Продадоха дупките на Ръжево конаре?!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

4erpokov
новобранец
новобранец

Re: Продадоха дупките на Ръжево конаре??????????!!!!!!!!!!!!

Мнение от 4erpokov »

Колега Катри, съгласен съм с теб, че в държавата извращенията са на всяка крачка; че след като си плащаме за риболовни билети, все трябва да има местенца, на които да може да се лови свободно. Само че критична маса от българите тая свобода я разбират като да иде там и да измъкне от водата що мърда!! Вчера, на платен гьол един старец дойде да си поиска цигара и почна да ми се похвали, че в близката рекичка с парашут извадил 30-тина кленчета и червеноперки. До тук минаваме с дежурната п. майна ... обаче, човекът, който ми го говори това явно беше с тежък инсулт, с почти обездвижени крак и ръка, и патерица .... е можеш ли да си представиш що за изродщина е това, да се понесеш едва жив, в 30-градусова жета, за да бракониерстваш маломерки в забраната!!!! Е, не сме хора.
Иначе и „аз съм българче”, и на мен не ми се плаща, само че икономиката и живота установяват прости правила - Не можеш да получиш, без да влагаш и стопанисваш, (било частно, било обществено). Другото по възрастните са го преживели – нищо против, ама не се е получило. Та затова е много прав Вичев и даже меко се е изразил.
- Не държим сметка за възможностите си – кой е казал, че риболова е евтино и всеобщо достъпно занимание? Ами не е. След като с 300 кинта едва си комплектоваш читава въдица, а доста семейства живеят с такъв доход на глава, значи не е. И аз искам вместо да въртя само из България, напр. да ловя к..ви бяха костури по Амазонка (само воблерите, за които са с размер на нашите рибки :)), ама не мога да отделя 5-10 х. евро за това, не го правя и не се оплаквам.
Поздрави и ако съм те засегнал с нещо, прощавай,
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Абе хора,вие започнахте да говорите пълни абсурди.Какво общо има риболова на костур по Амазонка с условията за риболов в нашата държава?Все едно някой с 5000 лева месечен доход да ми каже карането на автомобил не е евтино удоволствие,защото аз искам да си купя последен модел поръчково БЕНТЛИ ама не мога,за това по - добре да не карате коли. :lol: :lol: :lol: Пълни глупости!!!
Изображение
Изображение
Аватар
rosboz
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rosboz »

Малко снимки от преди час

Тази табела е от миналата година

Изображение

Нивото е паднало още от април

Изображение

Имаше умряла риба

Изображение

а това е ново табела и преграден път , но нищо не пише за риболов

Изображение

Изображение

Изображение

а за статута да ги взимат всичките , след като навсякъде е заринато от мърсотия оставена от нас рибарите , а за прибирането на маломерни риби не ми се говори.

Успех през новия сезон на всички .
ski today
work tomorrow
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Колега,не знам дали знаеш пътя през гората,който излиза на третата дупка.Още през пролетта там беше изсипана камара пръст,за да не се минава.Е ......... хората /включително и аз/ си оставяха колита там и вървяха около 400-500 м. до водоема.Имам тема в Моят излет със снимки на затрупания път.Може би оттогава са започнали подготовката за спиране на достъпа,макар никой да не е минавал да каже нещо по въпроса /включително и ИАРА :lol: /.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Родна българска картинка - карасота, просто нямам думи..... :axe: Някой колега има ли скорошни снимки от дупките на Махалата - да видим там как е положението?
Риболовец,а не рибар съм аз!!
kalata1912
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalata1912 »

katri написа:Родна българска картинка - карасота, просто нямам думи..... :axe: Някой колега има ли скорошни снимки от дупките на Махалата - да видим там как е положението?
снимки нямам,положението на махалата е следното!на всички дупки има поставени табели "риболова забранен,частна собственост"миналата седмица се отбих за малко от пьтя
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Важното е да се разбере че от тук нататък,нещата ще са такива :idea: :idea: :idea: Няма да остане дупка в страната,която да не даде за стопанисване,разберете го !!! Евтино или скъпо,всеки си прави сметката и ако иска ще кара мерцедес,ако не ще си кара москвето :lol: :lol: :lol: Що се отнася до водоемите за свободен риболов,има ги достатъчно,е не са под прозореца на всички,едни са повече облагодетелствани от други и така.Ето,на Пясъчник от няколко дни е окупирано с палатки,за хората от Пловдив и околията,водоема е достатъчен.Лошото е че всички искат да ловят навсякъде,а това от ден на ден става мисията невъзможна.Няма как да имаме претенции,освен ако не ни е отнето на сила или чрез измама :idea: :idea: :idea: За това казах,ако има някои нотариалин акт или договор,може да има претенции,другото е прищавки и заяждания без покритие и каквото и да е законно основание.И аз съм рибар и аз имам билети на сина ми съм извадил,както и на момчетата около мене за да сме законни по водоемите.Аз също обикалям страната,във ваната не ми се лови,няма нищо там което да ме изненада.Ако не мога да отида пет пъти,поради липса на средства,ще отида два пъти и пак ще ловя,без значение на колко километра е водоема :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

снимки нямам,положението на махалата е следното!на всички дупки има поставени табели "риболова забранен,частна собственост"миналата седмица се отбих за малко от пьтя
ок, колега , мерси за инфото - работата е ясна....
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Някой да има актуално инфо от дупките на Махалата.Нещо чувам ,че били отново пуснати за риболов срещу такса.Има ли направени подобрения от новия собственик - евентуално зарибяване?Ако има някой информация - нека сподели какви са актуалните условия за риболов на водоема?
пецата-32
новобранец
новобранец

Мнение от пецата-32 »

на дупките на ръжево конаре ходи един колега на скоро незнам да има забрана даже ходи 2,3 пъти и тъй ,като и аз знам от местните че някъв с джип утишал и казал на един рибар че това вече е частна собственост ,та попитах колегата да не се е убъркал ама не точно там е бил и никой нему е казал нищо
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Колега, питах за дупките на Горна Махала, а не за тези на Ръжево Конаре.За тях знам, че отново са пуснати за риболов.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

И понеже 2 седмици никой не ми отговори - реших да проверя сам как е положението.....Направих си една екскурзийка до Горна Махала.Дупките са изцяло тревясали.Нивото е паднало значително.Табелите "Частна собственост.Риболовът забранен" си стоят отново(бяха ми казали,че са разрешили риболова срещу 3лв. такса, но уви...).Разбира се при това положение риболовци нямаше.Имам чувството,че собственикът цели след време да свърже старите дупки с новата,която копае от наколко години, та белкем рибата влезе на чистото за да може да я излови с мрежите или пък да го пусне водоема за платен любителски риболов срещу такса и плащане на кг.За зарибяване разбира се и дума не може да стане :).
Изобщо: мъка,мъка... - затри се и този водоем.Разочарован от обстановката реших да проверя какво е положението на Песнопой-така и така бях наблизо.Какво да Ви кажа:там също много треволяци,шишета,туби и всякакви други боклуци и между тях имаше сигурно 30 тапи нахвърляни.(на 3кв.м.-тапа-само за снимка ,ама не си носих фотото).Двама тъпанари с лодка влезнали там,където водораслите не са успели все още да превземат водоема и пускаха шишета с 100 гр. каракуди за стръв да хващали трофейни щуки.Ударих му чертата и на този водоем - скоро няма да го посетя отново...
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

katri написа:И понеже 2 седмици никой не ми отговори - реших да проверя сам как е положението.....
Изобщо: мъка,мъка... - затри се и този водоем... - скоро няма да го посетя отново...
Благодарство за инфото ! Не останаха вече неарендовани места :mrgreen: ....Освен едната Маричка.... :twisted:
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Продадоха дупките на Ръжево конаре?!

Мнение от Атанас Катцарски »

Ама и дупките на Ръжево Конаре ли са дадени бре,ахахахахаха!Тоя дет ги е взел бая се е нахакал. :lol:
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Продадоха дупките на Ръжево конаре?!

Мнение от tsvetkoff »

Много е лошо да се изказваш неподготвен.....Ако поне беше си направил труда да попрочетеш - дупките на Ръжево Конаре все още са свободни за риболов/казано от личен опит/.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”