Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Шаранджийска макара Mitchel vs TICA? Заслужава ли си?
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: Шаранджийска макара Mitchel vs TICA? Заслужава ли си?
В мичела не харесвам малката и дълбока шпула.Не харесвам как върти, не харесвам аванса-засича.Най важното, след 1,5г. вътре сурка, трака и т.н.Мой приятел ги има Мичелите а аз тиките, рядко се изказвам за такъми, но тука съм убеден в твърдението си.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Няма по коментирана макара от ТИКА Скиптър/не Абис/.Мисля,че поне ти си запознат с тези дискусии!ivelin_1976 написа:...това да не е анкета или гласуване бе колеги, един глас за, едн против![]()
![]()
Няма ли да бъдем по-полезни, ако конкретизираме мненията си...
Някой ще рекне сега "наредили се само модератори и вещи лица и натрапват мнение"!
Ами не е така!Всеки,който търси информация може да я намери!Стига да знае обаче дали иска да я намери!
Ако някой ми покаже в който си иска форум,в която си иска тема,анкета,коментари в онлайн магазин или каквото и да е съревнование едно единствено преимущество на Мичела пред Скиптъра...ще му купя трио Мичеляги по избор!

п.п. Пояснявам-фен съм на Дайва,не на Тика!

-
- ще става разбирач
Сапуна е прав, + това Скиптъра е с червячна предавка... къде отиваш ти, може би
... абе тиката си е тика.
п.с. колега Spatia, успех с избора на правилната макара

п.с. колега Spatia, успех с избора на правилната макара

-
- вече хвърля и на тежко
Абис-а го имам, три броя! И съм много доволен! 

- ivelin_1976
- разбира нещата
sapuna написа:Няма по коментирана макара от ТИКА Скиптър.......

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- вече хвърля и на тежко
Колега,имам три бр Митчели 7500 аворунер които ги въртя вече два сезона на Дунава без никакви забележки.На натоварване държат отлично,при един оборот на дръжката навиват 1,05м влакно,недостатък е че на ролката на скобата е с втулка а не на лагер което предполага смазване от време на време
но тва да е.А за аванса да не говорим,перфектен е.За другия модел нямам мнение.

Както виждате колеги никога няма да има единно мнение , но това е красивото в риболва и в такъмите . едни ще предпочитат едно , а други друго .
Важно в дискусията е да се казва какво не ви допада и какво мислите че е предимството на предпочитания модел. То не е миридавно. Например на SNEG не му харесва плитката шпула , ама на мен примерно точно това ми харесва. Нещата са много по-сложни от колкото изглеждат. Няма смисъл да се задълбава . НА приятеля на СНЕГ аванса заяждал , ама на другия колега работи перфектно. Е на кого да се вярва. Все пак това са конкретни предимства или недостатъци . Не приемам за полезни и изобщо за мнения от рода " Тиките предпочитам щото Мичелите били ръбати" цитирам по памет. От такива мнения няма никаква полза ,само губят времето на хората да ги четат .
Не мога да кажа нищо за Тиката , но Мичела съм го отварял и механизмите му почти нямат разлика с тези на АРМАДИТЕ - които си бяха много корави макари.
Важно в дискусията е да се казва какво не ви допада и какво мислите че е предимството на предпочитания модел. То не е миридавно. Например на SNEG не му харесва плитката шпула , ама на мен примерно точно това ми харесва. Нещата са много по-сложни от колкото изглеждат. Няма смисъл да се задълбава . НА приятеля на СНЕГ аванса заяждал , ама на другия колега работи перфектно. Е на кого да се вярва. Все пак това са конкретни предимства или недостатъци . Не приемам за полезни и изобщо за мнения от рода " Тиките предпочитам щото Мичелите били ръбати" цитирам по памет. От такива мнения няма никаква полза ,само губят времето на хората да ги четат .
Не мога да кажа нищо за Тиката , но Мичела съм го отварял и механизмите му почти нямат разлика с тези на АРМАДИТЕ - които си бяха много корави макари.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
......А от стария Оракъл да се намира някъде????Байтрънара?
Колега Steaven , какво имаш предвид . Темата е да се сравнят двете макари . За да се помогне на колегата е най-добре да даде мнение човек които има наблюдение върхъ двата модела. Засега само SNEG долу горе маже да се каже че е виждал и двата модела. Казвам долу горе ,защото приказки от рода " на моя приятел му заяждат авансите " са малко несериозни , да не кажа друго. Ясно е че всеки ще си хвали това което си има . На мен ми стана ясно ,че и двата модела са добри , защото не прочетох сериозни доводи против или за нито един от двата модела. Другото което е ясно ,е че тиката е по-популярна сред колегите шаранджии , защото имат и повечко модели . А в такъв случай и хората които са ги ползвали са повече.
Така,че колега поне според мен от тази тема кой знае каква полза при избора си няма да имаш.
И последно - за съжаление забелязвам една неприятна тенденция- колега пуска тема със запитване и след първите два, три отговора се забива нанякъде , та дори вече към края в темата не се знае за какво става дума. В този ред на мисли - нека да се дават конкретни отговори на въпросите за да има полза колегата , а и други които прочетат темата. А на който му се говори ей така , да си пусне една темичка " Говори ми се за ....." и да си хортува врели некипели колкото иска.
Така,че колега поне според мен от тази тема кой знае каква полза при избора си няма да имаш.
И последно - за съжаление забелязвам една неприятна тенденция- колега пуска тема със запитване и след първите два, три отговора се забива нанякъде , та дори вече към края в темата не се знае за какво става дума. В този ред на мисли - нека да се дават конкретни отговори на въпросите за да има полза колегата , а и други които прочетат темата. А на който му се говори ей така , да си пусне една темичка " Говори ми се за ....." и да си хортува врели некипели колкото иска.
Последно - защото прегледах темата още веднъж . Колега Сапуна , предполагам ,че се е пошегувал с вметката за Ямбол. Сега забелязах ,че доста Ямболий са дали мнението си . Някой ппедпочитат Мичела други Тика . Ама Тиката като се внася от човек от София / Трявна/ затовова ли примерно Софиянци я предпочитат. Малко несериозно звучи , но предполагам ,че е майтап. А колегата от Хасково явно е объркал модела съвсем като твърди ,че там ги продават по 110 лв. Точно такъв вид отговори визирах в предишия си пост. Тук никой не пита къде колко струват . Има си тема за това. Нека бъдем конкретни и да сме си полезни един на друг.
-
- и господ не е толокова добър
Братле, с човека имаме много излети заедно всяка година и си вадим рибите, когато е на страни.В последните метри, когато затегнем аванса, тогава се вижда как цялата макара започва да се гърчи и скърца, трака и в този момент, е важен аванса да е прецизен, но в мичела това го няма.Да не говорим, че един истенски риболовец, когато барне една стока в реални бойни обстановки и може да каже тази макара дали става.Мичела за по-дребни риби, за по малко излети в годината става, но за интензивен шарански риболов, не става.Vidrax написа:Колега Steaven , какво имаш предвид . Темата е да се сравнят двете макари . За да се помогне на колегата е най-добре да даде мнение човек които има наблюдение върхъ двата модела. Засега само SNEG долу горе маже да се каже че е виждал и двата модела. Казвам долу горе ,защото приказки от рода " на моя приятел му заяждат авансите " са малко несериозни , да не кажа друго. Ясно е че всеки ще си хвали това което си има . На мен ми стана ясно ,че и двата модела са добри , защото не прочетох сериозни доводи против или за нито един от двата модела. Другото което е ясно ,е че тиката е по-популярна сред колегите шаранджии , защото имат и повечко модели . А в такъв случай и хората които са ги ползвали са повече.
Все пак това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него, просто си изказвам мнението на потребител, който използвал и двата модела.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Разбира се,че е майтап!Истината е в последното изречение!Vidrax написа:Сапуна , предполагам ,че се е пошегувал с вметката за Ямбол...Малко несериозно звучи , но предполагам ,че е майтап....Нека бъдем конкретни и да сме си полезни един на друг.
Поздрави!