Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Шаранджийска макара Mitchel vs TICA? Заслужава ли си?
Модератор: sapuna
- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Шаранджийска макара Mitchel vs TICA? Заслужава ли си?
Здравейте колеги,
т.к. се чудим с един колега да си сменим шаранджийските макари все още се чудим какви да си вземем на цена около 140-160 лв, но задължително с BaitRunner
спрели сме се на:
- Mitchel AVORUNNER 7500 (143 лв) и 8500 ( намираме ги за 150 лв)
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=979
- ABYSS TF 8007 TICA (намираме ги за по около 160 лв)
Значи за сега сме с предпочитание на MITCHEL. Ако някой ги е ползвал да каже какви впечатления има (замятане, навиване на корда, вадене на риба при кълване, дефекти и недостици и т.н.) и кое е по-добре 7500 модела или 8500 - по принцип не разпъваме и хвърляме от ръка.
моля накой ако знае от къде може да ги купим по-евтино също да препоръча
Мерси предварително
т.к. се чудим с един колега да си сменим шаранджийските макари все още се чудим какви да си вземем на цена около 140-160 лв, но задължително с BaitRunner

спрели сме се на:
- Mitchel AVORUNNER 7500 (143 лв) и 8500 ( намираме ги за 150 лв)
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=979
- ABYSS TF 8007 TICA (намираме ги за по около 160 лв)
Значи за сега сме с предпочитание на MITCHEL. Ако някой ги е ползвал да каже какви впечатления има (замятане, навиване на корда, вадене на риба при кълване, дефекти и недостици и т.н.) и кое е по-добре 7500 модела или 8500 - по принцип не разпъваме и хвърляме от ръка.
моля накой ако знае от къде може да ги купим по-евтино също да препоръча
Мерси предварително
Наслука!
-
- ще става разбирач
Re: Шаранджийска макара Mitchel vs TICA? Заслужава ли си?
Аз същоrevox написа:аз съм за Тиките

Последно промяна от Радо Троев на Сря Яну 13, 2010 10:07 pm, променено общо 1 път.

- Spatia
- вече хвърля и на тежко
MITCHELL-ите боклук ли са?
revox написа:аз съм за Тиките
Наслука!
мичелите са добре ама точно този модел нещо не мисля че е много добърSpatia написа:MITCHELL-ите боклук ли са?
тази тика слабото и място е държача които се хваща за пръчката
пс. незнам защо си търсиш баитрънър при положение че има много по добри модели без баитрънър за тези пари
и аз съм за тиката
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Хубаво , ама Тиката като фирма има сериозни проблеми и не е ясно бъдещето им . Поне една година няма да има нищо , а не ясно и след това какво ще стане. Двамата братя собственици на фирмата се разделят. Може това да са последните продукти на тази иначе добра фирма.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
Някой от колегите даващи предпочитания работил ли е с Мичелите ? Може ли да сподели какво точно не му харесват ?
така или наче колегата ще взима по стар модел за сегаVidrax написа:Хубаво , ама Тиката като фирма има сериозни проблеми и не е ясно бъдещето им . Поне една година няма да има нищо , а не ясно и след това какво ще стане. Двамата братя собственици на фирмата се разделят. Може това да са последните продукти на тази иначе добра фирма.
да мисли да си избира мисля че и точно този мичел е от няква измислена сплав и няма място за сравнение с тази тика
преди 2 години имах мичели но много им влизаше кордата под шпулата иначе си бяха много мощни и съм си доволен като цяло
пс. на баитрънари не разбирам
ето един хубав модел според мен http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2092
На мен Идеята ,че се дават предпочитания от колеги които никога не са виждали единия от моделите които се сравняват. За колега които иска помош това не е никаква помощ. Всеки си има любими марки и това е нормално , но темата не е " Коя ви е любимата марка". Такава дискусия би трябвало да се води под друг начин - това е което не е добро , а това е което превъзхожда едната макара пред другата. Това е ползотворна дискусия и има смисъл- другото си е просто - мач ЛЕВСКИ срещу ЦСКА и двата отбора не чинят нищо но всеки си защитава своето/ или напада другите/
А що се отнася за влизането на влакното под шпулата - при всяка макара може да стане това , когато не е обрано влакното. Но при макарите от последните поколения БИГ ПИТ с изнесени шпули е оше по-лесно , по най - очевидни причини. Така ,че навика да се обира / влакното / преди да почне да се навива е от особено значение за да се избягват непричтни влизания под шпулата. Случвало ми се е при Шимано Страдик дори.
А що се отнася за влизането на влакното под шпулата - при всяка макара може да стане това , когато не е обрано влакното. Но при макарите от последните поколения БИГ ПИТ с изнесени шпули е оше по-лесно , по най - очевидни причини. Така ,че навика да се обира / влакното / преди да почне да се навива е от особено значение за да се избягват непричтни влизания под шпулата. Случвало ми се е при Шимано Страдик дори.
много си правVidrax написа:На мен Идеята ,че се дават предпочитания от колеги които никога не са виждали единия от моделите които се сравняват. За колега които иска помош това не е никаква помощ. Всеки си има любими марки и това е нормално , но темата не е " Коя ви е любимата марка". Такава дискусия би трябвало да се води под друг начин - това е което не е добро , а това е което превъзхожда едната макара пред другата. Това е ползотворна дискусия и има смисъл- другото си е просто - мач ЛЕВСКИ срещу ЦСКА и двата отбора не чинят нищо но всеки си защитава своето/ или напада другите/

- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Абе то и аз нещо не разбрах какво е предимството... просто никой не сподели какви са му впечатленията от съответните макара ако евентуално е ползвал някоя от тях.

dian написа:много си правVidrax написа:На мен Идеята ,че се дават предпочитания от колеги които никога не са виждали единия от моделите които се сравняват. За колега които иска помош това не е никаква помощ. Всеки си има любими марки и това е нормално , но темата не е " Коя ви е любимата марка". Такава дискусия би трябвало да се води под друг начин - това е което не е добро , а това е което превъзхожда едната макара пред другата. Това е ползотворна дискусия и има смисъл- другото си е просто - мач ЛЕВСКИ срещу ЦСКА и двата отбора не чинят нищо но всеки си защитава своето/ или напада другите/
А що се отнася за влизането на влакното под шпулата - при всяка макара може да стане това , когато не е обрано влакното. Но при макарите от последните поколения БИГ ПИТ с изнесени шпули е оше по-лесно , по най - очевидни причини. Така ,че навика да се обира / влакното / преди да почне да се навива е от особено значение за да се избягват непричтни влизания под шпулата. Случвало ми се е при Шимано Страдик дори.![]()
![]()
Наслука!
Ми виж кви са евтини и кекави.Само старите са добри.Докато Тика имат уникални модели от 400-500 евро.Технологиите са им уникални,напредват хората.Spatia написа:MITCHELL-ите боклук ли са?

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Нещо,за което в момента плача,но може и да ни е в полза!Vidrax написа:Хубаво , ама Тиката като фирма има сериозни проблеми и не е ясно бъдещето им .

И все пак ... Тика,но не Абис!
- ventyri
- научил се да хвърля
TICA
Ако искаш да си щастлив един ден напий се.
Ако искаш да си щастлив един месец ожени се.
Ако искаш да си щастлив цял живот стани рибар.
Ако искаш да си щастлив един месец ожени се.
Ако искаш да си щастлив цял живот стани рибар.