Продадоха дупките на Ръжево конаре?!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

trifonoff68
новобранец
новобранец

Продадоха дупките на Ръжево конаре?!

Мнение от trifonoff68 »

Здравей те колеги! Незнам тук ли е мястото за тази тема а ма кото получих инфо какво са направели реших да пиша . Предварително се извинявам :prayer: Разбрах че някакъв австриец е купил всичко да вади пясък и чъкъл и е забранил достъпа до дупките за нас риболовците . До кога ще търпим тук в Пловдив да си правят каквото си искат????!!!!! За какво си вадим тези билети??!! Като няма кой да ни защитава правата като организирани риболовци!!!!!!...... На Пясъчник БРАКОНЕРИ :axe: а сега и това. Цялата облас е оставиха без свободни водоеми!!! Спирам до тука защото рискувам да напиша някои думи по адрис на роднини. Ако някой знае нещо повече нека да сподели.
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Продадоха дупките на Ръжево конаре??????????!!!!!!!!!!!!

Мнение от ivanov70 »

Колега, както е изпял Слави Трифонов - "Няма такава държава"!
Виж аз на какво попаднах :
След , като бяхме решили днес да ходим на имението на Кълвача в село Овощник към 10 .00 се озовахме пред бариерата на портала . Посрещнаха ни и ни пуснаха да влезем след , което ни заведоха до реката ( Тунджа ) която минава на около километър от бариерата , но вътре в имението !
Нямам думи !
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Ако е вярно - това е много лоша новина.Наистина много лоша. :evil:
Изображение
Изображение
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Едвали ги е купил , може да са му дали концесия , иначе инфото е много обезпокоително с всеки изминал ден ни навират на кучето в ауспуха и ние си траем , е нема такава ДЪРЖАВА :twisted: :evil: :evil: :evil:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
r.ta4ev
новобранец
новобранец

Мнение от r.ta4ev »

колега,и аз разбрах за това.предлагам да се събирем на откриването повече рибари и да се срещнем с австриеца. тази риба която е вътре е пускана преди години от нашите бащи,дядовци и др.тя не е негова.
trifonoff68
новобранец
новобранец

Мнение от trifonoff68 »

Това е много добра идея :finga: Само да не стане като за горивата :oops: :evil: :oops:
NIKSAN_S
новобранец
новобранец

Мнение от NIKSAN_S »

:drinkers:
да попитаме общината
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

r.ta4ev написа:колега,и аз разбрах за това.предлагам да се събирем на откриването повече рибари и да се срещнем с австриеца. тази риба която е вътре е пускана преди години от нашите бащи,дядовци и др.тя не е негова.
ми те и заводите са строени от наще бащи и дядовци,но ги ПОДАРИХА на чужди фирми да не им правим конкуренция :twisted: :twisted: :twisted:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
kalata1912
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalata1912 »

лошо,много лошо :twisted: !!!доколкото разбрах и на горна махала е нещо подобно : :!: навсякьде има табели "частна собственост риболова забранен"
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

Лошооооооооо , мн риба имаше !!!
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Аз до колкото съм чувал, бреговете на реките и язовирите/има ги на списък/, са публична собственос, с морските плажове мисля е същото. Ама се намираме в страната на абсурдите, дето на дебеловратия имението не го закачат, макар че е незакнно, а проста колиба я гътатат веднага. Докът законите важат за едни, а за други не дереджето нема да се оправи :twisted: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

лошо,много лошо :twisted: !!!доколкото разбрах и на горна махала е нещо подобно : :!: навсякьде има табели "частна собственост риболова забранен"
ТОЧНО ТАКА - последният път като бях там пристигна собственика уж и изгони всички рибари, които бяха на водоема.Този водоем го посещавам от 20 години и да не ви казвам колко каракуда съм изсипал там, пък сега идва някакъв си самозванец с ръце на кръста и ми заявява, че бил пуснал няколко шаранчета във водоема и аз не трябвало да ловя там , защото имало вероятност да хвана неговите шаранчета при положение ,че аз хвърлям само за хищник.Пълен абсурд.
Попитах сина на собственика на какво основание ме гонят от водоема при положение ,че си имам билет и т.н..., а той ми разправя ,че кмета на Калояново им бил дал дупките на концесия за 25 години напред.Щял да ги пусне за спортен риболов като мине забраната, но рибата да се плаща на кг.Е това , ако не е мафия........, откъде на къде ще му плащам рибата на кг на тоя - да не е зарибявал той случайно.Сигурен съм ,че не е пуснал и една риба във водоема пък сега да му плащам рибата на кг.Ще има да взема много здраве от мен, но лошото е ,че по този начин му се отвързват ръцете да прави каквото си иска с водоема и с рибата в него и със сигурност ще го съсипе, а нашите възможности за риболов в региона намаляват с още един водоем.То освен на Марица май не остана къде да се ходи на свободно в региона.Все пак надявам се на тамошните местните рибари да се организират след забраната и да го откажат тоя нов самозванец.Ако се оповести някава инициатива по въпроса на колегите , аз ще съм първия в списъка......
Риболовец,а не рибар съм аз!!
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

katri написа:..... кмета на Калояново им бил дал дупките на концесия за 25 години напред.Щял да ги пусне за спортен риболов като мине забраната, но рибата да се плаща на кг.Е това , ако не е мафия........, , но лошото е ,че по този начин му се отвързват ръцете да прави каквото си иска с водоема и с рибата в него и със сигурност ще го съсипе, а нашите възможности за риболов в региона намаляват с още един водоем.
През дупките на Горна Махала в последните 20г- се извървя "куцо ,кьораво и сакато" :twisted: нашествие от регионални дерибеи -арендатори , но този последният концесионер е...а мамата на всичко с изкопаването в съседство на новите места за вадене на пясък. Водата подпочвено започна да избива в новите дупки, нивото на същата започна да намаля в коритото на съществуващите, канала който пуснаха да влиза в голямата дупка вкара много мръсотии , отделно бракониерските набези със всякакви средства станаха постоянни и в момента положението е по-трагично от когато и да било . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Съсипаха и това прекрасно местенце... :finga: :finga: :finga:
Катри за съжаление е прав -остава ни едната Марица :evil:
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Всичко което е написал колегата burg е 100% истина с една малка забележка - вече дупките имат нов собственик(от около месец).Стария , за който пише колегата ги заряза след като ги експлоатира близо 2 години и сега се извъди нов, който ще довърши започното от стария и ще съсипе нацяло водоема.Иначе хубавото на този водоем бе ,че удивително незнайно как , но винаги успяваше да се съвземе от само себе си след многобройните бракониерски набези, но този път май няма да го бъде окончателно.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

:smt023 Това ,че има нов арендатор , наистина не го знаех - което е още по-лошо в случая, защото всичкото :ANAL: :axe: :axe: :axe: ..........ще започне от начало . :finga: Докога ли ..?
Ще се отдаваме на спомени за там- какви каленици, щуки и шарани имаше ...... :evil: :evil: :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”