Въпрос към знаещите за смяна на дограма

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
p4eli4kata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Въпрос към знаещите за смяна на дограма

Мнение от p4eli4kata »

Павка, аз попитах подвеждащо за стъклото " многознайкото", дето ми се пишеше за голям майстор. Не съм чак толкова голяма будала, че да ме връзва за канарче! Едно и също са двата вида стъкло. Все ми е тая, от коя страна ще взимат мерките за дограмата. Имам логичното си свое обяснение за това. Е, ама ако някой, като мен, попита??? Що не му се обясни, както правите вие, ами ми се правят на важни? И т. н., ......
О, съвсем друго е ,да имаш истински ХОРА, пред себе си, с които можеш да разговаряш нормално. Които с начина на работа си проявяват уважение!
Блягодаря ви колеги! Страхотни сте!
meha33
новобранец
новобранец

Мнение от meha33 »

http://www.megaplast-bg.com/ Провери и тук
PetarPetrov_62
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от PetarPetrov_62 »

Павел Иванов написа:
- стъклопакет . Бяло / Ка стъкло ще ти свърши идеална работа .
Прочетох всичко от темата. Мисля, че ми се изясниха в общи линии нещата (като на потребител), само не мога да разбера как да разпозная стъклопъкета който се поставя дали е с нискоемисионно или бяло/Ка стъкло?
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!!!
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

PetarPetrov_62 написа:
Павел Иванов написа:
- стъклопакет . Бяло / Ка стъкло ще ти свърши идеална работа .
Прочетох всичко от темата. Мисля, че ми се изясниха в общи линии нещата (като на потребител), само не мога да разбера как да разпозная стъклопъкета който се поставя дали е с нискоемисионно или бяло/Ка стъкло?
Чей ся ти нали чете, демек у четивото се стигна до извода, че нискоемисионно и Ка стълко е едно и също :D

А аз питах по-нагоре за теста със запалката, но дограмаджиите ме отсвириха незнайно защо :wink: :lol: :lol: :lol:

Айде пак да попитам - достоверен ли е теста със запалка,за да различим Ка/нискоемисионно стъкло от обикновенно такова.Щото аз тестер нямам пък и няма да си купя,а селски тарикати у милата родина дал Господ. На око , че сивеело трудно да се разчита :ANAL: Айде при поставянето иди дойди, ама имам приятели дето разбраха, че са отнесли папурката 2 години по късно.......

Т'ва долното го копнах от Направи си сам:
За да съкратя историята, всички тормозещи се по темата съветвам да направят следното:
1. Пият една ракия и чакат да стане тъмно.
2. Взимат запалка тип еднодневка, слагат си я в джоба и отиват в стая с прозорец
предмет на колебания.
3. Гасят лампата (лампите) в стаята до постигане на тъмнота тип "кучи гъз" (извинявам се за изразаlachen
4. Запалват запалката в непосредствена близост до стъклопакета (отвътре) и наблюдават следния избор от два природни феномена:

Природен Феномен А: Ако стъклото ви НЕ Е нискоемисийно, ще видите 4 (четири) ЖЪЛТИ отражения на пламъка на запалката.

Природен Феномен Б (за предпочитане): Ако имате к-стъкло, и най-важното, ако то е правилно поставено (а не някой неграмотник да ви го е обърнал със скъпоценното к-стъкло навън), ще видите на втора позиция отвътре навън СИНЬО отражение на пламъка на запалката (останалите три са си жълти).

Туйто. Пробвах на безброй плюс два-три стъклопакета и действа безотказно. Не ме питайте защо, но номера работи (тоест мога да ви разтягам локуми за рефракция на светлината, ама нейсе). Ако някой силно се въодушеви от този мой способ, мога да се опитам да снимам експеримента и да кача две снимки на двата описани природни феномена )))

Надявам се да бях от полза Вам.
Друг е въпроса, че някой път отражението не е синьо а червено -мей би твърда и мека емисия да отразяват различно :roll:

Казва ли ти некой-пък и смее ли човек да пита
Па и да питаш некой щи каже ли ?
Па и да ти каже мое да те излъже!
:lol: :lol: :lol:

Поздрави
PetarPetrov_62
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Благодаря колега, аз точно за това питах, как да разбера дали е нискоемисионно стъклото. Не съм се изразил правилно. Естествено, стана ми ясно че нискоемисионно и КА са едно и също. Въпроса опира до това като дойдат да монтират, как да се разбере дали стъклото е нискоемисионно и ако е, дали е монтирано правилно?
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Т'ва пак е копирано от оня сайт :

Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тва хубаво но положителен тест със запалката би дало всяко метализирано стъкло дори без да е метализирано с нискоемисионен филм ! Пародията в случаят е че положителен запалкотест би дало даже полираното стъкло ! Хубавото в случаят е че разликата в цените на нормалните метализирани стъкла и Ка стъклото не е голяма , полиране на стъклото не се предлага навсякъде а и си е занимавка та запалкотеста върви в 80% от случаите . Единственият сигурен начин е да си намерите уред за измерване метализацията на дадено стъкло или ако имате познат работещ в бранша одобряване енергийна ефективност да дойде с уреда и да провери . Само така ще имате 100% гаранция че не са ви пуснали по пързалката , сорри :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
PetarPetrov_62
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Благодаря много, Павка.
Жив, здрав и много риби!!! :)
PetarPetrov_62
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Аааа, deso_bg сега видях теста със запалката, голямо благодаря и на теб! Много риби да наловиш!!! :)
nikopld
новобранец
новобранец

Мнение от nikopld »

Айде и аз да изкажа едно мнение по темата,по-точно за колегите по-горе които препоръват Алуминий с прекъснат термомост....6+ за Тях.10г.вече съм в тази сфера и съм твърдо за алуминия...Етем Е40 е перфектно,както и Алумил11000.....При ПВЦ дограмите обкова е регулируем което е в + и май единствения....но това беше преди....сега работя с Е40 и ползвам крило което позволява обков за ПВЦ...виждам че имам когели във форума,те знаят за какво става въпрос.Малко по-скъпо но малко...Стъклата също и те са най-важното нещо...подкряпам по-горе изказаните мнения за Ка стъклото......винаги затворено вътре в пакета и монтирано отвътрешната страна....
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”