Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Ел мотор за лодка HASWING OSAPIAN 40
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Ел мотор за лодка HASWING OSAPIAN 40
За по-икономичен не знам,то всеки мотор си дърпа определени ампери на различните скорости,според мощността.Видях го,разговарях с колегата,обясни ми за производителя ,коректна фирма,при продадени 250бр. вече,само 2-3 сервизни обслужвания имат ,няма оплаквания.Има всички "екстри" така да се каже,индикатори за акумулатор,5 предни,3 задни,витло с 3 лопатки,резервно и цената също е добра.А в пакет с лодката ми направиха също добра цена и така се спрях на него,аз много не го мисля

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- научил се да хвърля
Да са ти честити новите придобивки, много риби и положителни емоции с тях. Ще съм много любопитен да разкажеш как се държат във вода. Предполагам ще се топнат в язовир Сопот скоро 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Мерси за пожеланията.Че ще е на Сопот така е,но за съжаление няма да е скоро,а как ми се искаmitkom написа:Да са ти честити новите придобивки, много риби и положителни емоции с тях. Ще съм много любопитен да разкажеш как се държат във вода. Предполагам ще се топнат в язовир Сопот скоро

А комбинацията как се държи на вода имам впечатление,колега от Ловеч я ползва вече 3 г.,само че с най-малкия ел. двигател Осапиян и се държи перфектно,няма проблеми.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Като е зима - да спим ли само? Пак ще има хубави дни за риболов...
Май и аз ще взема една такава електричка, малко по евтина е, пък и е 44lb - би трябвало да е малко по-мощна от модела на osapian. Ще я ползвам с лодка 2.70м, главно да разпъвам за шаран и ако се наложи за лек тролинг.
- MITKO70
- кандидат преподавател
И при мен е такава идеята,ще я ползвам за същите видове риболов като теб.Имам и 3,20м. лодка с алуминиево дъно ,пробвах я лятото с 44 либри и върви много добре .За 2,70 лодка върши работа и по -малък двигател,но аз го взех 44 либри ,за да го ползвам и на голямата лодка.batceco написа:Май и аз ще взема една такава електричка, малко по евтина е, пък и е 44lb - би трябвало да е малко по-мощна от модела на osapian. Ще я ползвам с лодка 2.70м, главно да разпъвам за шаран и ако се наложи за лек тролинг.

п.п.Зимата ходим за риба,но не с лодка,по приятно е като е топличко

-
- научил се да хвърля
Няма ли да се ходи за бяла на Сопот с лодка
? Аз дълго мислех какъв да е двигателя, почти се бях спрял на Осапиян 30, но в последния момент реших да е Минн Кота за лодка до 3 метра.
С какъв акумулатор ще ги храните, аз за сега съм с един умрял Банер 55 А и го зареждам с едно старо руско зарядно

С какъв акумулатор ще ги храните, аз за сега съм с един умрял Банер 55 А и го зареждам с едно старо руско зарядно

- MITKO70
- кандидат преподавател
Риболова на бяла риба от лодка на Сопот си е умряла работа,тролинга също.Тази година се ловиха епизодични бели само на жива стръв.Беше направила добра популация ,нооо миналата зима ,при ниската вода нещо се е случвало ,то е ясно какво ,въпреки охраната.Носят се различни слухове ,но не може да го върнем назад,и едрия костур го нямаше до последно и него,което учудва доста местни хора,съвестни рибари.
За акумулатора ,ще взема БАНЕР 80 Аh,AGM технология,гел,това е серията RUNING BULL.Ползваме ги ,монтираме на кемпери ,каравани и няма оплакване.Има и по евтин вариант на тягов акумулатор от БАНЕР,само че е киселинен,пак става ,от него също доста монтирах тази година.Имам соларни панели и на двете каравани,тягови са и там акумулаторите ,та така ще я караме.
За акумулатора ,ще взема БАНЕР 80 Аh,AGM технология,гел,това е серията RUNING BULL.Ползваме ги ,монтираме на кемпери ,каравани и няма оплакване.Има и по евтин вариант на тягов акумулатор от БАНЕР,само че е киселинен,пак става ,от него също доста монтирах тази година.Имам соларни панели и на двете каравани,тягови са и там акумулаторите ,та така ще я караме.

Здравейте, колеги! Имам лодка-3,60 на 1,70м ,с алуминиево дъно и надувен кил, 67кг .Наскоро си купих ел.мотор 40либри, втора ръка, мотор гуиде(подразделение на меркюри),със максимайзер, та питанката ми е: какво ще кажете да си взема един фотоволтаик(така като имам много място на носа на лодката)монтирам го така, че да може да се сваля и го подвържа към акомулатор,който не е тягов, в смисъл да ми компенсира някакъв процент от енергията още в момента. Тука колегата Митко 70 ще се изкаже какво може да предложи като размери, ампери и цена(може и на лични).А по принцип фотоволтаика може да се ползва и като сенник(4 тръбички завити за двете седалки).Да спомена,че ще ползвам лодката само по язовири и за тролинг.Имам и два двутактови двигателя(салют 2 к.с и тюмлер, тюмлера е бонбон, ама не е за такава лодка и като не знам купувам)
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
фотоволтаиците вършат работа за дозареждане на акумулатора, но за да разчиташ нанего да движи лодката, ще трябва да е бая голям...
Здравейте! Предполагам, че само с фотоволтаик няма да мога да се движа,но: 1200х560мм дават 100 вата което е около 5,6 ампера(естествено при добро слънце).Този размер може да се сложи на носа без да пречи и задоволително допълва акумулатора.За това ще измеря разхода приблизително и ще пиша.За целта трябва да отида до язовира.Ако някой е правил опити моля да пише.А размери 950х1500 дават вече 11 ампера,което е много добре, но и размера си го бива! Не е проблем предполагам за някоя пластмасова 4 м!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
на лодка мястото винаги не стига, та не знам с тая "плоча" как ще е... Ако беше качен отгоре върху сенника е друга работа...
Нещо такова

Нещо такова