Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Въпрос към знаещите за смяна на дограма
Модератор: dantho.mihov
- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Въпрос към знаещите за смяна на дограма
Знам, че тук, в разни, имаше такава дискусия. За съжаление, не успях да открия мястото. Затова ,с извинение, за питането си , моля, дайте ми съвет.
Живеем в къща на село. Доста старичка и построена в най-бедните години. Налага се, да направим ремонт. Наложително е. Искаме да сменим прозорците за първо време. Под всякаква критика са. Обърнахме се ,есента към хора, които имат фирма за направата на ПВЦ дограма. Обаче, аз останаха недоволна, от това, че не ми бе обяснено с подробности, какво точно ще бъде сложено, преимущества и недостатъци. Имах чувството, че към нас се отнасят пренебрежително, и гледат отвисоко, като към прости селяндури, на които, каквото и да им сложиш, все ще ги ошушкаш, колкото си искаш! Може и да не съм била права, но това ,че никой не се постара да обърне внимание на моите питатия, отказах услугите.
В тази връзка, се обръщам към вас, които най-вероятно ,сте се сблъсквали с този проблем.
Моля ви най-учтиво, кажете ми, каква дограма да изберем? Така, че в къщи да не тече вода по стените, да не се получава мухъл в ъглите, да не ми отваря излишна повторна работа и излишни неприятности.
Живеем в къща на село. Доста старичка и построена в най-бедните години. Налага се, да направим ремонт. Наложително е. Искаме да сменим прозорците за първо време. Под всякаква критика са. Обърнахме се ,есента към хора, които имат фирма за направата на ПВЦ дограма. Обаче, аз останаха недоволна, от това, че не ми бе обяснено с подробности, какво точно ще бъде сложено, преимущества и недостатъци. Имах чувството, че към нас се отнасят пренебрежително, и гледат отвисоко, като към прости селяндури, на които, каквото и да им сложиш, все ще ги ошушкаш, колкото си искаш! Може и да не съм била права, но това ,че никой не се постара да обърне внимание на моите питатия, отказах услугите.
В тази връзка, се обръщам към вас, които най-вероятно ,сте се сблъсквали с този проблем.
Моля ви най-учтиво, кажете ми, каква дограма да изберем? Така, че в къщи да не тече вода по стените, да не се получава мухъл в ъглите, да не ми отваря излишна повторна работа и излишни неприятности.
- krokibg
- учете се от него
Re: Въпрос към знаещите за смяна на дограма
Митев - Уискито,Павел - Дайвата,Кирето - Финландеца,все колеги занимаващи се с тази работа.Извинявам се на другите дограмаджии,щото не ги знам,но знам че има още тук.Давайте съвет на колежката че да си реши проблема 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Пиши ми на лични конкретни въпроси и ще ти отговоря.ПВЦ дограмата е добро решениение но да е поне 4камерна.
-
- кандидат преподавател
Според мен си трябва и една външна изолацийка и проблема ще бъде решен завинаги.Нека колегите си кажат мнението за дограмата и ако може да дадът предложения и за саниране - това е мое мнение.
Добре , че не си сложила дограмица без консултация .
Никога не избирай най евтиния вариант.
Просто после може и да съжаляваш но ще е късно.
Добре , че не си сложила дограмица без консултация .
Никога не избирай най евтиния вариант.
Просто после може и да съжаляваш но ще е късно.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- петър власев
- разбира нещата
От дървения стъклопакет по-хубаво няма.Аз мога да ти предложа такава но е доста скъпа.
Мисля,че другите колеги ще ти бъдат повече от полза.
Мисля,че другите колеги ще ти бъдат повече от полза.
я чувствась себя очен хорошо
-
- вече хвърля и на тежко
за хубава или ефтина дограма говориме?Погледнете www.krasalumin.comp4eli4kata написа:Знам, че тук, в разни, имаше такава дискусия. За съжаление, не успях да открия мястото. Затова ,с извинение, за питането си , моля, дайте ми съвет.
- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Всяко добро нещо, си има цена. Нека дограмата да е функционална. Не искам префърцунени работи, а неща които да ми вършат работа рационално. Не е необходимо да е скъпа непременно. Нека да е на разумна цена. Най-вече, да не ми отваря допълнително работа и ядове. Не искам, да мърморя като недоволна от всичко жена на съпруга си, от неудачите с дограмата.Много съм Ви благодарна. Ще чета и ще избирам.
-
- вече хвърля и на тежко
моето мнение е :изберете си алуминиев профил с прекъснат термо мост 24мм ,примерно, профилите на Алумил 11000,Етем45,задължително сглобяването да се извършва с ъглонабивна машина,като не се пести от лепилото.гумите и всички други консумативи които са нужни за качественото производство на дограмата.p4eli4kata написа:Всяко добро нещо, си има цена. Нека дограмата да е функционална. Не искам префърцунени работи, а неща които да ми вършат работа рационално. Не е необходимо да е скъпа непременно. Нека да е на разумна цена. Най-вече, да не ми отваря допълнително работа и ядове. Не искам, да мърморя като недоволна от всичко жена на съпруга си, от неудачите с дограмата.Много съм Ви благодарна. Ще чета и ще избирам.
Аз препоръчвам Rollplast не са от най- скъпите, но са много добри.
От Лятото имам такива и съм страшно доволен 5 камерна е и кондензацията е минимална, а и цената не е като на Salamander например(супер висока)!
Може би най добро съотношение цена - качество!
Казвам "може би" защото това си е лично мое мнение!
От Лятото имам такива и съм страшно доволен 5 камерна е и кондензацията е минимална, а и цената не е като на Salamander например(супер висока)!
Може би най добро съотношение цена - качество!
Казвам "може би" защото това си е лично мое мнение!
Спининг Клуб " АБИЧИ "
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Аз ще офертирам Профилинк, Митев - Вива, Павката - негов си профил и т.н.
Що се касае до конденза и мухъла, има много фактори, които водят до появата им...има инфо в нета, че вече е болят очите и не ми се философства на тази тема.
Сложи си нещо за около 120/130 лв. на м2 и пей сърце.

Що се касае до конденза и мухъла, има много фактори, които водят до появата им...има инфо в нета, че вече е болят очите и не ми се философства на тази тема.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
ми то за тези пари,само горепосочените от тебе марки може да сложиGODzillata написа:Аз ще офертирам Профилинк, Митев - Вива, Павката - негов си профил и т.н.![]()

- vodka_rules
- научил се да хвърля
здравейте колеги пвц добре но без изолация ще стане още по зле.към госпожата първо изолация външна за да спре навлизането на влагата след това дограма чак голямо значение от 3,4,5,6,7 камери в българия с нашия климат няма.
не е лошо да видите и поясно на къщата да ли не влиза влага.след това на пролет,лято да изсъхне и слагате дограма най добре на завод производител в българия с гаранция за дограмата и пакета задължително.мой съвет да обърнете
голямо внимание на стъклопакета като той се евява най голямата квадратура при прозорците ви. ЗА ВСИЧКИ КОЛЕГИ В БРАНША СЪС СТРУЖКИ ВЪВ УШИТЕ И БРУКАТ ПО БУЗИТЕ /от алуминиума така вика женами/ ПОЖЕЛАВАМ
БЕЗ ПРОБЛЕМНА НОВАТА ГОДИНА УСПЕХИ И ЗДРАВЕ . ДАНО СЕ РАЗМРАЗИ КРИЗАТА ПО БЪРЗО.
не е лошо да видите и поясно на къщата да ли не влиза влага.след това на пролет,лято да изсъхне и слагате дограма най добре на завод производител в българия с гаранция за дограмата и пакета задължително.мой съвет да обърнете
голямо внимание на стъклопакета като той се евява най голямата квадратура при прозорците ви. ЗА ВСИЧКИ КОЛЕГИ В БРАНША СЪС СТРУЖКИ ВЪВ УШИТЕ И БРУКАТ ПО БУЗИТЕ /от алуминиума така вика женами/ ПОЖЕЛАВАМ
БЕЗ ПРОБЛЕМНА НОВАТА ГОДИНА УСПЕХИ И ЗДРАВЕ . ДАНО СЕ РАЗМРАЗИ КРИЗАТА ПО БЪРЗО.
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не е важно каква дограма ще сложите, дали ще е 3,4,5,6 или 7 камери все тая, важно е стъклото.
Сложете си дограма с нискоемисийно стъкло, кото нискоемисийното(КА стъкло) се поставя от вътре към стаята за да има ефект. Някой колеги го слагат от вън, поради незнание и няма ефект.
Желателно е да си сложите и изолация от вън.
Преди 10 г. си сложихме Кьомерлинг 3 камери с обикновен стъклопакет на кухнята, като едното крило се отваряше, а другото по- голямо не. По тогавашното време нямаше такива стъкла или е имало, но са били скъпи.
Миналата година жена ми ме накара да направя и др. да се отваря, защото не може да го мие. Направих го да се отваря, но му сложих КА стъкло и какво стана. Старото обикновенно стъкло се поти, а новото не.
Ето и пресен случай от сутринта при -8 С:

Това беше от мен, дано съм ви бил в полза с моето мнение.
Сложете си дограма с нискоемисийно стъкло, кото нискоемисийното(КА стъкло) се поставя от вътре към стаята за да има ефект. Някой колеги го слагат от вън, поради незнание и няма ефект.
Желателно е да си сложите и изолация от вън.
Преди 10 г. си сложихме Кьомерлинг 3 камери с обикновен стъклопакет на кухнята, като едното крило се отваряше, а другото по- голямо не. По тогавашното време нямаше такива стъкла или е имало, но са били скъпи.
Миналата година жена ми ме накара да направя и др. да се отваря, защото не може да го мие. Направих го да се отваря, но му сложих КА стъкло и какво стана. Старото обикновенно стъкло се поти, а новото не.
Ето и пресен случай от сутринта при -8 С:

Това беше от мен, дано съм ви бил в полза с моето мнение.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Колегата е прав ПВЦ задължително с нискоемисионно/Ка/ стъкло. От коя страна трябва да бъде "ка" стълото и аз знаех от познати, че трябва да бъде от вътре но при мен в стъклопакета е външното стъкло с покритието навътре. В момента на монтажа на дограмата разбрах,работата на монтажниците я спрях........ и така стигаме до цеха за произвоство на стъклопакети където ми бе показан сертификат за стъклопакетите от холандска лаборатория.Фирмата бе в процес на сертификация по ISO 9000 и се убедих ,че това е правилният начин.С тези стъкла работи и друга фирма.Монтира "Ка" стъклото от вътре твърди ,че тя е права но не можа да ми покаже сертификат.
А колежката нека направи един чертеж и ще и намерим най-доброто като цена, качество, задължително немска дограма може и 3 камерна и стъклопакети с "Ка" стъкло / сега е момента едва дишат фирмите,а много са под водата/
А колежката нека направи един чертеж и ще и намерим най-доброто като цена, качество, задължително немска дограма може и 3 камерна и стъклопакети с "Ка" стъкло / сега е момента едва дишат фирмите,а много са под водата/
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако някой има нужда от дограма да се обади 0898432167, 0898432182 и 0878432182 Стефан или Нелли търсите, все още се занимаваме с този занаят и имаме 10 год. опит.
Дори и за консултация, няма проблем, но не се хвърляйте на първата срешната фирма.
Дори и за консултация, няма проблем, но не се хвърляйте на първата срешната фирма.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.