СОМСКИ КУРИОЗИ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Re: СОМСКИ КУРИОЗИ

Мнение от Vlado_852 »

malkia_joro написа:Според закона с повече от една въдица на река е забранено!
Първо колега това не е вярно... Прочети закона по-внимателно и не обобщавай правилата в 9-10 думи.
Второ колега, ако прочетеш по-голямата част от форума, ще забележиш че трябва да отправиш пирсонална забележка на около 90% от всички, сети се защо...
Трето, не видях Данев някъде да е написал, че е било нощно време... /може и да съм го пропуснал, ако го видиш цитирай моля те/
Четвърто, товя лато имам поне 20 сома, от които два три в светлата част на денонощието. С въдица от брега, това е положението с малки изключения, рано сутрин.

Нощния риболов е забранен, но да не изпадаме в крайности.
На дали, като отедиш със семейство или с приятели за няколко дни за риба си вадиш пръчките през ноща.

Данев, идеята ти ме провокира и аз да пробвам с нещо тракащо около стръвта... :smt023 Мерси за споделеното.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Vlado_852 написа:
Нощния риболов е забранен, но да не изпадаме в крайности.
Това е важното.Никой не обвинява колегата затова че е бракониер.Както стана ясно той е един истински рибар.Но когато решим да заобикаляме закона не трябва да го правим публично достояние и с това да даваме пример.Точно затова май се спори тука.Не затова че някой е ходил за риба през ноща(или пъстърви през седмицата),а затова че го показва във форума като нещо обикновенно.А когато не е съобразено със сега действащите закони в РБългария,не трябва да го показваме пред масовите потребители на нета.
Поздрави на всички ловящи през ноща. :wink: Нека си останете тайно зад никовете.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

malkia_joro написа:Или поне като го практикуваш на своя глава,не го споделяй на всеослушание,защото лапето,дето е писало над тебе,вече си мисли,че законите могат да се нарушават безнаказано!
Ей ..... не те знам на колко си години но като застана до теб ще изглеждаш малък в това съм на 70 % сигурен,което е без значение.
Но все пак по-добре да взимам пример от колегата Данев,като хвана нещо да си го пусна.Да те питам многознайко,кое е по-добре,да хвана нещо през деня (светлата част от денонощието) и да го заколя на место или да хвана нещо през ноща и да си го пусна как ще бъде по-добре бе умнико :?: :idea: :?: :idea: :?: :idea:
Изображение Изображение
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

fn1p написа:Да те питам многознайко............................
как ще бъде по-добре бе умнико :?: :idea: :?: :idea: :?: :idea:
По-добре ще е ако спреш да обиждаш колегите от форума! :evil: :evil: :evil:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Както виждаш това не са обидни думи,похвалих колегата,че е умен и знае много неща.
Изображение Изображение
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

fn1p написа: Ей ..... не те знам на колко си години но като застана до теб ще изглеждаш малък в това съм на 70 % сигурен,което е без значение.
Като те гледам на колко годинки си,най-вероятно съм по-голям и от родителите ти! :wink:
Хайде,ако обичаш дръж се малко по-естествено :wink:
Ако много те интересува на колко години съм,цъкни ми на профила и ще видиш!
Ееееей,тези деца не се "наиграха" в този форум :lol:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Не се ориентирай по-годините,като се видим някъде по Света,като се здрависаме,като пием по-една бира,като си поговорим за риболов,и те тъй,тогава ще се виним един друг кой кога ловял риба. :wink:
Изображение Изображение
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

GODFATHER написа: Спинингисти, тролингисти,клйонкаджии, дънари плувкари-всички ловят нощно време-НО с въдица рибата няма да свърши :idea:
По принцип нито мрежите ще свършат рибата, нито комбайни , герими и парашути, но това е друга тема.
Ако наистина не разбирате защо хората се дразнят на написаното по-горе, жалко, но няма как да ти го обеснят по-просто.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Andrey_76 написа:Ще ви кажа логиката на забраната. Вчера за пореден път ме провериха за билет за Сопот. Бях с лодката и се спряха налко да поговорим и отворих темата за нощноя риболов. Казах и че това е голяма глупост и попитах за тяхното мнение.Те споделиха че ако не е забраната няма как да минават с котвата за мрежи защото ще съберат всички въдици. Споделиха също ,че вечер пред много лагери имало мрежички :evil: /малко за тигана/ както се изразявали след като ги хващали.
Ето ви един пресен цитат от друга тема (пак от форума) за това съм съгласен но примерно ако се направи,да не е забранен целият нощен риболов,ами примерно до 01:00 часа,да е позволено и след 01:00 часа да е забранен риболова ? Това ми се вижда доста справедливо.
Изображение Изображение
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

kolev написа: Ако наистина не разбирате защо хората се дразнят на написаното по-горе, жалко, но няма как да ти го обеснят по-просто.
Много добре разбират,колега Колев,ама в България сме свикнали да се правим на тариката и да прецакваме законите и държавата и да се гордеем с това.Даже болшинството от хората още си мислят,че Андрешко е национален герой.Няма да се учудя,ако в училище все още го изучават като положителен герой в едноименния разказ на Елин Пелин!Може би младият колега,дето доста се пали,ще ни светне по въпроса.
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Какво съм забелязал по форумите, когато се зараждат спорове. Всеки пише, без да чете. При зададен въпрос, той е прескачан, не се отговаря на него, когато на даден човек не му изнася. Всеки сляпо защитава своите интереси. Като цяло се "тропа" по клавиатурата, без да се гледа монитора. :mrgreen: В спора се ражда истината, но когато той е между двама души, очи в очи и са трезви :!:
Нищо лично към никой. Да натрупам малко мнения. :smt081
Vlado_852 написа:
malkia_joro написа:Според закона с повече от една въдица на река е забранено!
Първо колега това не е вярно... Прочети закона по-внимателно и не обобщавай правилата в 9-10 думи.
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:

1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;

2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
Колега Vlado_852, моля обясни къде пише обратното! Благодаря!
Vlado_852 написа: Трето, не видях Данев някъде да е написал, че е било нощно време... /може и да съм го пропуснал, ако го видиш цитирай моля те/
Обърни внимание на изразите Като се стъмни и в тъмницата. Е, това може да се случи от тъмни, черни облаци и бурно обрасъл бряг. :mrgreen:
...
Моето становище по въпроса с нощния риболов и този с повече въдици е, че първото не пречи на околните, но всеки да си носи последствията пред закона и да запази емоциите от излетите за себе си. А за повечето въдици - който прекалява нощем, ще прекалява и денем, а това пречи на останалите риболовци. Излишно е да се споменава, че някои хора се съобразяват с околните, защото това е така само в техните очи.
Изображение
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

kolev написа:
GODFATHER написа: Спинингисти, тролингисти,клйонкаджии, дънари плувкари-всички ловят нощно време-НО с въдица рибата няма да свърши :idea:
По принцип нито мрежите ще свършат рибата, нито комбайни , герими и парашути, но това е друга тема.
Ако наистина не разбирате защо хората се дразнят на написаното по-горе, жалко, но няма как да ти го обеснят по-просто.
1. Освен тях и тока и бомбите също безвазвратно обезврибяват водоемите ни, но ти или си Т....П или нарочно се пишеш тези слова за да се продължи спора и заяждането :idea:
2. Много добре разбираме защо се дразнят хората, които се правят на ощипани госпожици.

3. НАЙ-важното поне за мен: Аз спирам да пиша, да пускам репортажи. Ще продължа да се опитвам да си хващам и пускам обратно във водата рибки с мустаки по Марица и балканските реки, както и когато имам време :idea: Но снимките и разказите ги оставям за приятели.
Писна ми от филосови, мрънкалници и клавиатурни рибари :idea:
Всеки си има глава на раменете, да си разсъждава и да живее живота си както той прецени :idea:
За последен път го казвам, който разбрал разбрал: Отношението ни към рибите и природата го носим в сърцата си а не в закона :idea: :idea: :idea:
За 5 години в търсене на СОМ със спининг в ръка по р.марица съм се нагледал и наслушал на страшно много помия излята от хора, които спазват уж закона :idea:
Нищо лично към никой от форума!!!
Останете всички в добро здраве и НАЛСЛУКА!!!

АДИО МАРЕ :idea:
Последно промяна от GODFATHER на Пет Авг 20, 2010 12:53 pm, променено общо 1 път.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Понеже аз съм автора на темата,искам да помоля модератора да я заключи,защото се получават безмислени спорове и обиди между колеги. На всички е ясно,че морално погледнато аз съм прав,от страна на закона може и да съм в някакво нарушение,ама не е ясно. :idea: Призовавам всички колеги да спазваме добрия тон. Това,че имаме различни виждания и мнения по даден въпрос със нищо не оправдава обидите помежду ни. Нека не забравяме,че ни свързва едно общо хоби риболова. Здраве,късмет и много слука на всички. :smt023 :smt023 :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Това че,почти на всеки му се е случвало да зарушава законите по един или друг начин,
не означава че трябва да си ги тълкуваме както на нас ни изнася.
На младени и аз съм правил нощен риболов ( преди 25-30г),ама тогава кой да чете закони ?
То и никъде ги нямаше на показ де.
Успокойте топката - няма смисъл от караници.
Очакват се промени в закона тази година.Дано
да приемат поне част от предложенията ни,
където едното е точно премахване на забраната за нощен риболов.
Но до тогава си спазвайте законите.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

danev69 написа: Здраве,късмет и много слука на всички. :smt023 :smt023 :smt023
Данев, наслука и на теб,да си жив и здрав,то разправията се разгоря малко случайно,така и ще отмине.Има и известно преекспониране на спазването на закона във форума, а живота винаги е малко по-различен от написаните правила.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”