ДА ПУСКАМЕ ЛИ СОМОВЕТЕ ?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
kalins
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalins »

тарзан написа:Над 4 кг. НЕ . Но АКО хвана над 60 кг. СЪС СИГУРНОСТ ще го пусна и една от причините да го направя е че хамалогията по чистенето си е доста сериозна - така е чиста работа : хем си много хуманист , хем не се омазваш в слуз , хем се биеш в гърдите колко си велик - АМА не съм хванал ...
Ти пък кога си чистил сом?
Добре е да си добър
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Хайде да кажа и аз нещо,щот много се умълчах и ще решите че съм се удавил :twisted: :twisted: :twisted: Хубаво е всеки да пуска малките до2-2,5 кг защото те точно тогава започват да растат и да наддават килограми.Ако ме мързи да го нося или нямам здрав чувал за да го транспортирам жив до моя гьол,задължително го пускам.Ако е по голям го взимам /говоря 3-4кг и нагоре/.Ако хвана повече бройки и със мене има хора,раздавам и на тях.Това за мен е правило.Но всеки си има собственно отношение към мустакаткото и сам решава,макар че болшинството рибари прибират всичко.Абе вече нищо неме интересува всеки да прави каквото знае,защото никой никога няма да спре този български феномен.Хубаво че жена ми неходи покрай водоемите че и нея ще искат да вземат :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
alekMK
новобранец
новобранец

Мнение от alekMK »

[quote="Troli Rapala"]Най-добре е законово да се приеме до 70см.и над 1.70см.,да се пускат обратно![/quote]

:smt023 ПРАВИЛНО!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Без да искам да засягам никой,никакъв закон неможе да спре българската простотия.Който си е коректен е такъв до края на живота си.Всичко друго е за пред хората.Така е било,така е и така ще бъде.предполагам че това звучи доста скептично,но е факт.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
scooter
новобранец
новобранец

Мнение от scooter »

опре ли работата до раздаване значи нещо е объркано

сам ловиш, сам ядеш и взимаш толкова колкото ти трябва на теб самия
размер мин. 3-4кг.
По риба на ден или само най голямата, заговори ли се за фризери става страшно

ако има повече хора които се ръководят от този принцип, няма да има нужда нито от закони нито от забрана

на мен 1-2 по-големи риби на сезон са ми достатъчни
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

scooter написа:опре ли работата до раздаване значи нещо е объркано

сам ловиш, сам ядеш и взимаш толкова колкото ти трябва на теб самия
размер мин. 3-4кг.
По риба на ден или само най голямата, заговори ли се за фризери става страшно

ако има повече хора които се ръководят от този принцип, няма да има нужда нито от закони нито от забрана

на мен 1-2 по-големи риби на сезон са ми достатъчни

Колко е това по-големи :?:
Аватар
scooter
новобранец
новобранец

Мнение от scooter »

примерно 20-30кг.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Улова на 20-30кг.сом е първо ниво на играта!За нататък се искат още повече умения. :wink: :idea:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Чакай малко Скутер!Как хем ги пускаш,хем си оставяш по-големите?Бъди точен! :wink: Ти месар ли си или не си? :D
Аватар
scooter
новобранец
новобранец

Мнение от scooter »

понеже ти си в трето , си ги взимяй всичките
Troli

Мнение от Troli »

Телето,имаш много здраве и късмет от Ники Добрев от Панчарево!Този около 50 годишен мъж сложи и след това свали демонстративно шапката си с надпис "ЯМАХА" в твоя чест за това,че си пуснал 83 кг. сом на свобода!И аз,ако хвана тая година още сомове ще се снимам и ще ги пускам! :wink:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

А бе Троли,аз да не съм медийна звезда.Егати,много поздрави от тоя,много чест и почитания от ония.Тва са глупости.Уважавам всеки риболовец и на никой не съм отказал помощ.Те едните ми се сърдят за това,другите пък си мислят,че се правя на интересен.Не бе обичам да си общуваме и учим един друг.Какво лошо има в това не знам.
Гледам по горния аватар на скутер и си мисля:Каква ли мишка се крие зад този човек.Разбрахме аз какво съм хванал,но той така и не се показа какво той е хванал.Най-гадно е да злобееш за успеха на колегата.Нямам предвид мен.За сега казвам и пиша каквото мисля,но без подробности.Просто никой не ме пита-а това е добре.
Troli

Мнение от Troli »

Всеки уикенд се срещам с твоите последователи и виждам,че всеки път хващат.Те са от три до пет лодки и все някой се отчита,но до сега най-якият сом е на Динко-32кг. и моя 25кг.!Стандартните са по 10-15кг.Какъв звук вадят,направо ми кънтят ушите три дена! :roll: :shock: :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

То отстрани се чува по силно от колкото в лодката.Ти нали хвана,значи всичко е наред-действай,но там където го хвана вече не калве.Не ходи за да не си мислиш,че капото е от кльонка.
Troli

Мнение от Troli »

Имах натискания и в последствие по стръвта забелязах сомски следи,но не ще да хапне стръвно! :roll: Местните твърдят,че това са малки сомета!Аз обаче съм сигурен,че само дъртите магарета са толкова претенциозни и предпазливи.Според мен най-големия сом жевее там,но ще те послушам и този уикенд сменям позицията и пак ще си говорим! :wink: :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”