Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Мнение относно нощтният риболов и бракониерството
Модератор: bobopeli
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Мнение относно нощтният риболов и бракониерството
Здравейте колеги . Вчера направих един морски риболов на БРАЙТЪН в АНГЛИЯ .Понеже прочетох темата за бракониерите в Малко Шарково ( а за мен те са такива, щом престигат в 11 ч нощем и си тръгват в 6 сутрин но само ако са били с лодки ) .Та да се върна на мисълта си която беше продиктувана от тоя ми риболов .До това лято на пиера се плащаше по 2,50 лири на пръчка а сега е по 3 .В Англия нощтният риболов е разрешен . Преди се плащаше само за деня или от колко си дошъл . Не беше толкова стриктно за през ноща . Сега обаче е от 6 сутрин до 6 вечер . Искаш нощен си плащаш от 6 вечер до 6 сутрин .Нищо лошо. ТА питането ми е защо да не искаме ( явно да създадем форум ) за нощен риболов в БГ .----НО САМО ЗА ВЪДИЧАРИТЕ. Ето ти го и по големия контрол от самите нас .___ ЗАБРАНА НА ВСЯКАКВИ плавателни средства по тъмни доби . Нека господата тролингисти да си шарят по цял ден , но като мръкне и навън . Така ще се знае ,че чуеш ли лодка или видиш по тъмно , тоя е за КАПАНА . Искаш да захраниш ,направи го преди да мръкне и лови цяла нощ .Какво по хубаво от това един късен след обяд и продължение нощен риболов .Особенно когато времето все недостига .А и ИАРА да си заработят парите нощем .Сега спът и денем и нощем ,а така искат не искат ще трябва да се размърдат за да няма нехванат ,недоказан и тям подобни .Ще искаме да им се плаща на заловени .Даже предпочитам на кадърните да дават бонус за заловен . Белким се размърдат . А и самите рибари малко или много ще ги респектират с присъствието си.Визирам бракониерите ама защо не и тия от ИАРА . Така ще ги виждаме какви ги вършат ,защото трябва и веднага да дойдат на сигнал .АХА ....Така ,че едва ли ще изловим рибата нощем но защо да сме лишени от това за сметка на други . А ако не ни чуят - явно трябва да се надигне вой като в Катуница . След като навсякъде е повзолено защо на нас не . Уж сме у европата ?
- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Re: Мнение относно нощтният риболов и бракониерството
Страхотна идея,която се върти и в моята глава от доста време!!
AC/DC
Напълно подкрепям.Има много колеги,включително и аз, които през деня просто нямат време за риболов и се оказват дискриминирани от закона.Ефекта от промяна на регламента за нощния риболов ще бъде наистина значим за всички.Предлагам да започнем сериозна полемика и ако има колеги с повече свободно време и опит, да им се помогне да инициират
промени в законодателството.
промени в законодателството.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Подкрепям ви колеги.Наистина трябва де се направи нещо по въпроса
краино време е да се направи нешто за ношния риболов зашто да ни лишават от това удоволствие
-
- новобранец
подкрепям идеята решението е много правилно
-
- ще става разбирач
Това е добра идея!!!
Христо - наслука на всички
С двете ръце съм за идеята.
- dedeff
- разбира нещата
Така и ще се позатегне контрола върху бракониерите,идеята е много добра. 

Без жени можем,без риболов не можем!
- antivik
- кандидат преподавател
Много добре формулирана и аргументирана идея
. Подкрепям я с две ръце, а и този закон за забрана на нощния риболов ми е непонятен, спазвам го само защото го има, но мисля че трябва да се промени. И правилно решение за лодките по тъмна доба, па ако започнат директно да ги торпилират и пращат на дъното още по-добре, то си е казано страх лозе пази
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Защото не сме Англия и никога няма да бъдем!!!hristoogi написа:....... ТА питането ми е защо да не искаме ( явно да създадем форум ) за нощен риболов в БГ .----НО САМО ЗА ВЪДИЧАРИТЕ. ..........

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- трапера
- сериозен играч
Нощният риболов е хубаво нещо.Наистина би било добре да се разреши. Може да се променят доста неща в закона.Не мисля,че рибата ще се излови през нощта!А който я рилийзва през деня щего прави и нощем. Ако се вдигнат цените на билетите ще има и повече пари за ИАРА,които не е лошо да зарибяват малко от малко поне,ами и ще имат пари и средства за повече контрол! Това за лодките го подкрепям с две ръце-лодките през ноща-на брега! НО закона трябва да е еднакъв за всички и да се прилага поравно. Забрани ли се нощем лодка във водата-значи е ЗАБРАНЕНО!!! Такава лодка да бъде считана за бракониерска!..........
Не е лошо да се направи и списък с подсъдните деяния,при издаване на риболовен билет да се подписва и декларация,че риболовеца е запознат с това и носи наказателна и подсъдна отговорност..... Ако бъде заловен в крачка-безцеремонно на съд!!! Конфискация на оборудването,придружена разбира се с протокол и свидетели....
Може да се направи нещо,но трябва някои отговорни хора да се размърдат малко!
В тази тема съм споделил някои мои виждания за контрола от страна на ИАРА...
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=47952
Не е лошо да се направи и списък с подсъдните деяния,при издаване на риболовен билет да се подписва и декларация,че риболовеца е запознат с това и носи наказателна и подсъдна отговорност..... Ако бъде заловен в крачка-безцеремонно на съд!!! Конфискация на оборудването,придружена разбира се с протокол и свидетели....
Може да се направи нещо,но трябва някои отговорни хора да се размърдат малко!
В тази тема съм споделил някои мои виждания за контрола от страна на ИАРА...
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=47952
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз колеги почти винаги практикувам нощен риболов, тихо ми е пивам си по малко, добри рибки се хващат, романтика е на 6-ст, но само едно не разбрах, защо ме мислят за бракониер тука някой модератори и ми местят нощните излети в раздел бракониери.
Малумна работа, а на мен ми дреме на к..а
Много пъти съм виждал бракониери , ама какво да направя трябва да се обурудвам с оптична карабина ли и аз незнам.
Мисля че ако сме повече нощем ще се получи някакъв самоконтрол и бракониерите ще намалеят драстично.
Малумна работа, а на мен ми дреме на к..а

Много пъти съм виждал бракониери , ама какво да направя трябва да се обурудвам с оптична карабина ли и аз незнам.
Мисля че ако сме повече нощем ще се получи някакъв самоконтрол и бракониерите ще намалеят драстично.
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Дано упрека ти не е срещу тролингистите,защото аз като любител на този риболов съм звънил на ИАРА и заедно сме вадили мрежи над 10 пъти.Отделно който практикува кльонк предпочита да е вечерта.Така че трябва да се гледат всички гледни точки.Бъди сигурен,че бракониерите не влизат с лодки с двигател.Те са с гумени лодки от по 200-300 лв.,така че ако ги хванат да не са на голяма загуба.Никой бракониер няма да бръмчи с двигател ако е тръгнал през ноща да шари.А тролинг се практикува през деня само.На скоро четох,че ще разрешават и нощния риболов.Не си прав,че ИАРА през ноща не проверявали.Мен лично на яз.Кърджали са ме проверявали многократно по тъмно дали не съм хвърлил да ловя.hristoogi написа: Нека господата тролингисти да си шарят по цял ден , но като мръкне и навън . Така ще се знае ,че чуеш ли лодка или видиш по тъмно , тоя е за КАПАНА .
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
- Don4o_62
- учете се от него
Какви са тия глупости да се забрани нощем да имало лодки във водата.Все едно да спрат колите нощем.Че аз може да искам да се разхождам вечер на лунна светлина с нещо прясно женско да кажем
.Лодки ще си има винаги нощем,въдици в тях не трябва да има.Там трябва да има контрол,а не че лодката била нощем на вода.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти