Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Мнение относно нощтният риболов и бракониерството
Модератор: bobopeli
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Мнение относно нощтният риболов и бракониерството
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Буффффф,толкова сме много,че и депутати можем да имаме,обаче сме такива путьовци,че нямаме равни в света.От кога се говори за това,да се организираме и да направим нещоИмаме достатъчно интелигентни и учени колеги,които да ни представляват,ама явно че никога няма да стане.Всеки си вика,кой ще направим,какво ще направи там и т.н и дали няма да се изкриви като краставица след като стане депутатин
![]()
![]()
Мамата сме си ебали
![]()
![]()

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
В промените на закона, който ще бъде гласуван на второ четене вероятно тая есен, се разрешава риболовът с две въдици в реките. Това е крачка напред.B61 написа:А не може ли над цената за риболовния билет да се доплаща някаква сума и да може да се лови примерно с 2 въдици на река и 4 на язовир без да сме бракониери!Същото може да се приложи и за нощния риболов.
За нощния риболов с въдици – и аз съм да се разреши, макар че отдавна не го практикувам. А не знам и какви са основанията да е забранен.
За ИАРА – не съм съгласен. Повечето от тях са много свестни. Вярно че - както навсякъде – и в тяхното стадо има мърша. Обаче те са само триста души с администрацията. Добре е да признаем, че в последните години има сериозни действия от тяхна страна. В предишните години и това го нямаше. Щото ако свестните сред тях прочетат какви ги пишем – и те ще загубят ентусиазъм.
За да се промени законът – трябва да се обединят хората искащи промяната, да напишат исканията си, заедно с мотивите, и да ги внесат в Народното Събрание /в комисията по земеделие/ чрез някой депутат. Добре е да обсъдят тези искания предварително с ръководството на ИАРА, защото Комисията по земеделие винаги пита в ИАРА какво е тяхното мнение по въпроса. Не е толкова трудна тая работа, когато исканията са разумни.
- antivik
- кандидат преподавател
Относно ИАРА-та до някъде съм съгласен, но ми се чини че хората които обхождат районите са малко, дали няма пари или кандидати -не знам. А за промяната на закона, предполагам че във форума все ще се намерят 1-2-ма юристи, които да го формулират и напишат както трябва, а тук свестните хора ще го подкрепим.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Колега, ти много хубаво говориш за ИАРА, но аз съм бил в тези среди и знам за какво става въпрос. Слава богу, че вече съм в Канада. Визирам ИАРА в Пловдив. Анев и подопечните му са толкова вътре, че не ми се говори. Правят някакви измислени проверки през деня, естествено на редовните рибари, и ако им падне пенсионер или дете-няма милост, на другият ден публикации във вестника как са хванали нарушител. Пълен ташак! Да, ама през нощта бракониерчетата си работят. ИАРА-Пловдив знае, че всяка нощ има мрежи в Пясъка поне от7-8 години и не прави НИЩО. Смятам следващото излияние от този род да е с адрес София. И от там ако няма реакция? Дайте ми съвет! По-скоро вие се ориентирайте.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
а ти какво ще правиш във реката с лодка>>средната ширина на една река е петдесет метраundergrounder написа:Гениално.Чудя се как ти го роди акъла.Мисли логично като пишеш и не пиши глупости.Не са ти виновни лодките,съзнанието на рибарите е виновно.Като не искаш лодки,ходи на платен водоем,там не пускат лодки.Хем няма да се ядосваш на лодкари,мрежари и токаджии.ribolovcho написа:да се забрани ползването на лодки във реките..само така ще се спрат токаджийте..с лодка ли си -значи си бракониер..
за какво ти е да влизаш със лодка>какво ще правиш вътре с лодка>>

И аз съм го виждал същото на Пясъка - преди доста години.arkartofa написа:Колега, ти много хубаво говориш за ИАРА, но аз съм бил в тези среди и знам за какво става въпрос.
На всички, които искат да подадат сигнал за корупция сред служители на ИАРА – могат да го правят на тел. 02 805 16 66. Не винаги ще успяват да го проверят, когато е по телефона.
Най-добрият вариант е да се снима всичко, да се опише какво се е случило и да се подаде сигналът в ИАРА. Може и по пощата да се изпрати. Но трябва да е подписано и човекът да е готов да свидетелства. Особено, когато техни служители са в съучастие с престъпниците. Анонимни сигнали не проверяват.
В този случай са длъжни да направят проверка и да отговорят на човека, изпратил сигнала. Ако не друго – поне ще имат едно наум, за какво става въпрос и при повече сигнали за едни и същи служители – може да има ефект.
Отказват да направят в сайта си точка – Сигнали за бракониери, защото често ги пращали за зелен хайвер. Понякога и самите бракониери.
-
- новобранец
Ама много съм съгласен ама и много не съм.Съгласен съм,че трябва да се обединяваме и да искаме своето или нашето с цел облагородяване на ВСИЧКО за което тачим и милеем.Ама не съм съгласен цял народ да плаща за това те да се чешат между краката и в същото време да толерират (знайно или незнайно от мързел или липса на средства) бракониерството и ако хванат някъв не техен познат или не плащащ да се правят на велики при цялата мизерия дето я има покрай тях.Аз ПЛАЩАМ (данъци) те да си вършат работата.След като няма реакция от тяхна страна и сме недоволни да хванем да недоволстваме както правят хората по белите държави.И като се вдигне един да го последват сто,а не да го гледаме и да си мислим"А бе,глей го тоя"antivik написа:Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Буффффф,толкова сме много,че и депутати можем да имаме,обаче сме такива путьовци,че нямаме равни в света.От кога се говори за това,да се организираме и да направим нещоИмаме достатъчно интелигентни и учени колеги,които да ни представляват,ама явно че никога няма да стане.Всеки си вика,кой ще направим,какво ще направи там и т.н и дали няма да се изкриви като краставица след като стане депутатин
![]()
![]()
Мамата сме си ебали
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух