ШИБАНА ДЪРЖАВА !

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ШИБАНА ДЪРЖАВА !

Мнение от Vid »

Относно горивата, клипчето показва нещата много ясно http://vbox7.com/play:be5eace3
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

Vid написа:Относно горивата, клипчето показва нещата много ясно http://vbox7.com/play:be5eace3

аз съм там ПИСНА МИ
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Проблема е в нас хората живеещи в тази държава.
Проблема е, че всички искат всичко и на момента. Икат мерцедес веднага и на момента, а не по добри условия за живот на децата си и по-добра перспектива.
Нюха към далавера и мързел е потресаващ. Шуробаджанащината също, за чиновниците да не говорими, че са много обидчиви.

Колко млади или въобще активно работещи хора искат самоинициативно да си повишават квалификацията и да градят нещо?
Колко технолога или инженера има в едно производство под 40-45 години?
Искаме магистрали, образование, здравеопазване, по добра администрация. Кой да я направи? Вече силно застаряващитте обучени кадри преди демокрацията ли?
Номера от сорта аз бачкам много пък те не ми плащат не вървят просто. Комунизма го няма вече, никой работодател няма интерес да плаща много. Работника със свършена работа и квалификация си изсква от него заплата. Колко по квалифициран, толкова по трудно е да му бъде отказано или уволнен.

За да е богата и добре развита държавата трябва да има производство на каквото и да било, БВП не се формира с услуги и внос на стоки от странство.
Как да се развива каквото и да било производство при положение, че дори и проектантите са зациклили в развитието си, и рекетират наред. После рекетират всички държавни институции издаващи документи и после всички контролиращи институции.

Общо казано на запад за да живеят на хората им трябва 1, а те изкарват 2 и никой не се вълнува какво се прави с допълнителното 1.
При нас за да живеем ни трябва 2, изкарваме 1 и никой не се интересува от къде идва това допълнително 1.

За каква шибана държава говорите, циганите било проблем. Ами защо им давате пари по улиците като просят? Защо ги наемате на работа? Защо не пускате оплаквания до местните си общини от шум, миризми, каруци и всичко коеот се сетите от тях? Търпите.
Защо наемате майстори цигани и турци да ви правят ремонтите? Няма българи ли?

Много дълго стана, но проблема не е в управляващите. Ние сме си виновни.
Никаква креативност, никаква цел, никакъв морал, никакво обществено мнение.
Единственото животно разрушаващо собствена си среда на живот е българина.

НИКОЙ НЯМА ДА НИ ОПРАВИ. НИКОГА.
Няма как да стане това.
Учете, възпитавайте децата си, и градете и ще станат нещата. Не днес, не утре но ще станат.

За протеста ще се замъкна, че да ми се чуе гласа и на мен :D
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Не държавата е шибана, шибани са доста от хората в държавата.Като изключим поскъпването на горивото в последните дни, по-разбираеми причини, всичко останало е плод на алчността на хора, търговци,фирми, банки и др.В момента при нас, бутилка олио се продава за 4лв. на нея има няколко етикета един върху друг, като първия е на цена от 1,90лв.Вие кажете, държавата ли е виновна или алчния търговец.Държавата няма как да наложи контрол на цените, дори и да им направи хиляди облекчения, алчния българин ще си остане алчен, цените ще бъдат винаги високи.Не може, произвеждайки един продукт дълги години и продавайки го на една цена, която ти е носила печалба през тези години, изведнъж този продукт да скочи двойно, с мотив, че не носи печалба, при положение, че разходите и суровината са на същата стойност.Това е до преди да почне да се дига горивото, не ми се мисли сега какво ще стане, след като вече имат някаква причинна за увеличение. :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk

Мнение от snegk »

Гледам Ивака ме изпреварил и се е спрял по-подробно на въпроса.Абсолютно съм съгласен с него. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
BOBI MITREV
новобранец
новобранец

Мнение от BOBI MITREV »

Здравейте.
И на мене ми е писнало от управляващи ,който само се чудат как да краднат.Трябва и в България да има КАМИКАДЗЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!
Правителството не си върши работата както трябва-/влиза едно КАМИКАДЗЕ и БУМ/.
Следващото правителство нестава и пак БУМ. и т.н
Следващите, който ще дойдат ще си помислят дали да крадът.
Само гледат лични интереси/казват си:"абе аз съм само за 4 години, давай да си управя положението за 4 поколения назад, така или иначе няма да ми направят нищо!!!!!!!!!!!!!!!/.
А тези който са пък повече години там са направо за ???????????
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead:
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от cecodevil »

Всеки народ заслужава управниците си!!!
Щом-като това правителство успя да накара толкова хора да гласуват за тях-толкова ни е акъла!Все някой ни "оправя" докога!?
Преди четиринадесет години трябваше да свърши всичко, когато хората излазоха на улиците -но и тогава всичко се потули и доволни с наведени глави се прибрахме.Проблема изцяло е в мисленето (разбиранията) а то няма как да се промени скоро.
П.С.За пореден път единствения изход от ситуацията е летището и все повече млади хора го избират.
Последно промяна от cecodevil на Чет Мар 10, 2011 5:33 pm, променено общо 1 път.
Изображение
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

cecodevil написа:П.С.За пореден път единствения изход от ситуацията е летището и все повече млади хора го избират.
Колега моето пожелание за 3-ти Март беше "всеки да си намери причина да остане в страната ни понеже все по трудно се намират причини"
Изображение
Незнанието не е извинение.
Аватар
valskiq
новобранец
новобранец

Мнение от valskiq »

Здравейте колеги. Не знам дали сте чували нещо за плана Ран-Ът, лично аз не бях чувал нищо за него до преди няколко дни. Според мен дава отговори на доста въпроси. За съжаление явно всичко върви по план, но не в наша полза... Ето го доклада ако имате желание да прочетете нещо написано 2000-та година колко вярно и актуално звучи днес - http://www.bgsviat.narod.ru/
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Тъкмо минах през бензиностанцията да заредя дизелче и ооооо ужас - 2.59 за литър. Това е голяма излагация, горивата в Австрия по-евтини от БГ.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

INCUBUS написа:За езическите ритуали не може да се търси отговорност от "шибаната държава".Езически ритуали има и в Европа-например в Испания /стара европейска уж "нешибана държава"/-там убиват платено пред публика разни нещастни говеда от мъжки пол.Да не би ЕС да ги е заклеймил като прости,озлобени и бедни?А за горивата - това си е обективна далавера в международен мащаб.Ако питате държавните регулаторни чиновници,ще ви отговорят - май има картел за повишението на цените,ще проверяваме...Ако пък питате търговците на горива,те ще почнат да ви обясняват,че Б.Б.и компания управляващи,са поели ангажимент пред ЕС да повишават непрекъснато акцизите на горивата- до 45-50% от общата стойност на тон гориво.Е,кой ще го духа ?Ми...ние,електората,т.е.,гласоподавателите.Това е положението.А харабетата,с техните бунтове,не само няма да могат да направят демокрации,ами и съвсем ще си ройнат животеца,копеленцата ниедни.Стойте и гледайте тепърва кви красиви граждански войни ще си заформят.

Напълно вярно,просто е въпросна време да станат разни работи.Въпроса е че при нас няма как да станат,защото никой неще да умира,ние сме безверници,докато арабина ще отиде на небето и ще стане мъченик ако умре за дадена кауза,повелена му от мюфтията а на него от алах :idea: :idea: :idea: Различни хора сме,ония няма какво да губят и са повечето са неграмотни,нито четат,нито пишат,мрат като мухи само да им се каже да тръгнат.Ние,кой да ни каже да тръгнем,като винаги правим наопаки :idea: :idea: :idea: Ако ни викат да си стоим мирни,тогава ставаме,като ни тъпчат и крадат,нищо не правим,ако ни карат да правим нещо,винаги започваме първо да обясняваме че няма смисъл или всеки почва да си прави каквото той си мисли че е разумно.Няма оправия,всички сме войводи,всички сме всезнайковци,никой на никои не ще да се подчинява и най-големия тъпак,дава акъли на всеки и за всичко,мамата си тракаме,прости,страхливи и завистливи,няма друго което да напиша и да може да покаже какви сме и обрисува !!!

Вярно е че не всички сме такива,обаче какво от това :!: :!: :!: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Ivak написа:Проблема е в нас хората живеещи в тази държава.

За протеста ще се замъкна, че да ми се чуе гласа и на мен :D
Дам... цялата истина е в първото изречение... и последното е важно :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Ivak написа:.....но проблема не е в управляващите. Ние сме си виновни.
Никаква креативност, никаква цел, никакъв морал, никакво обществено мнение.
Единственото животно разрушаващо собствена си среда на живот е българина.............
Това е"горчивата"истина !!! Робска ни е психиката и това е...!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

В момента в БГ има надпревара кой ще изкара повече пари без да работи, на гърба на другия и с този манталитет мислим да се управим, но уви повече затъваме. Всеки гледа да хитрува и да се оплаква, без да полага никакви усилия, всеки чака друг да реши проблемите, а самия той бездейства и мързелува. Всеки казава това не е добре и т.н., но продължава да живее по същия начин. Ивак за младите инженери дето говориш, знаеш ли колко такива дипломирах(над 100) и за нищо не стават, но да са живи и здрави бащите им и такива хора стават управляващи, а такива като мен бачкатори, но какво да се прави такъв е животът няма справедливост.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ivak написа: Учете, възпитавайте децата си и...
...им кажете да хванат пътя за чужбина. :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”