
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krasalumin »

колега ако не разполагаш сас средства слагай ПВЦ, имаш ли пари 11600 на Алумил,изработена на ъглонабивна машина с лепилата и всички уплатнения,имаи предвид ,че профила е 10 % от дограмата затова обърни голямо внимание на стъклопакета като пример ти давам : енерджи 6 мм- бяло 4мм- бяло 4 мм ,обков МАКО има специално разработен за този профил :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”