ПОМОЩ ЗА БОЛОНЕЗЕ

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ПОМОЩ ЗА БОЛОНЕЗЕ

Мнение от INCUBUS »

nikolai68,избора-окончателния за първа реализация си е лично твой,поздрави за което и най-добри пожелания!С времето,дай боже,ще претърпиш развитие.Това,за недостигащите парични знаци,сме го претърпели или продължаваме да го търпим всички в този форум.Вярно,че е спам,ама не мога да се стърпя да кажа,че когато праснах за първата си болонеза - Тика Уондър на 5 м 120 лева,ме заболя всичко-сърцето,главата,ако щеш и гъза, батьовото,щото тогава...съпругата беше на 240 лева заплата,а само лекарствата й /едното от които почти животоспасяващо, струваше 190 лева на месец /ме хвърляха в дълбока депресия.С малко повече чувство,вярвай,преминават най-тежките времена и ще започнеш да се оборудваш постепенно с още неща,до момента,в който видиш,че ще ти трябват за реките поне 3 болонези,а най-добре 4.На много от язовирите може всякак,но за да ловиш с голям кеф,пълен релакс и успешно много риба по реките,си иска точните пръчка,цял такъм и съответната тактика.
На въпроса ти за макарата -първо претегли пръчката на ел.везна-колко грама е ?След това прецени на реките,на които ще ловиш,колко дълги са участъците,които ще облавяш и по които ще правиш "изтичане".Едва след това посочи бюджет,а колегите с по-голям опит от мен в болонезите ще преценят и ще ти помогнат с инфо дали макарата да е бързооборотна,с широка или не толкова широка шпула,колко грама да тежи,какъв да е аванса и т.н.Не искам да предлагам в случая моите решения на въпроса-чисто субективни са,съобразени с моите" ръбести" характеристики и евентуално може да не ти паснат.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”