Кариерата

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Re: Кариерата

Мнение от borislav58 »

Malemi написа:Днес бях на Кариерата до Слънчев Бряг. Вече е отворена -5 лв вход. Взехме живи рибки от Ахелои и се настанихме . Ловяхме на тапа и живи рибки - каракуди от 11 до 5 часа само 2 щуки около 1 кг всяка. Пробвах на спининг - воблери , блесни туистри , но без удар. Плувката с червея даже не мръдна. Дълбочината е около 25-30метра. Други колеги изкараха 10 костура на дъно на живи рибки. В касите изкараха много добри щуки и сулки около 5-6кг и сомчета , наи - голямото 15 кг. Утре пак съм там.
Колега на 20 :arrow: двадесеттия лев може вечи и да уловиш нещо :lol: :lol:
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Баси ужаса!
То и тема няма, не само снимки, но я напълнихме с мнения :twisted: ! 30 на брой :rolleyes: .
А има хубави теми със добри снимки, които остават без внимание.
Наистина действаме първосигнално, вкл. и аз, но за мен случая е приключен!!!
Последно промяна от G.Petkov на Вто Ное 30, 2010 9:24 pm, променено общо 1 път.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

кефал и клен не е ли едно и сущо :D :D :D :D
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MANYAKA »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

по горе един рибар се издуни че незнае :lol:
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

здравеите колеги , кариерата наистина е пълна с риби от комунистическо време лично съм виждал и съм участвал в улова на големи шарани ,обаче преди 4 или 5 години .че и повече тогава сегасниа арендатор или собственик ли е не знаеше че има трофеини риби ,тогава в кариерата изхвърлеха строителни отпадъци от комплекса за съжаление имах снимки в стариа тел. всички снимки заминаха със телефона ми.неколко мои приатели от несебар имат доста шарани над 10кг. през годините.поздрави на морето :D :D :D
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
ProfiLER
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ProfiLER »

и аз съм чувал, че кариерата държи доста трофейни шарани, за това и ми е интерестно дали някой колега е нямал слука да изкара някой такъв

за другия сезон ми се струва, че кариерата ще е доста посещавана дестинация за много шаранджии
Изображение
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Да, рибите ги има. Друг е въпросът как ще бъде стопанисвана занапред Кариерата. Чувал съм, че преди време общината е получила пари за да я засипят, но те изчензали незнайно къде, сигурно пак изпрани някъде. Но риболовът на това място не е никак лесен и няма нищо общо с останалите платени "локви".
Първо си иска яко хранене и избор на правилното място. Достъпът до перспективни места е силно ограничен поради растителността около брега. Арендаторите трябва да помислят за премахването и, ако искат хората да си плащат по 5 лева. Буквално има 4-5 места от които що годе може да се замятат изкуствени примамки и все пак не е изключено да загубите доста при риболов.
Аз се надявам собствениците да спрат да пускат мрежи и да припечелват по честен начин. Тоест - да изчистят брега от папури и храсти, да сложат някаква входна такса, примерно 10 лв за 24 часа, за които наистина да си струва да ловиш. Нужна е и засилена охрана и контрол, тогава Кариерата ще стане много посещавана дестинация от шаранджии и спинингисти.
Големите щуки на водоема също не са мит, нееднократно сме улавяли нахапани щуки, на които е отхапана солидна част от тялото, може би дълбочина 0.5-0.7 мм с диаметър 3-4 см.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

здравеѝте пак колеги ,аз сам виждал уловени със въдица до 15кг. шарани ,но това е преди години .не правиа реклама ,даже аз самиа узнах от форума тази есен че е пуснат за риболов :( :(
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
todor83
новобранец
новобранец

Мнение от todor83 »

за съжаление дънния риболов там е почти невазможен, цялото дъно е в трева около 3-4метра висока.
ProfiLER
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ProfiLER »

todor83 написа:за съжаление дънния риболов там е почти невазможен, цялото дъно е в трева около 3-4метра висока.
стига е ? и то ко стана ..почти целия в мрежи, почти целия в тревисто дъно, 30 метра дълбочина, някой каза за някви жици дет трябвало да се внимава с тях ...май таз кариера е вери хард левел :wink:
Изображение
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

todor83 написа:за съжаление дънния риболов там е почти невазможен, цялото дъно е в трева около 3-4метра висока.
Митове и легенди .. Трева има само на определени места и дънният риболов е възможен, даже съм го практикувал без да закача нито една тревичка.
Профайлър, толкова е дълбочината, нали все пак преди са вадили пясък оттам. За жици не съм чувал, но пък вЕрно си е хард нивото там, демек само за напреднали приключенци. Трябва да се внимава, че има и много мангали там, че си е точно в Сиганската маала. :lol:
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

дайте една снимка у гугъл за непросветените(къде се намира ) ... че искам да го пробвам ... сега пускат ли да се лови ? ако отида съота неделя ше ма изгонят ли
todor83
новобранец
новобранец

Мнение от todor83 »

ProfiLER написа:
стига е ? и то ко стана ..почти целия в мрежи, почти целия в тревисто дъно, 30 метра дълбочина, някой каза за някви жици дет трябвало да се внимава с тях ...май таз кариера е вери хард левел :wink:

дълбочината е 12-13метра, а със жиците много трябва да се внимава, че това лято един го удари тока
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Тази сутрин в 7:00 отново на Кариерата. Този път само на спининг. Взех си всякакви изкуствени примамки. Избрах удобно място и се запояна мятането. 1во направих 15 мятания с туистър питанка имах само 1 удар , без да разбера какво е. Смених на воблер на рапала оригинал флоатер от 5 хвърляния нищо. Бръкнах по - на дълбоко в кутията и изкарах 1 цикада на Стрике Про. Заложих на нея. Още с 2-рото замятане един костур. 3-тото замятане 1 щука около 2те кг налапа цикадата , изкарах я до брега , но там скъса и се плъосна обратно във водата с примамката. Повъртях още малко на блесни меппс , но стана 10:00 и отидохме на хаджииска там изкарах 1 щука на жиба рибка и тапа 1,200кг . Снимките са в галерията ми , които знае как да ги ка4и .
тбК
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”