Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Продадоха дупките на Ръжево конаре?!
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Продадоха дупките на Ръжево конаре?!
Здравей те колеги! Незнам тук ли е мястото за тази тема а ма кото получих инфо какво са направели реших да пиша . Предварително се извинявам
Разбрах че някакъв австриец е купил всичко да вади пясък и чъкъл и е забранил достъпа до дупките за нас риболовците . До кога ще търпим тук в Пловдив да си правят каквото си искат????!!!!! За какво си вадим тези билети??!! Като няма кой да ни защитава правата като организирани риболовци!!!!!!...... На Пясъчник БРАКОНЕРИ
а сега и това. Цялата облас е оставиха без свободни водоеми!!! Спирам до тука защото рискувам да напиша някои думи по адрис на роднини. Ако някой знае нещо повече нека да сподели.

-
- ще става разбирач
Re: Продадоха дупките на Ръжево конаре??????????!!!!!!!!!!!!
Колега, както е изпял Слави Трифонов - "Няма такава държава"!
Виж аз на какво попаднах :
Виж аз на какво попаднах :
Нямам думи !След , като бяхме решили днес да ходим на имението на Кълвача в село Овощник към 10 .00 се озовахме пред бариерата на портала . Посрещнаха ни и ни пуснаха да влезем след , което ни заведоха до реката ( Тунджа ) която минава на около километър от бариерата , но вътре в имението !
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Ако е вярно - това е много лоша новина.Наистина много лоша. 

- koda33
- разбира нещата
Едвали ги е купил , може да са му дали концесия , иначе инфото е много обезпокоително с всеки изминал ден ни навират на кучето в ауспуха и ние си траем , е нема такава ДЪРЖАВА

Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
колега,и аз разбрах за това.предлагам да се събирем на откриването повече рибари и да се срещнем с австриеца. тази риба която е вътре е пускана преди години от нашите бащи,дядовци и др.тя не е негова.
-
- новобранец
Това е много добра идея
Само да не стане като за горивата

да попитаме общината
-
- разбира нещата
ми те и заводите са строени от наще бащи и дядовци,но ги ПОДАРИХА на чужди фирми да не им правим конкуренцияr.ta4ev написа:колега,и аз разбрах за това.предлагам да се събирем на откриването повече рибари и да се срещнем с австриеца. тази риба която е вътре е пускана преди години от нашите бащи,дядовци и др.тя не е негова.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- научил се да хвърля
лошо,много лошо
!!!доколкото разбрах и на горна махала е нещо подобно :
навсякьде има табели "частна собственост риболова забранен"

- mitiogt
- ще става разбирач
Лошооооооооо , мн риба имаше !!!
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
- antivik
- кандидат преподавател
Аз до колкото съм чувал, бреговете на реките и язовирите/има ги на списък/, са публична собственос, с морските плажове мисля е същото. Ама се намираме в страната на абсурдите, дето на дебеловратия имението не го закачат, макар че е незакнно, а проста колиба я гътатат веднага. Докът законите важат за едни, а за други не дереджето нема да се оправи
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ТОЧНО ТАКА - последният път като бях там пристигна собственика уж и изгони всички рибари, които бяха на водоема.Този водоем го посещавам от 20 години и да не ви казвам колко каракуда съм изсипал там, пък сега идва някакъв си самозванец с ръце на кръста и ми заявява, че бил пуснал няколко шаранчета във водоема и аз не трябвало да ловя там , защото имало вероятност да хвана неговите шаранчета при положение ,че аз хвърлям само за хищник.Пълен абсурд.лошо,много лошо!!!доколкото разбрах и на горна махала е нещо подобно :
навсякьде има табели "частна собственост риболова забранен"
Попитах сина на собственика на какво основание ме гонят от водоема при положение ,че си имам билет и т.н..., а той ми разправя ,че кмета на Калояново им бил дал дупките на концесия за 25 години напред.Щял да ги пусне за спортен риболов като мине забраната, но рибата да се плаща на кг.Е това , ако не е мафия........, откъде на къде ще му плащам рибата на кг на тоя - да не е зарибявал той случайно.Сигурен съм ,че не е пуснал и една риба във водоема пък сега да му плащам рибата на кг.Ще има да взема много здраве от мен, но лошото е ,че по този начин му се отвързват ръцете да прави каквото си иска с водоема и с рибата в него и със сигурност ще го съсипе, а нашите възможности за риболов в региона намаляват с още един водоем.То освен на Марица май не остана къде да се ходи на свободно в региона.Все пак надявам се на тамошните местните рибари да се организират след забраната и да го откажат тоя нов самозванец.Ако се оповести някава инициатива по въпроса на колегите , аз ще съм първия в списъка......
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- разбира нещата
През дупките на Горна Махала в последните 20г- се извървя "куцо ,кьораво и сакато"katri написа:..... кмета на Калояново им бил дал дупките на концесия за 25 години напред.Щял да ги пусне за спортен риболов като мине забраната, но рибата да се плаща на кг.Е това , ако не е мафия........, , но лошото е ,че по този начин му се отвързват ръцете да прави каквото си иска с водоема и с рибата в него и със сигурност ще го съсипе, а нашите възможности за риболов в региона намаляват с още един водоем.

Катри за съжаление е прав -остава ни едната Марица

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Всичко което е написал колегата burg е 100% истина с една малка забележка - вече дупките имат нов собственик(от около месец).Стария , за който пише колегата ги заряза след като ги експлоатира близо 2 години и сега се извъди нов, който ще довърши започното от стария и ще съсипе нацяло водоема.Иначе хубавото на този водоем бе ,че удивително незнайно как , но винаги успяваше да се съвземе от само себе си след многобройните бракониерски набези, но този път май няма да го бъде окончателно.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- разбира нещата

Ще се отдаваме на спомени за там- какви каленици, щуки и шарани имаше ......