НЯКАКВО ИНФО ЗА ПЛОВДИВСКО

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

някакво инфо за Пловдивско

Мнение от lz1igr »

Регламента в Костиево е единствения който съм срещал.Не се плаща такса,шарана-4лв на кг.Лошото е колега,че миналата неделя собственика забрани риболова,защото строял туристически комплекс.Така,че ако отидеш,само ще се разходиш и ядосаш естесвено,като видиш как се премятат шараните във водоема.Наслука.
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

някакво......

Мнение от lz1igr »

Брее,10дена и никой пловдивчанин никъде не е ходил.Аз обаче ходих тази неделя на Оризово.За пръв път бях там та затова не бях много подготвен.Впрочем бях се подготвил за шаран и каракуда,а евентуално и сом.Значи,там са 3 водоема,един след друг.Първия е най-голям и неплатен-свободен.Втория-3лв вход и 2,8лв/кг шаран,със строго определени места и няма сянка.Третия-5лв вход и каквото си хванеш.Там има един кавак,та на сянка под него.По средата на язовира има дървен кей,но за беда нищичко не клъвна,а в шавара пляска едра риба.На едната дънна въдица направих букет червен червей,другите на царевица.През целия ден само един удар и то....щука,на червения червей.Така,че щукарите да не се мотат,ами да очистят язовира,та и другата риба да вземе.За последно разбрах от един местен,че и в трите водоема се е навъдила една и съща риба.Наслука.
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Дайте информация за платения на Хисар.Доколкото чух върви шаран и каракуда.Наслука.
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Е,никой не ми отговори,но не ходете там.Обрали са рибата с мрежи,а таксата е 5лв.Наслука.
Andy
новобранец
новобранец

Дрангово

Мнение от Andy »

Вчера бяхме на Дрангово.Там таксата е 7лв. на човек и имаш право на 3 пръчки, а рибата не се плашта.Ние хванахме само дребосък.(ТО МАЙ САМО ТАКОВА ИМА ДЕ).Около 4 кг дребна каракуда.Ако някой макар и да е решил да ходи да захранва само с Твърда царевица и да хвърля на млечна.
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

za iazovir drangovo li pishesh kolega, zashtoto ot 1 ribarski magazin v Karlovo mi preporachaxa 4 ribarnika mejdu strelci i drangovo i skoro mislex da gi posetia. kazaxa mi che na 3-te takcata e 5lv. a na 4-tia e 7lv. Ribata ne se plashtala i davalo dosta sharan po 1-2 kila. Ako niakoi kolega ima poveche info za tezi ribarnici da pishe
Andy
новобранец
новобранец

Мнение от Andy »

КОЛЕГА АЗ ГОВОРЯ ЗА ЯЗОВИРА НА ДРАНГОВО.ТАМ ИМА 3 ЯЗОВИРА 2 В ЛЯВО НА ТЯХ ТАКСАТА Е 5 ЛВ. АМА ШАРАНА АКО НЕ СЕ ЛЪЖА СЕ ПЛАШТА 3,5 А АМУРА 4 ИЛИ ОБРАТНО НЕЗНАМ ТОЧНО.В ДЯСНО СЕ НАМИРА 1 ЯЗОВИР ИМА ТЕБЕЛКА НА ПЪТЯ ТАМ СЕ ПЛАШТА 7 ЛВ. И ИМАШ ПРАВО НА 3 ПРЪЧКИ А АКО ИСКАШ ПОВЕЧЕ СЕ ДОПЛАШТА.НИЕ БЯХМЕ И ХВАНАХМЕ САМО КАРАКУДКИ ПО 80-150 ГР. КАТО ОТИДОХМЕ ИМАШЕ 10 КОЛИ И ЯЗОВИРЧЕТО БЕШЕ БАЯ ПРЕПЪЛНЕНО НО САМО 1 ХВАНА 1 ШАРАН КАМ 1,5.ДРУГО НЕОБАДИ.АКО ТЕ ИНТЕРЕСУВА НЕШТО ДРУГО ПИТАЙ.
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Наближава почивен ден-06.09.Мисля да се разходя до някой водоем от Асеновградския район.Дайте малко информация къде има едра каракуда,шаран,костур.Единствено съм ходил на Нови извор,но не ми хареса.Там рибата е таласъм,а таксата-5лв.Наслука.
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Бяхме на яз.Сушица-невероятно красива природа,водата е чиста,като чешмяна,а дъното едър пясък.Входна такса-5лв,кило шаран 4лв.Интересното е,че излиза мряна,едър кефал,каракуда и шаран.Единствен недостатък,че от тази година има малки шаранчета-между 600 и 800гр.Хванахме такива около 15,но естествено ги пу снахме.С бебета не се занимаваме.Мряната и кефала обаче задържахме,а и скоро не бяхме хващали такива едри екземпляри.Язовира е голям и дълбок-посредата достига 31м.От Пловдив до там-37км.Наслука.
nasko
новобранец
новобранец

Мнение от nasko »

Пловдивчани някой да е ходил скоро към Пясъчник дава ли нещо.
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Вчера решихме да посетим язовира на с.Моминско.Евала на тоя кмет-ако го срещна,ще го почерпя.Умна идея.Общината си зарибила язовира,такса 3лв,каквото си хванеш.Отидохме към 13ч и до вечерта бяхме с една торба костур и една дърта каракуда-към 800гр.Но,което беше интересното,отсреща на плиткото,ние бяхме на източната стена,имаше 3 момчета,които пред очите ни измъкнаха 2шарана,по около 6кг.Голямо морене беше,голямо чудо.Препоръчвам този язовир,защото е само на 20км от Пловдив,а ако някой поиска,си плаща такса и може да остане и през ноща.Наслука.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Колега ,а рибата не миришеше ли на тиня :)?
Риболовец,а не рибар съм аз!!
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Не KATRI.Водата там беше бистра,даже с удоволствие си миех ръцете.Вероятно е отточен тоя водоем.Наслука.
MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

абе колега кажи как се ходи до с.Момино и къде точно се намира този язовир, че аз не съм чувал там да има язовир.И колко бяха големи костурите.
ГОЛ ШАРАН ...
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Не е Момино,а Моминско-Ягодово,Катуница и на разклона надясно,по посока Асеновград.Сега искам да споделя за днешния излет-язовира на с.Братя Даскалови-Брезовско.Като стигнахме,се оказа,че е забранен за свободен риболов,но като поговорихме с единия от собствениците ни разреши,като си платим накрая шарана-3лв на кг.Много чист водоем-бих казал стерилен.Даже и жаби не се чуваха.Рибата-предимно шаран,толстолоб,сом и кефал.От 10ч до 15ч-два удара,но маломерни и естествено отплуваха.Обаче след това,само за 2,5ч 2шарана по 3,5кг,още два по около 2кг и 2 пак големи се откачиха до брега.Жестоко.Мисля,че закрих добре сезона на шарана.Лошото е,че от утре започват да го източват този водоем,но за догодина пак ще е готов.Наслука.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”