шаран с телескоп без водачи

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

stanimir_
новобранец
новобранец

Re: шаран с телескоп без водачи

Мнение от stanimir_ »

не мога да променя коментара си за това ето и характеристиките : http://fishingshop-pike.com/details.php ... &subcat=25
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

creativ написа:
INCUBUS написа:Ако не става въпрос за някое "платено"с "културни"шаранчета по 1,1,5 до 2 кг,моля за по-сериозно отношение към шарана и съответни никакви телескопи без водачи.Имайте уважението към съответните шаранджийски такъми,плийз :?
Колега по кумунизма, колко шарани сме вадили с голи руски телескопи, ама и риба имаше. Така, че няма защо да се молиш :D . Вярно е, че имаш по-големи шансове с макара и аванс но и удоволствието от голия е по-голямо. Само да ти кажа преди 20 години с очите си видях рибар да вади шаран 4 кг. с бамбукова пръчка от две части с дължина 3,5-4м., ловеше от един хребет на 3м над водата.
:lol: Ти си го видял, а аз съм го правил!!! И това по прилича на лов отколкото на риболов :axe: Но трябва да нагазиш поне до кръста и мнооого тихо :wink: :wink:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:shock: Гуедам и не вервам, абе колеги - що не одите при щекарите там има и по 12 - 14 метра пак телескопични пак карбонични и ластициии много :wink: :lol: :lol:

:wink: Тука иде реч за директен телескоп на базата на който е направено болонезето - т.е. директ с водачи - хем мекичък хем згъваем хем дълъг.

:smt117 Да се стопли още малко времето и ще ви пусна няколко снимчици - как се лови дивак на директен :smt117 :smt117
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
spetro
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от spetro »

Стопли се,сега пак ще стане студено,а снимчици с дивак не!!!!! :cry:
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Колеги дайте да развием темата, та как построявате линията,кви плувки ползвате, къв ластик и такиви директно/щекарси работи :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

До 2 кг шаранчета си се вадят с неоластичен директен, но си е риск. А тръпката и удоволствието от ваденето е не по-голяма от ваденето им с мач, само засилваме ролята на късмета. Виждал съм и по-големи извадени с неоластичен директен, но при "болни" риби в жегите .... и пак с огромна доза късмет. За препоръчване са стъклопластови или карбонови-китайци, по-тежки са, но много по здрави. С оластичаването не целим по-едри риби, а по-сигурно и контролирано изваждане на бонус риба. Не, че не е възможно и големи да се ловят, но това вече е по-малко риболов и повече сеир за хората около нас. Не мога да приема някой друг да ми кепчосва рибата, докато аз съм из полята, на 30 метра от брега. :roll:
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

значи за сравнително дребна риба - червеноперка,каракуда,костуд и т.н според мене фокус финеса нема равна,аз имам на 7м и каракуди и шаранета по 500-600 грама съм вадил с жило,ако се сложи ластик че може и сравнително по големи да се вадат.Ако е целенасочено за шаран наи добре некои стъклопластов телескоп за 30-40лв с ластик,стига да има кои да го държи цел ден :D
Изображение
фен клуб-скобар
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Trout написа:.Ако е целенасочено за шаран наи добре некои стъклопластов телескоп за 30-40лв с ластик,стига да има кои да го държи цел ден :D
Тука е истината и според мен, хем тия директни са ефтини, хем ако ги строша няма да ме е яд толкова, а относно тежината, нали все пак ако сме за шаран с тия дървенца няма да ги държа цял ден в ръка, а на стойката и си захранвам там....кефа с китайчетат пак си го има ! :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

има го кефа ако закачиш некои шарко ,ма те вече са редкост
Изображение
фен клуб-скобар
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Някой може ли да качи снимка на монтаж на ластик на директен телескоп...........или да обясни по подробно технологията? :rolleyes:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Няма разлика при оластичаването на щека и на директен.
Разликата е в подбора на ластика и настройката му после.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Да разбирам,че се маха върха на директния?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Да, маха се или се реже, докато отвора стане достатъчно широк.
Най-практично е да се купи кух връх, който се нуждае от малко рязане.
После е ясно-бънг, конектор и ластик.
При директния ластика е по-скоро застраховка в случай на голяма риба, тъй като пръчката се гъне доста е добре ластика да е по-къс, по-дебел и по-натегнат в сравнение с този при щеката.
Един вид допълнителен аванс от няколко метра, който да удържи рибата в първите секунди от борбата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Долу -горе и аз така си го представях.Искрено благодаря за пояснението :drinkers:
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

chirusa_bg написа:Да, маха се или се реже, докато отвора стане достатъчно широк.
Най-практично е да се купи кух връх, който се нуждае от малко рязане.
После е ясно-бънг, конектор и ластик.
При директния ластика е по-скоро застраховка в случай на голяма риба, тъй като пръчката се гъне доста е добре ластика да е по-къс, по-дебел и по-натегнат в сравнение с този при щеката.
Един вид допълнителен аванс от няколко метра, който да удържи рибата в първите секунди от борбата.
Страхотен пост! В фишинг-мания един колега /ник - Outsider/беше постнал, как ловели в Испания.В конкретен водоем, при активни и непретенциозни към груб такъм риби, печаливша тактика се оказала на ловящи с директни телескопи. С дебел и натегнат ластик, здрав такъм бият сто и петдесет грамови каракуди "на гърди", а бонус шаранчетата от по кило и малко вадят без много церемонене. Хамалска работа, но пести време. Често се увличаме в излишно изфиняване на такъма.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”