шаран с телескоп без водачи
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: шаран с телескоп без водачи
не мога да променя коментара си за това ето и характеристиките : http://fishingshop-pike.com/details.php ... &subcat=25
creativ написа:Колега по кумунизма, колко шарани сме вадили с голи руски телескопи, ама и риба имаше. Така, че няма защо да се молишINCUBUS написа:Ако не става въпрос за някое "платено"с "културни"шаранчета по 1,1,5 до 2 кг,моля за по-сериозно отношение към шарана и съответни никакви телескопи без водачи.Имайте уважението към съответните шаранджийски такъми,плийз. Вярно е, че имаш по-големи шансове с макара и аванс но и удоволствието от голия е по-голямо. Само да ти кажа преди 20 години с очите си видях рибар да вади шаран 4 кг. с бамбукова пръчка от две части с дължина 3,5-4м., ловеше от един хребет на 3м над водата.

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- научил се да хвърля
Стопли се,сега пак ще стане студено,а снимчици с дивак не!!!!! 

Колеги дайте да развием темата, та как построявате линията,кви плувки ползвате, къв ластик и такиви директно/щекарси работи 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- Венелин Радушев
- разбира нещата
До 2 кг шаранчета си се вадят с неоластичен директен, но си е риск. А тръпката и удоволствието от ваденето е не по-голяма от ваденето им с мач, само засилваме ролята на късмета. Виждал съм и по-големи извадени с неоластичен директен, но при "болни" риби в жегите .... и пак с огромна доза късмет. За препоръчване са стъклопластови или карбонови-китайци, по-тежки са, но много по здрави. С оластичаването не целим по-едри риби, а по-сигурно и контролирано изваждане на бонус риба. Не, че не е възможно и големи да се ловят, но това вече е по-малко риболов и повече сеир за хората около нас. Не мога да приема някой друг да ми кепчосва рибата, докато аз съм из полята, на 30 метра от брега. 

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
значи за сравнително дребна риба - червеноперка,каракуда,костуд и т.н според мене фокус финеса нема равна,аз имам на 7м и каракуди и шаранета по 500-600 грама съм вадил с жило,ако се сложи ластик че може и сравнително по големи да се вадат.Ако е целенасочено за шаран наи добре некои стъклопластов телескоп за 30-40лв с ластик,стига да има кои да го държи цел ден 

Тука е истината и според мен, хем тия директни са ефтини, хем ако ги строша няма да ме е яд толкова, а относно тежината, нали все пак ако сме за шаран с тия дървенца няма да ги държа цял ден в ръка, а на стойката и си захранвам там....кефа с китайчетат пак си го има !Trout написа:.Ако е целенасочено за шаран наи добре некои стъклопластов телескоп за 30-40лв с ластик,стига да има кои да го държи цел ден

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
Някой може ли да качи снимка на монтаж на ластик на директен телескоп...........или да обясни по подробно технологията? 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма разлика при оластичаването на щека и на директен.
Разликата е в подбора на ластика и настройката му после.
Разликата е в подбора на ластика и настройката му после.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Да разбирам,че се маха върха на директния?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да, маха се или се реже, докато отвора стане достатъчно широк.
Най-практично е да се купи кух връх, който се нуждае от малко рязане.
После е ясно-бънг, конектор и ластик.
При директния ластика е по-скоро застраховка в случай на голяма риба, тъй като пръчката се гъне доста е добре ластика да е по-къс, по-дебел и по-натегнат в сравнение с този при щеката.
Един вид допълнителен аванс от няколко метра, който да удържи рибата в първите секунди от борбата.
При директния ластика е по-скоро застраховка в случай на голяма риба, тъй като пръчката се гъне доста е добре ластика да е по-къс, по-дебел и по-натегнат в сравнение с този при щеката.
Един вид допълнителен аванс от няколко метра, който да удържи рибата в първите секунди от борбата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Долу -горе и аз така си го представях.Искрено благодаря за пояснението 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Страхотен пост! В фишинг-мания един колега /ник - Outsider/беше постнал, как ловели в Испания.В конкретен водоем, при активни и непретенциозни към груб такъм риби, печаливша тактика се оказала на ловящи с директни телескопи. С дебел и натегнат ластик, здрав такъм бият сто и петдесет грамови каракуди "на гърди", а бонус шаранчетата от по кило и малко вадят без много церемонене. Хамалска работа, но пести време. Често се увличаме в излишно изфиняване на такъма.chirusa_bg написа:Да, маха се или се реже, докато отвора стане достатъчно широк.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."