Макари за тролинг!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Макари за тролинг!

Мнение от atanas atanasov »

complast написа:Амбасадора на Абу Гасия си е класика.Сега си взел Дайва.Верно много е гъзарска,но дали ще може да дръпне колкото Амбасадора.Колкото една машина/макарите са машини/ е по-елементарна,толкова е по-здрава и дълговечна.При безинерционните макари има една камара конусни предавки, обърнати наопаки червяци и пр.изгъзици,които могат да сдадатбагажа баш когато не очакваш.При милтипликаторите има една или две двойки зъбни предавки с прави зъби/най-здравата предавка/ и границата на счупване е многократно по-висока от другите макарета.
Само да вметна за предавките ,че най-здравите предавки са тези които при минимални размери имат най-голяма контактна площ(контактно петно).
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
MetodiK
новобранец
новобранец

Мнение от MetodiK »

Emo-83 написа:До сега работих с това.
Изображение
Сега си закупих Дайва CALDIA,но за доста по-малко пари от посочените тук.
http://cgi.ebay.com/Daiwa-Caldia-Kix-40 ... 27b3f12f43
Избора ми е като на Емо. Аз съм с два броя CALDIA - 4000 и досега несъм имал никакви проблеми.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

При този размер(4000) не събира ли малко влакно.
Примерно 110-120 метра по-дебеличък плетеняк.
Като пуснеш на 60-70 метра и удари някой туч, не став ли тегаво.
Моя случай е с 110 метра Спайдър 0,17. 40-50 метра ги отмота в миг, вярно бяхме с тежка лодка, че и натоварена,веднага след удъра колегата изключи от скорост, може би трябваше да го погнем за да прибера поне малко влакно, скъса най уставно в тоя случай.
Сега с байтръна би трбявало да няма проблем с хубавото налапване, засичане има си достатъчно мощност и влакно. Не мисля да сецам яко като удари, достатъно ми се вижда да обърна палеца на макарата, енерцията на лодката ще му изпере засечка :D

Става въпрос за сом, за бяла е друго
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

MetodiK написа:
Emo-83 написа:До сега работих с това.
Изображение
Сега си закупих Дайва CALDIA,но за доста по-малко пари от посочените тук.
http://cgi.ebay.com/Daiwa-Caldia-Kix-40 ... 27b3f12f43
Избора ми е като на Емо. Аз съм с два броя CALDIA - 4000 и досега несъм имал никакви проблеми.
Не зная дали е малък размера. :roll: Конеца ми е 22 либри на Дайва.Намотал съм 150м.После съм го свързал с още един стар конец и отдолу съм сложил подложка.Да размота,колко да размота сома.....300м. е това вече ще е мега риба. :wink: :idea:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Е как събирате 150 метра плетеняк 22 либри, още влакно и подложка в размер 4000.
С дайва Прокастер 3500 ми събира точно една ролка (110 метра)плетеняк 0,17-0,20 поне при мен. :oops:
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Ivak написа:Е как събирате 150 метра плетеняк 22 либри, още влакно и подложка в размер 4000.
С дайва Прокастер 3500 ми събира точно една ролка (110 метра)плетеняк 0,17-0,20 поне при мен. :oops:
Колега мойта макара е PENN slamer 460 и ми събира 130м.0.25 спайдер+35-40м.050 суфикс което го сложих за подложка,другата ми макара е 3000 размер и събра точно 130м.0.25 спайдер.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Тая става ли за тролинг за сомИзображение и какво да и навия,монофил или плетено примерно 0.30
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Emo-83 написа:
Не зная дали е малък размера. :roll: Конеца ми е 22 либри на Дайва.Намотал съм 150м.После съм го свързал с още един стар конец и отдолу съм сложил подложка.Да размота,колко да размота сома.....300м. е това вече ще е мега риба. :wink: :idea:[/quote]
Ми не зная как точно става,но я взех по-голям размер именно по съвет на Краси 112.Той има 3500 и на нея събира 130м.,но 50 либри.Сега си взе и размер 4000 поради тази причина.Аз малко се изметках относно подложката,но под 150м. 22 либрово влакно имам още 2 различни видове и дебелени конци.Като цяло дължината на линията не ми е под 250м. :wink:
Бат Борю
новобранец
новобранец

Мнение от Бат Борю »

Penn Surfmaster 750...
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”