Шаранджийска макара Mitchel vs TICA? Заслужава ли си?

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Re: Шаранджийска макара Mitchel vs TICA? Заслужава ли си?

Мнение от snegk »

В мичела не харесвам малката и дълбока шпула.Не харесвам как върти, не харесвам аванса-засича.Най важното, след 1,5г. вътре сурка, трака и т.н.Мой приятел ги има Мичелите а аз тиките, рядко се изказвам за такъми, но тука съм убеден в твърдението си. :wink: :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

ivelin_1976 написа:...това да не е анкета или гласуване бе колеги, един глас за, едн против :?: :?: :?: Няма ли да бъдем по-полезни, ако конкретизираме мненията си...
Няма по коментирана макара от ТИКА Скиптър/не Абис/.Мисля,че поне ти си запознат с тези дискусии!

Някой ще рекне сега "наредили се само модератори и вещи лица и натрапват мнение"!
Ами не е така!Всеки,който търси информация може да я намери!Стига да знае обаче дали иска да я намери!
Ако някой ми покаже в който си иска форум,в която си иска тема,анкета,коментари в онлайн магазин или каквото и да е съревнование едно единствено преимущество на Мичела пред Скиптъра...ще му купя трио Мичеляги по избор! :D

п.п. Пояснявам-фен съм на Дайва,не на Тика! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Сапуна е прав, + това Скиптъра е с червячна предавка... къде отиваш ти, може би :lol: ... абе тиката си е тика.

п.с. колега Spatia, успех с избора на правилната макара :D :drinkers:
Изображение
lyubo.h
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lyubo.h »

Абис-а го имам, три броя! И съм много доволен! :smt023
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

sapuna написа:Няма по коментирана макара от ТИКА Скиптър.......
:smt023 Мисля си, че това би бил по-добрият избор спрямо досега коментираните :drinkers: , но определено лично на мен Абиса не ми допада.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
nervaa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nervaa »

Колега,имам три бр Митчели 7500 аворунер които ги въртя вече два сезона на Дунава без никакви забележки.На натоварване държат отлично,при един оборот на дръжката навиват 1,05м влакно,недостатък е че на ролката на скобата е с втулка а не на лагер което предполага смазване от време на време :D но тва да е.А за аванса да не говорим,перфектен е.За другия модел нямам мнение.
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Както виждате колеги никога няма да има единно мнение , но това е красивото в риболва и в такъмите . едни ще предпочитат едно , а други друго .
Важно в дискусията е да се казва какво не ви допада и какво мислите че е предимството на предпочитания модел. То не е миридавно. Например на SNEG не му харесва плитката шпула , ама на мен примерно точно това ми харесва. Нещата са много по-сложни от колкото изглеждат. Няма смисъл да се задълбава . НА приятеля на СНЕГ аванса заяждал , ама на другия колега работи перфектно. Е на кого да се вярва. Все пак това са конкретни предимства или недостатъци . Не приемам за полезни и изобщо за мнения от рода " Тиките предпочитам щото Мичелите били ръбати" цитирам по памет. От такива мнения няма никаква полза ,само губят времето на хората да ги четат .
Не мога да кажа нищо за Тиката , но Мичела съм го отварял и механизмите му почти нямат разлика с тези на АРМАДИТЕ - които си бяха много корави макари.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

......А от стария Оракъл да се намира някъде????Байтрънара?
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Колега Steaven , какво имаш предвид . Темата е да се сравнят двете макари . За да се помогне на колегата е най-добре да даде мнение човек които има наблюдение върхъ двата модела. Засега само SNEG долу горе маже да се каже че е виждал и двата модела. Казвам долу горе ,защото приказки от рода " на моя приятел му заяждат авансите " са малко несериозни , да не кажа друго. Ясно е че всеки ще си хвали това което си има . На мен ми стана ясно ,че и двата модела са добри , защото не прочетох сериозни доводи против или за нито един от двата модела. Другото което е ясно ,е че тиката е по-популярна сред колегите шаранджии , защото имат и повечко модели . А в такъв случай и хората които са ги ползвали са повече.
Така,че колега поне според мен от тази тема кой знае каква полза при избора си няма да имаш.
И последно - за съжаление забелязвам една неприятна тенденция- колега пуска тема със запитване и след първите два, три отговора се забива нанякъде , та дори вече към края в темата не се знае за какво става дума. В този ред на мисли - нека да се дават конкретни отговори на въпросите за да има полза колегата , а и други които прочетат темата. А на който му се говори ей така , да си пусне една темичка " Говори ми се за ....." и да си хортува врели некипели колкото иска.
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Последно - защото прегледах темата още веднъж . Колега Сапуна , предполагам ,че се е пошегувал с вметката за Ямбол. Сега забелязах ,че доста Ямболий са дали мнението си . Някой ппедпочитат Мичела други Тика . Ама Тиката като се внася от човек от София / Трявна/ затовова ли примерно Софиянци я предпочитат. Малко несериозно звучи , но предполагам ,че е майтап. А колегата от Хасково явно е объркал модела съвсем като твърди ,че там ги продават по 110 лв. Точно такъв вид отговори визирах в предишия си пост. Тук никой не пита къде колко струват . Има си тема за това. Нека бъдем конкретни и да сме си полезни един на друг.
snegk

Мнение от snegk »

Vidrax написа:Колега Steaven , какво имаш предвид . Темата е да се сравнят двете макари . За да се помогне на колегата е най-добре да даде мнение човек които има наблюдение върхъ двата модела. Засега само SNEG долу горе маже да се каже че е виждал и двата модела. Казвам долу горе ,защото приказки от рода " на моя приятел му заяждат авансите " са малко несериозни , да не кажа друго. Ясно е че всеки ще си хвали това което си има . На мен ми стана ясно ,че и двата модела са добри , защото не прочетох сериозни доводи против или за нито един от двата модела. Другото което е ясно ,е че тиката е по-популярна сред колегите шаранджии , защото имат и повечко модели . А в такъв случай и хората които са ги ползвали са повече.
Така,че колега поне според мен от тази тема кой знае каква полза при избора си няма да имаш.
И последно - за съжаление забелязвам една неприятна тенденция- колега пуска тема със запитване и след първите два, три отговора се забива нанякъде , та дори вече към края в темата не се знае за какво става дума. В този ред на мисли - нека да се дават конкретни отговори на въпросите за да има полза колегата , а и други които прочетат темата. А на който му се говори ей така , да си пусне една темичка " Говори ми се за ....." и да си хортува врели некипели колкото иска.
Братле, с човека имаме много излети заедно всяка година и си вадим рибите, когато е на страни.В последните метри, когато затегнем аванса, тогава се вижда как цялата макара започва да се гърчи и скърца, трака и в този момент, е важен аванса да е прецизен, но в мичела това го няма.Да не говорим, че един истенски риболовец, когато барне една стока в реални бойни обстановки и може да каже тази макара дали става.Мичела за по-дребни риби, за по малко излети в годината става, но за интензивен шарански риболов, не става.
Все пак това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него, просто си изказвам мнението на потребител, който използвал и двата модела. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Vidrax написа:Сапуна , предполагам ,че се е пошегувал с вметката за Ямбол...Малко несериозно звучи , но предполагам ,че е майтап....Нека бъдем конкретни и да сме си полезни един на друг.
Разбира се,че е майтап!Истината е в последното изречение!
Поздрави! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”